27 Nisan 2024 Cumartesi

BİR BOMBANIN ÜZERİNDE OTURUYORLARMIŞ

BİR BOMBANIN ÜZERİNDE OTURUYORLARMIŞ

Isparta

Gülistan'da ilk kentsel dönüşüm projesini başlatan MetroMühendislik şirketi sahibi Mustafa Özayldın, "Yıkım kararı almadan öncebetonlardan tarot alıyor, deney yapıyoruz. Bu inşaatlarda aldığımız tarotlardanbetonun sağlamlığını ölçemedik

 

Gülistan Mahallesi'nde Orma, Sağlık ve Bayındırlık evlerindekentsel dönüşüm projesi gerçekleştiren Metro Mühendislik şirketi sahibi İşadamıMustafa Özaydın, karşılaştıkları tabloyu anlattı. Gülistan'da yıkılan evlerdeoturanlar için 'bir bombanın üzerinde oturuyorlarmış' itirafında bulunanÖzaydın, şöyle konuştu:

 

ÖLÇÜM YAPAMADIK

 

"Kentsel dönüşüm yasası milletimiz için çok faydalı.Burada Gülistan Mahallesi’nde kentsel dönüşümle ilgili 1-2 tane kooperatifleanlaşma yaptık, yıkım kararlarını çıkardık. Projelerimizi hazırlıyoruz. Yıkımkararı almadan önce betonlardan tarot alıyor, deney yapıyoruz. Bu inşaatlardaaldığımız tarotlardan betonun sağlamlığını ölçemedik. Zayıf ve yanmış. Betonunsağlamlığını ölçme imkanı olmadı. Çürük ve bombanın üzerinde oturuyorlarmış.Yıkım ekibimiz Van’daki depremde de bir çok konutun yıkımını gerçekleştirdi.Oradaki betonlar buradakinden çok daha depreme dayanıklı.

 

ALLAH KORUMUŞ

 

Bugüne kadar insanlarımızı Allah korumuş. Bu binaların enufak sarsıntıda yıkılması gerekiyor. Bir an önce bu binalardan kurtulunmasıgerekiyor. Önerim. Biran önce bu yasadan faydalanarak evlerini yenilesinler.Daha düzgün konutlarda oturmayı hedef edinsinler. Rant elde etmek, bir daireyeiki daire almak düşüncesi yerine mevcut dairesini yenilemeyi, depreme dayanıklıhale getirmeyi hedef edinmeli. Mevcut konutlarla anlaşma yaparken çok ciddimanada sıkıntılarla karşılaşıyoruz. Çok miktarda varisler var, varislerleanlaşmak çok zor oluyor. İnsanlara anlatmak zor oluyor. Belediye öncülüğündearsa üretmek hedeflenmeli. Erzurum Belediyesi eski binaları tamamenkamulaştırmış, orayı kentsel dönüşüm ilan etmiş. İnsanlara orada yapacağıevlerden vereceğinin sözü vermiş. Kamu öncülüğünde yapılması kentsel dönüşümanlaşmasını kolaylaştırıyor. Isparta’da insanlar bilinçleniyor. Hızlı birşekilde kentsel dönüşüm anlaşması yapılıyor. Devlet 18 ay kira veriyor, bubüyük bir avantaj."

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

mehmet

05 Kasım 2014 Çarşamba 17:48

karot

eskidost

03 Kasım 2014 Pazartesi 20:50

metro kentsel dönüşüm diye insanlar bombanın üstunde oturuyor diye demeçveriyor demremoldu yıkılmdı bugune kadar milletin malını ucuza kapatmaya calısıyor inanmayın sahtekarlık bu iş

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR