29 Mart 2024 Cuma

BİR ABİ'NİN EN ACI GÖREVİ

BİR ABİ'NİN EN ACI GÖREVİ

Isparta

SİİRT'in Eruh İlçesi'nde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş 24 yaşındaki Yunus Emre, memleketi Isparta'da binlerce kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.Şehidin cenaze namazını, imam olan kardeşi Mustafa Emre kıldırdı.

Eruh'a bağlı Akmeşe Köyü kırsal kesiminde bir süre önce başlatılan operasyon kapsamında dün sabah PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Yunus Emre'nin cenazesi, dün gece uçakla memleketi Isparta'ya getirildi. Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi morguna konulan şehidin cenazesi, helallik alınması için bu sabah Binbirevler Mahallesi'ndeki baba evine getirildi. 18 günlük uzman çavuşiken şehit olan Yunus Emre'nin Türk bayrağına sarılı tabutu, evden alınıp töreniçin Hükümet Meydanı'na getirilirken "Şehitler ölmez vatan bölünmez"sloganları eşliğinde taşındı.

BİNLERCE ISPARTALI UĞURLADI

Hükümet Meydanı'ndaki cenaze törenine Isparta Valisi ŞehmusGünaydın, Burdur Valisi Şerif Yılmaz, Ak Parti Milletvekili Sait Yüce, CHPMilletvekili İrfan Bakır, MHP Milletvekili Nuri Okutan, Belediye Başkan vekiliRecep Erdem, askeri ve mülki erkan ile protokol üyeleri katıldı. Şehidine songörevi için gelen binlerce Ispartalı da meydanı tıklım tıklım doldurdu. Törenöncesi sık sık 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Yunuslar ölmez vatanbölünmez', 'Kahrolsun PKK', 'Kahrolsun FETÖ' sloganları atıldı. Tören şehitYunus Emre'nin özgeçmişinin okunmasıyla başladı. Ardından garnizonda görevliAlbay Şener Aydın, bir milletin ancak kutsal değerleri uğruna can vermeye hazırevlatları olduğu zaman varlığını sürdürebileceğini söyledi.

CENAZE NAMAZINI KARDEŞİ KILDIRDI

Şehit Yunus Emre'nin cenaze namazını imam olan kardeşiMustafa Emre kıldırdı. Mustafa Emre, namazdan önce kardeşinin ını alıp öptü.Şehidin diğer kardeşi Osman Emre ile babası İsmail Emre de Türk bayrağınasarılı tabuta kapanıp uzun süre gözyaşı döktü. Acılı aileyi yakınları veaskerler sakinleştirmeye çalıştı.

NİŞANLISI VE ANNESİ GÜÇLÜKLE AYAKTA DURDU

Şehidin annesi Emine Emre ise koluna giren kadın askeredayanarak güçlükle ayakta durdu. Yunus Emre'nin 1 ay sonra dünya evine girmeyiplanladığı nişanlısı Rabia Alyüz de törendeydi. Nişanlısının tabutuna son kezbakan Rabia Alyüz, gözyaşlarını tutamadı. Cenaze namazı sonrası şehidin tabutuaskerlerin omuzunda topçu arabasına kadar taşındı. Ardından da KaraağaçMahallesi'ndeki Garnizon Şehitliği'ne getirilerek defnedildi.






YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

P.K

08 Ağustos 2016 Pazartesi 17:10

Allahtan rahmet ailesine sabir ver allahim aminn...

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR