19 Nisan 2024 Cuma

BİR ISPARTA BİRLİKTELİĞİ

Isparta’da sivil toplum örgütlerinin girişimleri ile başlatılan Bayırbucak Türkmenlerine yardım kampanyası çığ gibi büyüdü. Isparta Yörük Türkmen Derneği ile Toroslar Yörük Türkmen Federasyonu siyasi yelpazenin farklı noktalarında bulunan altı siyasi partiyi de bir araya getirerek Türkiye’ye örnek oldu.

Isparta

Isparta yine bir ilke imza attı.  Isparta Yörük Türkmen Derneği Başkanı Hasan Parlakyıldız ile Toroslar Yörük Türkmen Federasyonu Başkanı ve İlBeyi Mustafa Küçükyaman girişimleri ile başlayan Bayırbucak Türkmenlerine yardım kampanyası Isparta’yı bir araya getirdi. Aralarında Ak Parti, MilliyetçiHareket Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Vatan Partisi, Saadet Partisi veBüyük Birlik Partisinin bulunduğu siyasi yelpazenin farklı noktalarından altısiyasi parti de destek vererek kampanyayı büyütme kararı aldı. Sivil Toplum Örgütleri ve siyasi partilerin destek verdiği kampanyanın daha da büyümesi bekleniyor. Oluşturulan platformun başkanlığını Toroslar Yörük Türkmen Federasyonu Başkanı ve İl Beyi Mustafa Küçükyaman yürütecek. Platforma çalışmalarının çerçevesini belirlemek için bugün saat 10’da valilikte birtoplantı daha yapılması planlanıyor. Isparta’da yakılan ateşin tüm Türkiye’ye örnek olması bekleniyor.

Isparta’da sivil toplum örgütlerinin girişimleri ile başlatılan Bayırbucak Türkmenlerine yardım kampanyası giderek büyüyor.Kampanyanın daha da büyümesi hedefi ile Aralarında Ak Parti, Milliyetçi Hareket Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Vatan Partisi, Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisinin bulunduğu siyasi yelpazenin farklı noktalarından altı siyasi partide destek vererek kampanyayı büyütme kararı aldı. Platformun genişletilmesine yönelik yapılan çalışmalar hakkında bilgi vermek için Vali Vahdettin Özkan’ı geçtiğimiz gün ziyaret ettiler.

MUTLULUK VEREN BİR TABLO

Kendisine yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti İl Genel Meclisinde yaptığı konuşmada dile getiren Vali Özkan “Isparta’daki sivil toplum örgütleri çok farklı görüşten siyasi partiler dün beni de ziyaret ederek Bayırbucak Türkmenlerine yardım kampanyası için bir araya geldiklerini söylediler ve çalışmalarını anlattılar. Gerçekten Isparta’ya yakışır örnek bir birliktelik manzarası idi. Çünkü çok farklı görüşlere sahip siyasi partiler ortak bir noktada bir araya gelmişlerdi” dedi.

PLATFORM DAHA DA GENİŞLEYECEK

Isparta’da oluşturulan Bayırbucak Türkmenlerine yardım platformu daha da genişleyecek. Platform çalışmaları kapsamında meslek odaları ve derneklerle görüşmeler devam ediyor. Bunun yanında sendikalar ve muhtarlarada çağrı yapılacak. Böylece örnek birlikteliğin daha da geliştirilmesi hedefleniyor. Bayırbucak Türkmenleri için oluşturulan ardım platformu çalışmaları için bugün saat 10’da Valilikte bir toplantı daha yapılması planlanıyor.

 

 

 

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR