03 Mayıs 2024 Cuma

Isparta Zeka Oyunları Ligi devam ediyor

Isparta Zeka Oyunları Ligi devam ediyor

Isparta

Türkiye’de kapsam, içerik ve uygulama bakımından ilk olma özelliği taşıyan Isparta Zekâ Oyunları Ligi Konferansları Projesi 3. yılında büyük bir heyecanla devam ediyor.  

Isparta İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından Isparta’da öğrencilerin dikkat, odaklanma, problem çözme, eleştirel ve stratejik düşünme becerileri gibi üst düzey bilişsel kapasitelerini geliştirmeyi hedefleyen ve Isparta geneli tüm okullarda sürdürülebilir şekilde Zekâ Oyunları kültürünü oluşmak amacıyla 2021 yılında Zekâ Oyunları Konferansları Projesi hayata geçirilmişti.

 Proje kapsamında ilimiz geneli ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin katıldığı 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılında Zekâ Oyunları Cahit Arf Ligi ve 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılında Zekâ Oyunları Mimar Sinan Ligi gerçekleştirilmişti. Bu eğitim öğretim yılında da 100. Yıl Zekâ Oyunları Ligi Konferansları Projesi uygulanmaya devam ediyor.  

Proje kapsamında Isparta geneli tüm ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin katıldığı sıralı olarak sınıf turnuvası, okul turnuvası, ilçe ligi ve son olarak da il final ligi müsabakaları gerçekleştirilmektedir. Isparta İl Final Ligine katılmaya hak kazanabilmek için her yıl yaklaşık 20.000 öğrencimiz zekâ dolu, strateji dolu müsabakalarda yarışmaya katılmaktadır. Aynı zamanda okul, öğrenci ve veli iş birliği sağlanarak, lig kapsamında yarışması yapılan oyunları aileler de öğrenerek aile içi iletişime katkı da sağlamaktadır. Bu durum aynı zamanda toplumumuzun kronikleşen sorunu haline gelen teknoloji bağımlılığıyla mücadeleye katkı sunmaktadır.  
Proje kapsamında 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı ve 2022-2023 Eğitim Öğretim Yıllarında öğrencilerde görsel algı, analitik düşünme ve stratejik düşünme becerisi yeterliliklerini geliştirmeyi hedefleyen başta Türk Zekâ Oyunu “Mangala” olmak üzere, koridor, pentago, reversi, kulami ve abalone oyunlarını öğrencilerimizin öğrenmesi sağlanmıştır. 2023-2024 Eğitim öğretim yılında ise mangala ve reversi oyununa ek olarak dikkat ve odaklanma becerisini geliştiren NIM, HEX, TRIANGLE GAME Oyunları eklenmiştir.  
Her yıl kendini yenileyerek devam eden Isparta Zekâ Oyunları Ligi Konferansları Projesinde 2023-2024 Eğitim öğretim yılında bir yenilik daha yapılarak Triangle Game Oyununun takım olarak uygulanması sağlanmıştır. Ayrıca sürdürülebilir ve yenilikçi bir projede kendini sürekli yenileyen ve geliştiren gönüllü 50 öğretmen hakem olarak görev almaktadır.  

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı II. döneminde başlayan Isparta Zekâ Oyunları Ligi Konferansları Projesi kapsamında süreç devam etmekte, İl Final Ligine katılmaya hak kazanan 13 ilçeden 144 öğrencinin katılımlarıyla 07-08 Mayıs 2024 tarihlerinde Lig sistemiyle Isparta İl Final Ligi Müsabakaları İlimiz Gül MTAL Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilecektir.  
14 Mayıs 2024 Salı günü Isparta Belediyesi Kültür Merkezinde öğrenci, öğretmen ve öğrenci velilerinin katılacağı Isparta 100. Yıl Zekâ Oyunları Konferansları Projesi Ödül Töreni ile son bulacaktır.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Vatandaş

20 Nisan 2024 Cumartesi 16:35

Milli eğitimin yüz akı çalışmalarından. Onlarca öğretmen tarafından yürütülen çaba gösterilen ve çocuklarda olumlu etkiler bırakan ve uzun soluklu çalışma.. Çocuklarımız çok şanslı. Ligde katkısı olan tüm Milli Eğitim çalışanlarına çocuklarımız için minnettarız. Her yıl olsun. Oynasınlar.gelişsinler, sosyalleşsinler.

İlçeden

20 Nisan 2024 Cumartesi 15:46

Tek kelimeyle süper Organizasyon.. Müthiş bir özveri varm Ama ben Milli Eğitimi kutluyorum. Böyle bir projeye destek olduğu için.

Ispartalı

20 Nisan 2024 Cumartesi 15:28

İlk uygulanmaya başladığı yıl öğrencim katılmıştı. Yaklaşık 699 öğrenci ile yapılıyordu. Bu Ligi bitiremez demişlerdir ama görevli pğretmenler oturdukları sistemle çok iyi iş çıkardılar. Her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşünen bir ekip var gördüğüm kadarıyla. Bu yıl da oyunlarda değişiklikler yaparak farklı bir heyecan getirmişler. Tebrik ederim. Isparta için büyük bir ayrıcalık.

yani

20 Nisan 2024 Cumartesi 11:38

sürekli olacağını düşünmüyorum ,, bi kaç sene sonra satranca damaya geri dönüş yapılır tahminim

Öğrenci velisi

20 Nisan 2024 Cumartesi 11:25

Çocuğum üç yıldır bu proje katılmak için akıl ve zeka oyunlarının beraber evde oynayıp güzel vakitler geçiyoruz. Boş zamanlarımızda ailecek farklı Zeka Oyunlarıyla eğleniyoruz. Bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum bir veli olarak. İl Milli Eğitim Müdürüne çocuklarımızın yararına olan bu çalışmaları gerçekleştirdiği için teşekkür ederim

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR