28 Mart 2024 Perşembe

Bir burası kalmıştı

Bir burası kalmıştı

Isparta

Sprey Boyalarla Çevreyi kirleten densizler bu kez Atatürk Lisesi’nin duvarını ahlaksız yazılarla doldurdu

Son dönemlerin en revaçta olan işi duvarları kirletmek olsa gerek. Nereye başınızı çevirirseniz illa ki bir yazı görür olduk. Geçtiğimiz haftalarda Belediye Sarayı içerisindeki duvarlara kalemlerle yazılmış yazılarıele almıştık. Belediye geçtiğimiz hafta içerisinde bu duvarları boyayarak bu çirkinlikleri kapattı. Gel gelelim sınır tanımayan densizler bu kez de Atatürk Lisesi’nin duvarlarını kendilerine yazı tahtası olarak seçti.

 

    Birbirlerine duvar yazıları ile mesaj gönderdiği anlaşılan kendini bilmezlerin kocaman harflerle yazdıkları ahlakdışı yazılar günlerdir Lise yokuşundan geçenlerin dikkatini çekiyor.

 

    BALLY GİBİ BOYA SATIŞINA DA SINIRLAMA GELSİN

 

    Durumdan rahatsız olan duyarlı vatandaşlar, ‘Bir zamanlar gençlerin bally adı verilen yapıştırıcıyı koklamak suretiyle uyuşturucu kullanmalarını engellemek için bu maddenin satışına bir sınırlama getirilmişti. Duvarlarda en çok görülen yazı malzemesi sprey boyalar olduğu açıkça ortadadır. Bu boyaların satışına da bir sınırlama getirilmesi çirkinliğin önlenmesine az da olsa katkı sağlayacaktır.Yetişkinler dışında boya verilmediği takdirde çocuk babasına aldıracak hali yok ya. Kaymakamlığın bu konuda bir karar alarak boya satıcılarına tebliğ etmesi faydalı olur kanaatindeyiz’ şeklinde konuştular.

 

    ROMA’DA BİR TÜRK GENCİNE CEZA VERİLDİ

 

    Umre ve Hac için kutsal topraklara gidenlerin Mekke kentindeki Cebeli Rahme’de bulunan Dikilitaş’a birinin ismini yazınca gelecek yıl hacca geleceğine inanarak bembeyaz taşı siyaha çevirdiği gibi İtalya’nın Roma kentinde tarihi dokuya yazdığı yazı ile zarar veren Türk genci İtalyan resmi mercilerince cezaya çarptırılmıştı.

 

    KABAHATLER KANUNU’NA GÖRE SUÇ

 

    Bu tür yazılar ile özellikle kamu binalarına ait duvarları kirletenlere Kabahatler Kanunu gereği cezai müeyyideler uygulanıyor. Yetkililer aileleri uyararak çocuklarının bu tür eylemlerden uzak durmalarını salık vererek, yakalanmaları halinde ceza yazılacağını duyurdular.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Ali

31 Aralık 2015 Perşembe 19:55

Yalvaçtaki Atatürk lisesinden bahsediliyor galiba. Yokuş deyince bildim

selim

31 Aralık 2015 Perşembe 12:36

http://www.bomba32.com/haber/isparta/kontrol-yeterli-degil/13930.html adresindeki habere bakınca bu haber hiçbirşey

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR