29 Mart 2024 Cuma

BİR DÖNEMİN GEÇİCİ ÇALIŞMASI DEĞİL

BİR DÖNEMİN GEÇİCİ ÇALIŞMASI DEĞİL

Isparta

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, 200 dönüm alan üzerinde inşaat çalışmaları hızla devam eden Isparta Şehirlerarası Terminal, AVM, Kırsal Terminal çalışmalarını yerinde inceledi.

200 dönümlük alanda 100 bin metrekarelik inşaat alanı bulunan ve tek kat üzerine inşa çalışmaları devam eden Isparta Şehirlerarası Terminal, AVM, Kırsal Terminalde 96 metre yüksekliğinde kültürel ve sosyal içerik barındıran kule inşaatında ise 32’nci metreye ulaşıldı. Açık ve kapalı otopark, sinema salonları, küçük ve büyük çaplı ticari mekanlar, restoran ve kafeteryalar, döner restoran, şehrin manzarasına hakim cam teraslı kafeterya ve gül bahçelerinin de yer aldığı inşaat çalışmalarını yerinde inceleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın şunları söyledi:

“İnşaatımızın çelik kısmına geçildi ve çalışmalar süratle devam ediyor, yine kulemiz süratle yükseliyor. Yoğun bir çalışma içerisindeyiz. 200 dönümlük bir alanda proje çalışması yapıyoruz. Her bakımdan kalıcılığı düşünüyoruz. Beton 60 kullanıyoruz, depreme dayanıklı olmasını istiyoruz ve kalıcılığı ön planda tutuyoruz. Bir dönemin geçici bir çalışması değil. Isparta durdukça bu yapılar tarihte çizgileri olan yapılar olacak. Neslimize en güzel eserlerden birini teslim edelim diye uğraşıyoruz. Isparta’mızın fonksiyonel ve simgesel bir yapısı olacak. Türkiye’de tek kodla çalışılan çarşı. Nasıl İstanbul Kapalı Çarşısı tek kodla yapıldıysa bu çarşının ismi hep anılmaktadır. Çok çeşitli çarşılar yapılmış ancak gelecekte anılmayacak şekildedir. Biz gelecekte de anılacak anlamlı bir çarşı yapıyoruz. Tek kat olarak yapıyoruz ve bir santim kod farkı yok. Kullanım fonksiyonu yüksek bir yapı. Yaşlısı, genci, engeli vatandaşımız bu çarşıda yorulmadan dolaşabilecektir.

Burada otoparkımız bulunuyor, bu otopark kapasitemizin yarısı binamızın altında kapalı olarak yapılıyor. Yine yarısı da açık otopark olarak inşa ediliyor. Açık otopark sarmaşık güller arasında yer alacak. Buraya gelindiği zaman hiçbir şikayet yaşanmayacak. Bu otogar projesinin üzerinde bir yıl çalışıldı. Belediyemiz bünyesinde kendimiz çizdik ve hiçbir yerden esinlenilmedi. Esinlenme tarihten geliyor, Türk Milletinin isteğinden geliyor. Türk Milletinin bir özelliği daha vardır, o da özgürlük, yüksekliktir. Biz gökyüzünü severiz. Türkmen soyluğumuz buradan gelmektedir. Bu da bu çarşıda düşünülmüştür. Çarşı yükseklikleri, kubbe, kule yükseklikleri de bu bizim kökten gelen özümüzün, kimliğimizin, genimizin burada açığa çıkacağı bir yerdir. Hassasiyetle yapılmış bir projedir. İnşallah Isparta’mıza özlük, kimlik, güzellik, kalıcılık katacak bu projemiz şimdiden hayırlı olsun”

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

NİYAZİ

11 Ağustos 2018 Cumartesi 18:22

BAŞKANIM SİZ OLMASAYDINIZ ISPARTA ÇOK VAHİM DURUMDAYDI..GELDİGİNİZDE BELEDİYEDEKİ 1 MASA DAHİ HACİZLİYDİ.BU ZOR BELADAN NERELERE GETİRDİN HELAL OLSUN..16 SENEDE TÜM VİZYONSUZLAR ANTALYA YOLUNU AGLASUN KAVGAŞINA KADAR BİLE GETİREMEDİ

dr baki

11 Ağustos 2018 Cumartesi 14:48

mük****l proje olmuş Isparta'ya yakışır...

mehmet

11 Ağustos 2018 Cumartesi 12:00

Başkan bütün umutlarımızı iyice bitirdir beee artık emeklilik zamanı geldi.

Yunus

10 Ağustos 2018 Cuma 20:33

5 yila kalmaz sehrin icinde kalir orasi,asil yapılacağı yer alikoy toki arkasiydi.

Spartans

10 Ağustos 2018 Cuma 18:10

Birdaha müteahhite mimara oy moy yok.içimizden biri lazım artık !

Napcan

10 Ağustos 2018 Cuma 14:14

Çünür için para kazanma, diğer mahalleler için avucunu yalama yapısı başka bir şey değil

Murat G.

10 Ağustos 2018 Cuma 13:58

hizmet halkımızın anlayışını kırıyorum ama dile getirmekten başka çarem yok sayın başkanım bitirdiğinde gerekli cevabı vericektir gelişen ısparta dileğiyle

Vatandaş

10 Ağustos 2018 Cuma 12:33

Vizyonsuzluk görgüsüzlükten bilgisizlikten başka bir şey değil! 130 milyon tl otograra yayırılırmı? Hemde ısparta otogarına. Devir uçak devri hızlı tren devri. Otobüs firmaları iflas ediyo belkide otobüs diye bişey kalmıcak 10-15 seneye. Haram olsun milletin parasını çar çur ettin, yok müze yok kule. Yazıklar olsun.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR