19 Nisan 2024 Cuma

BİR AKDENİZ KLASİĞİ!

Akdeniz Gazetesi'nin 14 Eylül tarihli gazetesinde çıkan İl Genel Meclisi'ne üye 20 AK Partilinin mevcut listenin kalması için topladığı imzaları Recep Özel'e fatura ettiler.

Isparta

Akdeniz Gazetesi'nin her seçim döneminde hedefe Recep Özel'i koyarak yaptığı karalama kampanyalarına bir yenisi daha eklendi. Bu kez haberde İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat'ın Recep Özel'e yakınlığı konu edilerek, 20 meclis üyesinin hür iradesini hiçe saydılar.

Haberde İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat'ın bugüne kadar görülmemiş bir destek hareketine imza attığı görüşüne yer verilirken, diğer üyelerin sanki zorunlu imza attığını vurgulayarak geride kalan 19 meclis üyesini zan altında bırakmaları habercilik etiğine yakışmadı.

7 Haziran seçimlerinde Isparta AK Parti % 45 civarında oy alarak AK Parti'nin ülke genelindeki oy oranını geçmiştir. Doğal olarak meclis üyelerinin kalplerinde yer almış adaylar için imza toplamalarından daha doğal bir şey yoktur.

Eğer meclis üyelerinin tamamı adaylarından herhangi birini istemiyorum diye imza toplasaydı haber niteliği o zaman daha farklı olurdu.Halkın oyları ile seçilmiş İl Genel Meclisi üyelerinin yaptıkları bu hareket halka hizmet götürmek için en doğal haklarıdır.  

İŞTE AKDENİZ GAZETESİ'NE YAKIŞMAYAN O HABER!

TAKDİR KAMUOYUNUN!

1 Kasım'da yapılacak erken genel seçim için hızla devam eden süreç 18 Eylül'de farklı bir havaya bürünecek. Zira partilerin aday listeleri 18 Eylül günü saat 17.00'da YSK'ya sunulacak milletvekilliği aday listesi ile belirlenecek. Siyasette her ne kadar 1 Kasım erken genel seçimine 'aynı listelerle gidileceği' yönündeki hava esse de bazı illerde daha çok oy almakiçin listelerin değişebileceği, sürpriz isimlerle yola devam edilebileceği konuşuluyor. AK Parti'nin 7 Haziran 2015 seçiminde bir önceki genel seçimlere göre 20 bin oy daha az oy aldığı Isparta da bu iller içerisinde olabileceği belirtiliyor.

27 aday adayının Isparta Milletvekilliği adaylığı için başvurduğu Ak Parti'de dikkatler mevcut milletvekillerine çevrilmiş durumda.3.dönem kuralına istisna getiren AK Parti'de birinci sıranın yeniden Süreyya Sadi Bilgiç olmasına kesin gözüyle bakılıyor. 7 Haziran seçimine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son dakika müdahalesi ile 2.sıradan giren Recep Özel'in durumu isenet değil. Listede değişiklik yapılacaksa Recep Özel'in yerine 2.sıradan daha fazla oy getirebilecek farklı bir ismin konabileceği belirtiliyor. Ankara kulislerinde AK Parti'nin Isparta'da aynı liste ile seçime gireceği de konuşuluyor.

Listelerin şekillenmesine 1 haftadan daha az bir süre kala liste şekillenmesini etkileyecek hareketler de başladı. Milletvekili Recep Özel'e yakınlığı ile bilinen İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat, bugüne kadar görülmemiş bir destek hareketine imza attı. Ali Bolat'ın meclisin eylül dönemi çalışmaları kapsamında yapılan parti grup toplantısında AK Partili üyelere daha önceden hazırlanmış 'milletvekillerine destek' dilekçesini imzalattığı öğrenildi. Milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç ve Recep Özel'in aynı sıradan yeniden listede yer alması, Isparta listesinin değiştirilmemesini kapsayan dilekçe,  20 üyenin destek imzasından sonra Genel Merkeze gönderildi. Sadi Bilgiç'in olmasını isteyen, Recep Özel'in olmamasını isteyen bazı İl Genel Meclisi üyelerinin '2 milletvekili için ayrı ayrı liste oluşturulsaydı keşke' şeklinde itirazda bulundukları ancak hazırlanan listeye yinede destek verdikleri öğrenildi.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Bahattin cihan

15 Eylül 2015 Salı 22:47

acaba sizi ilgenel meclisine kim getirdi.şidide vefa borcumu var.bende sütçülerden ilgenel meclis üyesi aday Ada'yı olurken köy muhtarlarından imzalı mühürlü aday liste getirmiştim ama ne oldu sıralamaya bile girmedik.şiödi vekil olmak için siz yapın.ama maalesef bir gecede herşey değilşdi.biz uygulamada başarısız olduk inşallah siz başarırsınız önemli olan parti başarılı çıksın.sen ben Davası değilse AKP devlet millet Türkiye Davası olsun.her kim ektiğini Biçer inşallah: Allah yolunuzu açl ets

ak partili

15 Eylül 2015 Salı 16:15

ne güzel birdünyada yaşıyoruz atalar ne demiş islamın şartı 5 6 ıncısı hattini bilmektir kardeşim sen ilgenel meclis üyesi sıralamasında 9 takla atacaksın aman vekillerim sayın vekillerim bizim vekillerimiz bölgenin ençalışkan vekilleridir diyeceksin seçildikten sonrada şu şurda olsun bu burda hattini bil hattini

S.T.

15 Eylül 2015 Salı 10:49

meyve veren ağaç taşların. içiniz rahat olsun, ikinci sıra olmasa da o (recep özel) gönlümüzde birinci sırada milletvekildir.

MÜBAREK İNSAN

15 Eylül 2015 Salı 09:28

Sayın Recep ÖZEL bu partinin ISPARTA kurucularındandır. Herkesin öcü gibi baktığı bu partide il başkanlığı yapmıştır. Dava adamıdır. Bazıları gibi parti güçlenince gelmemiştir. Adam gibi adam olduğunu aday olamayınca partisini terk etmemiştir. Şunu kimse unutmasın Recep bey aday olsun ya da olmasın davasına devam edecektir. Başkaları gibi değildir. Allah yar ve yardımcısı olsun. Allah yolunu açık etsin. Adaletten ve doğruluktan ayırmasın.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR