28 Mart 2024 Perşembe

BİR ITSO PROJESİDİR

ITSO’nun prestij projelerinden biri olan Ekonomi Kampusu Projesi hayata geçiyor. Büyük bölümü ITSO ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’ndan oluşacak Ekonomi Kampusu Projesinin inşaat süreci başlıyor.

Isparta

                Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nın Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı ile ortak yapacağı ve Isparta’nın ekonomi dinamiklerinin yer alacağı Ekonomi Kampusu’nun proje aşaması tamamlandı. Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu’nda da onaylanan projeyle ilgili Yönetim Kurulu Başkanı Vali Vahdettin Özkan ile ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen imzaları attı.

                ITSO Başkanı Başdeğirmen, Meclis Başkanı Osman Şahlan, Başkan Yardımcıları MetinÇelik ve Salih Sarıkaya ile birlikte Vali Vahdettin Özkan’ı ziyaret ederek süreç içerisinde verdikleri destekten ötürü kendisine teşekkür ettiler.

Ziyarette Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı  Vali Vahdettin Özkan yaptığı açıklamada projenin Isparta’nın kalkınmasına vesile olmasını dileyerek, şunları söyledi:  
“Isparta Ticaret ve Sanayi Odamız ilin esnafının, sanayicisinin, aslında Isparta’da yaşayan bütün insanların hizmetine koşmaktadır. Odamız memleketin gelişmesi adına lokomotif bir kuruluş. Yönetim kurulu başkanımız bu noktadaki eksradan fedakarlık yaparak ilimizin gelişimine önemli katkılar sağlıyor. Kendisine teşekkürederiz.  İlimizin ekonomik sosyal kültürel anlamdaki çalışmalarına müdahilsiniz. Bu anlamda ilimize ekonomi kampusu adı altında Ticaret ve Sanayi Odası mensuplarının istifade edebileceği bir bina kazandırıyorsunuz. Bunu yaparken diğer ekonomik aktivitelerin odağında olan BAKA Ajansımız, Kırsal Kalkınmayı Destekleme  gibi birimlerin bu kampus de yer bulması için geniş ve büyük yapılması bizim için bir avantaj. Bölge Kalkınma Ajansımızın yeri yok mevcut binamız kira. Binanın nitelikleri itibariyle uzun sürelikullanabileceğimiz bir yer değil. Ekonomi Kampusu ile bu ihtiyacımız karşılanacak. Ayrıca iki kuruluşun aynı yerde olması bir sinerji oluşturacak. Geçtiğimiz hafta Kalkınma Ajansımızın yönetim kurulunda da bir yıllık çalışma neticesinde binanın birlikte yapıp bir kısmının ajansımıza tahsis edilmesi ile ilgili kararlar alındı. Yönetim kurulu kararları imzalandı, kararlara istinaden sözleşmeyi imzalayıp yakın zamanda binanın temelini atacağız. Binanın bütün herkese bereket getirmesini diliyorum. Bu süreçte desteklerini esirgemeyen çalışma arkadaşlarım Kalkınma Ajansımızın tüm Yönetimine ve Ticaret ve Sanayi Odamızın Başkanı ile Yönetimine  teşekkür ediyorum. İnşallah binamız ilimizin kalkınmasına vesile olur.”

ISPARTA’YA YAKIŞAN BİR BİNA YAPIYORUZ

ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen de1 yıllık bir süre sonunda hayal ettikleri projenin inşaat aşamasına gelmesindenduyduğu memnuniyeti anlatarak, emeği geçen herkese teşekkür etti. Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı gibi önemli bir kurumla aynı binada esnafa, sanayiciye ve Ispartalılara hizmet verecek olmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Başdeğirmen şöyle devam etti:

                “Yaklaşık 1 yıldır projeyle ilgili çalışıyoruz. Ekonomi Kampusu projemizi hayatageçirmek için çok uğraştık çaba harcadık. Batı Akdeniz Kalkınma Ajansımızlayola çıktık ve sona yaklaştık. Sayın Valimiz Isparta’nın kalkınması gelişmesiyle alakalı bizlere çok önemli destekler verdi. İlimizin kalkınmasıiçin ne zaman kendisini ziyaret etsek talep de bulunsak hayır demedi. BatıAkdeniz Kalkınma Ajansı binasının da Ekonomi Kampusu içerisinde olması içindesteklerini esirgemedi.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Valimize teşekkür etmek için buradayız. Bizi çok önemli yerlere taşıdı. Binamıziçerisinde Isparta ekonomisini güçlendirerek ilimizi geleceğe taşımakistiyoruz. Burada iyi işler güzel işler yapabilmenin yanı sıra, üyelerimize ve Ispartalı hemşehrilerimize hizmet verecek birimlerin olmasını istedik ve başardık. Yakın zamanda temelini atacağımız bu binamız Ispartalı esnafımıza,sanayicimize yakışır düzeyde olacak.  Busüreçte bize destek veren Milletvekilimiz Sayın Süreyya Sadi Bilgiç, Valimiz Vahdettin Özkan ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu’nun tüm üyelerine teşekkür ediyoruz.”

 

 

   

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

ıspartalı

09 Aralık 2015 Çarşamba 10:43

nereye yapılacak bu bina mevkii neresi bilgisi olan var mı_ İyi fikir binanın projesinide gördüm güzel olacak inşallah yapılır biterse. Projeyi çizen tasarlayan Muhammed Said UYAR mış o kardeşimizide tebrik ediyoruz. GÜzel iş çıkarmış. Hayırlı olur inşallah Isparta'mıza.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR