24 Nisan 2024 Çarşamba

BİNLERCE KİŞİ BELEDİYEYE KOŞTU

BİNLERCE KİŞİ BELEDİYEYE KOŞTU

Isparta

Isparta Belediyesi bünyesinde yapılacak olan dar gelirli ve emeklilere yönelik ucuz konut projesinin ön başvuruları başladı. 7 kriterin belirlendiği başvurulardan memnun olan vatandaşlar, ‘Yaparsa Yusuf Ziya Günaydın yapar. Başkanımız bulunmaz bir kaptan’ derken, Günaydın’da, “İnsanlarımızın hiçbiri aldanmasın istiyoruz, aldatılmasın istiyoruz. Onun için bu konuyu ele aldık. Daha önce bu konuyla ilgili ‘yapacağız’ dediler, maalesef yapmadılar. ‘biz yapalım’ dedik, ‘hayır biz yapacağız’ dediler, yapmadılar. Isparta’mızı o laflara biz kurban yapmayacağız” dedi.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın öncülüğünde Belediye Meclisinin aldığı 700 dönümlük bölgenin toplu konut alanı olarak ilan edilmesinin ardından, müracaatlar alınmaya başlandı.

3 TİP KONUT YAPILACAK

Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, müracaat ofisinde devam eden ön kayıtları inceledi. Dar gelirli ve emeklilere yönelik ucuz konut projesi ile ilgili olarak 7 kriter belirlendi. Bu kriterlere uyan vatandaşlar üç farklı konut tipinden birisini seçebilecek. 2+1 ve 3+1 olarak 60-80, 80-100 ve 100-120 metrekarelik konutlara müracaat eden vatandaşlar, uygulamadan memnuniyetlerini ve Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’a duydukları güveni dile getirdiler.

İNSANLARIMIZIN HİÇBİRİ ALDANMASIN İSTİYORUZ

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, ev sahibi olmayan, dar gelirli vatandaşlar için konut hamlesi başlattıklarını dile getirdi. Günaydın, şunları söyledi:

“Konut kayıtlarını almaya başladık, yarım günde 2 binin üzerinde bir başvuru oldu. Müracaat sayısını görmek istiyoruz, çünkü bu konuda hakiki bir davranış yapmak istiyoruz. İnsanlarımızın hiçbiri aldanmasın istiyoruz, aldatılmasın istiyoruz. Onun için bu konuyu ele aldık. Daha önce bu konuyla ilgili ‘yapacağız’ dediler, maalesef yapmadılar. ‘biz yapalım’ dedik, ‘hayır biz yapacağız’ dediler, yapmadılar. Isparta’mızı o laflara biz kurban yapmayacağız. Çok yüksek bir müracaat sayısına ulaşacağımızı düşünüyorum. Halkımız telaşa kapılmasın, Isparta’mızın gerçek ihtiyaç kaydını çıkarmak istiyoruz. Arazimizin yeri de tespit edildi, onun çalışmalarına da başladık. Evi olmayan vatandaşlarımızın kaydını alıyoruz. Emekli olmuş, emekliler kandırılmış, ev sahibi olamamış. Vatandaşlarımız ev sahibi olamamış. Bu konuya baş koydum, gövdemi koydum. Allah’ın izniyle bu konunun altından çıkacağımı umut ediyorum. Çalışacağım, para kazanmadan halkımızın ihtiyacını görmek istiyorum. Halkımızın kazanmasını istiyoruz. Bu samimiyetime Isparta halkı inansın. ‘Ben 300-500-800 liraya aylık taksitle yaparım’ demenin anlamı yok. Hiç para kazanmadan yapacağımı söylerim, işin doğrusu bu. Bu güzel insanlarımızı ev sahibi yapmak istiyorum. Bu halkımızın tamamını sevindirmek istiyorum. Onlarla beraber bende gülmek istiyorum, bunu bilsinler gerisini bize bıraksınlar. Şimdiden hayırlı olsun temennisinde bulunuyorum”       

BAŞKANIMIZ BULUNMAZ BİR KAPTAN

Vatandaşların toplu konut için ortak düşünceleri ise ‘Bunu yaparsa Yusuf Ziya Günaydın yapar’ oldu. Müracaatlarını tamamlayan vatandaşlar düşüncelerini şu şekilde dile getirdiler:

“Bunu yaparsa Isparta Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Günaydın yapacak gerisinin hikâye olduğunu düşünüyorum. AK Parti döneminde 4 yıl önce 20 bin kişiyi emekliler derneğine TOKİ yapacağız diye kayıt yaptılar. Ama bu tamamen kandırmaca oldu. Ama Yusuf Ziya Günaydın başkanımızın ağzından çıkan her kelime, sözün bir senet olduğunu bilerek yüzde yüz konut yapacağına inanıyor ve halkımızı sevindireceğini biliyoruz. 237 bin nüfuslu Isparta’mızın Belediye Başkanımıza destek çıkmasını tavsiye ediyorum.

Başlayan bu uygulama çok güzel, dar gelirli aile olarak ev alma şansımız yok. Gelirimiz-giderimiz belli. Memnunuz. Kira öder gibi öderiz, başımızı sokacak bir evimiz olur. Dar gelirli olan bizler için bu büyük bir velinimettir. Kiralardan bıktık, ev sahiplerinin kahrı çekilmiyor. Allah garibanlara ev versin. Kendi imkânlarımız doğrultusunda ev sahibi olmak istiyoruz. Ev sahibi olurken, kredi çekiyorsun ve iki katı kadar ödeme yapıyorsun. Belediyemizin bu kararını çok doğru ve yerinde görüyorum. Başkanımızla gurur duyuyoruz. Başkanımız bulunmaz bir kaptan, bir başkandan daha ne beklenebilir. Bu memlekete en iyi hizmeti veriyor”

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

zübük

13 Mart 2019 Çarşamba 02:10

kayıt alanlara bakarmısınız olmayacağı baştan belli

panik

13 Mart 2019 Çarşamba 02:07

bu gariban vatandaşın masum duygularıyla oynamak seni iflah etmez ziyaaaaaaa sen gittin gümbürtüye

Aslı tonguç

12 Mart 2019 Salı 16:26

Arsa kamulaşmamış elin arsasına kayıt alıyorsun plan yok maliyet hesabı yok ödemeler nasıl olacak yok yaaa KİMİ KANDIRIYORSUNUZ garibanın duygularıyla oynayıpta oy avına çıkmışsınız Ayıptırya günahtır ya Size oy verecektim ama İNSANLARI SALAK YERİNE KOYDUĞUNUZ İÇİN vermiycem artık

DUYARLI

12 Mart 2019 Salı 15:39

KİMSE HEVESLENMESİN EV SAHİBİ OLACAĞIZ DİYE. EĞER BAŞKANLIĞA DEVAM EDERSE DİYELİMKİ TOPLU KONUTTA YAPACAK AMA BU SADECE BELEDİYE PERSONELLERİ YARARLANACAK AZ DA OLSA DUL YETİMLER. ONUN İÇİN KİMSE HEVESLENMESİN BELEDİYE PERSONELİ HARİCİ

Ziyaaaaa

12 Mart 2019 Salı 11:49

Nasıl ne şekilde yapılacağıyla ilgili hiç bir yerde tek kalem detay yok aldatmaca dan ibaret gibi.koperatif usuluyle para yiceklerdir. ISPARTANIN TOKİYE İHTİYACI VAR. TOKİDEN UCUZU YOK. Ziyada tokiden yiyemeceğine göre siz düşünün.

SELAHATTİN ÇANCI

12 Mart 2019 Salı 11:39

İYİ AMA NEDEN ŞİMDİ ? NEDEN 10 SENEDİR DEĞİLDE ŞİMDİ ? BELEDİYE DEĞİŞİRSE NE OLACAK KORKUSUYLA OY KULLANIMI ÇOK SAÇMA DEĞİLMİ YANİ ? ORAYA YAZILAN İNSANLAR EĞERKİ BAŞKAN GİDERSE BİZ EV SAHİBİ OLAMAYIZ MANTIĞIYLA HARAKET EDECEK . SADECE SEÇİM ZAMANI DAĞITILAN KÖMÜR YARDIMININ BAŞKA BİR VERSİYONU ....

Gerçek evsiz

12 Mart 2019 Salı 08:56

Bu gün 2 tane evi olan, Yedişehitler de 385 metre arsası olan hacı emmi de vardı müracaat edenler arasında. Öncelikle tapudan, Belediye emlak vergi bölümünden üzerinde kayıtlı evi olmadığını gösterir evrakla müracaatların alınması gerekir.Yoksa zengin, bir ev sahibi daha olacak görünüyor. Lütfen ilgilileri uyarıyorum, evraksız, müracaatları kabul etmeyin.

8s72ck

12 Mart 2019 Salı 08:52

Aslında bu proje dünyada yok :) ilk biz yapıyoruz

10 KOKU ITKM KONUT. KLTUK GİTTİ KANMAYACAGIZ

12 Mart 2019 Salı 05:45

Afferin sana 10 senedir Bu halkı İhmal ettin.Seçime 20 gün kala ben size konut verecegim.Yamaya Başladım yalanlarına Ancak Yakınların inanır. Çünki KAYBEDECEGİNİ KENDİN BİLİYORSUN. Yosa Çırpınmazsın.

One

12 Mart 2019 Salı 01:07

Vaatlerden önce şunu da konuşmak lazım ıspartada ev fiyatları neden bu kadar çok fazla bir türlü çözemiyorum adama diyorum neden fazla ev fiyatı diyoki otogara yakın ee ben her gün otogara gitmeyecemki diyoki hastaneye soıfır ben hastaneye mi gidecem hergün ev fiyatı nedir iç dizayn binası bunlarla değerlendirilmesi lazım abartılı uçuk bi değerlendirme yapmak istedim

Koltuk çokmu tatlı geldi.

12 Mart 2019 Salı 00:46

ŞÜKRÜ BAŞKAN SEN NEDERSEN YAPIYOR BU.BAK DENE BEN GAZOZ İÇECEGİM DE.TAM 20 GÜN İÇER. NORMAL DEGİL. YAŞLANMIŞ. ALLAH AŞKINA. SALIVER GİTSİN. KOLTUK GİDECEGİNİ ANLAYINCA ÇOK DEGİŞTİ. ARAÇ FALAN VERMESELER TOSLAYACAK BİR YERE.

Vatandasiz sonucta

12 Mart 2019 Salı 00:40

15 senedir nerdeydi diyen arkadaslar sizin elinizde imkanlar varken milleti vatandasi toki diye kandirirken hic akliniza gelmedi alay soz konusu olacaginiz kendi imkanlariyla basarisiyla calisan baskana bari engel olmayin yaparsa bu saatten sonra YUSUF ZİYA GÜNAYDIN yapar dik dur eğilme bu vatandaş seninle sayin baskanim...

Teşekürler ŞÜKRÜ Başkan. Her dedini yapıyor.yzg. d

12 Mart 2019 Salı 00:36

ŞÜKRÜ SOSYAL KONUT DEDİN. 15 YILDIR YZG. UNUTTUGUNU AKLINA GETİRDİN. ADAM COŞTU.20 GÜN KALDI PREFABRİK GETİRİP YAPMAZSA ŞASMA.DURAK DEDİN İÇİNE 5 KİŞİ SIGACAK DURAKLAR DOLDU. NE YAPACAGIM DERSEN O PROJEN SO 20 GÜN KALA YZG YAPIP BİTİRİYOR. SEÇİM GELİNCE HATIRLAYA BİLDİ. GÜNAYDINNN.

Kaybedecegini anladı çokzor. Sakinleştirici verin

12 Mart 2019 Salı 00:16

KENDİN BİLE İNANMIYORSUN. SOKAGA FALAN YALNIZ BIRAKMAYIN. VALLA DENGESİ KACMIŞ. HAREKETLERİ NORMAL DEGİL. TV BİR DR A KONTROL ETTİRİN.

YETERSIZ BİLGİ

11 Mart 2019 Pazartesi 23:56

Bu nasıl bir açıklamadır duyurudur. Bu proje nereye yapılacak tam olarak başvuru şartları nedir kimler basvurabilir ödeme koşulları teslimat ne zaman peşinat ne kadar ve yazılmış 7 kriter nedir ne değildir bunlar niye yazılmamış düzgünce bir aydınlatılmamış ısparta halkı acaba!!???

Kulaönü

11 Mart 2019 Pazartesi 23:52

Isparta da toki yokmuş dogruysa

Hüseyin

11 Mart 2019 Pazartesi 22:23

Hayırlısı

Ziya

11 Mart 2019 Pazartesi 21:53

Sen önce ITKM yi bitir oy kaygısını bırakta

Memur

11 Mart 2019 Pazartesi 21:35

Tokiye kan ucuz yalana kan tamam,ama buna de yalan.Açın gözünüzü Başkanım dediyse o iş tamamdır.Isparta GÜNAYDIN gözün Aydın

Deniz

11 Mart 2019 Pazartesi 21:34

Kötülükler sizin olsun, gözü olan gerçeği görür, Büyüksün Başkanım,Teşşekkürler

Ispartalınya

11 Mart 2019 Pazartesi 21:33

Yeni otogardaki dükkanları beleş versen boş şu saattenn sonra. Ayrıca yorumlar yayınlanmıyor bilginiz ola :) her yoruma cevap verdim. Yzgciler sarmış heryeri ama nafile ! 1 nisan şaka gibi gelecek :)

Kac para kac yil

11 Mart 2019 Pazartesi 20:58

Dar gelir derken asgari ucretmi... Bir de ne kadar odenecek bilgilendirirseniz iyi olur

Aslı

11 Mart 2019 Pazartesi 20:48

Yaparsa yzg yapar.

Bomba 3232

11 Mart 2019 Pazartesi 20:39

İlçelerde ikamet eden vatandaşlar da başvuru yapabilir mi acaba

Deli Fişek

11 Mart 2019 Pazartesi 20:31

Resmen milletle dalga geçiliyor

Hrsz kime denir biliyr msn?

11 Mart 2019 Pazartesi 20:16

Bu yptığn, harekt hrkesi kndırma admıdır. Siyasi sygdan uzksn, yaşım çk genç ve sen ŞÜKRÜ BAŞDEĞİRMEN'i ne saygıda, ne de zekada geçebilrsn. Artk kndrılmaycak bu ISPARTA. Eskden mllyetçlkten onr dyrdk, seni grnce utanyrz.

Gözlemci

11 Mart 2019 Pazartesi 19:39

KARDEŞİM BUNUDA BU MİLLET YERSE HELAL OLSUN DİYECEK BİRŞEY YOK, ADAM; SEÇİM AREFESİNDE KONUT YAPCAN DİYOR, BEŞ YILDIR NEREDEYMİŞ, ÖNCE HUSTUN YAPACAKTI, NE OLDU? KUSURA BAKMAYIN EY AHALİ, MAKARNAYIDA UNUTMAYIN, ÖBÜRLERİ ÇAY DAĞITIYOR.

külahıma anlatsın

11 Mart 2019 Pazartesi 19:35

yıllarca ıtkm'yı ve otogarı bitiremeyen adam konut yapacakmış. hadi oradan..

Ispartanın yerlisi dereli

11 Mart 2019 Pazartesi 19:35

Yanlız yorumlara bakıyorum sosyal medyada falan akp ile ip tutuştu alevv alevvv yanıyor büyük başkan yapar siz anca çene yapar yarın istanbullura peşkeş çekersiniz ıspartayı bizim başkan günaydın siz zırvalayın durun

Ev sahibi

11 Mart 2019 Pazartesi 19:32

Ya adamlar yıllarca TOKİ gelecek ucuz konut yapacaz diye müjde verdi ama yapılan hiçbirşey olmadı, ziya bey ben yapacam dedi tutuştular. Yaparsa ziya başkan yapar.

Yuksek baskan

11 Mart 2019 Pazartesi 19:30

Cumartesi aksami kinusmanda diyorsunki 1750 konut yaptim.. af buyur ama o konutları sen yapmadin Aybatili yapti sen sadece anahtar teslimini yaptin. Senin su ispartaya bir tane konutun oldumu.. ha evet oldu kendi cebine cevrene esine dostuna oldu. Rabbim kul hakkini nasilsa hesabini soracak. Artik milleti kandirmayin alay etmeyin bugun o kuyruğu gorunce hic vicdanin sizladimi nerdeee herkes bir umut yaziliyo fakat hepsi bos haberleri yok...

Yuksek başkan

11 Mart 2019 Pazartesi 19:26

Sen vatandaşı bu kadar aptal yerine niye koyuyosun imardan gecirdigin yer kimin yeri vatandasin yeri diyedinde dedigin yer tarimsal sit alani tarim il müdürlüğü olur yazisi verdimi ortada foll yok yumurta yok milleti oy icin düşürdüğün rezilliğe bak ya emekliler dernegi gibi oldunuz bunedir ya. Proje uzerinden ev sahibi olmak bu kadar kolaymi gecin bu isleri başkan kendini cok zeki sanma yolun sonu görünüyo artık...

Önce canakcilar sonra düşük gelirliler

11 Mart 2019 Pazartesi 19:13

Başkan nin çanakcıları hep oradaydı bi organisazyon şirketi olan şahıs aylık gelirini düşük gösterip başvuru yaptıysa eğer buda başkanın peşkeş cekmesindendir milyarlık şahıs ama maliye kaydı düşük

Zeynel uysal

11 Mart 2019 Pazartesi 19:13

Bende başvurumu yaptım helal olsun başkana yürü seni kim tutar oyum yusuf ziya günaydına

Başkan

11 Mart 2019 Pazartesi 18:37

3 yılda 100/20 si biten belmaş evlerinin 100/80 ini 2yılda bitirdin sana güveniyoruz Başkan

Aaaaa

11 Mart 2019 Pazartesi 18:26

Ben anlamıyorum neden seçim arefesi alındı bu karar.15 senede yenimi aklına gelmiş dar gelirli vatandaş .... davraz mh.3946 sok.. ne olacak 100 mt yeri tam yediye böldüler yanı yedi adet tapu satsan satılmaz atsan atılmaz.. ben inanmıyorum..

Gerçek evsizler adına

11 Mart 2019 Pazartesi 18:09

Bu gün 2 tane evi olan, Yedişehitlerde 385 metre arsası olan hacı emmi de vardı müracaat edenler arasında. Öncelikle tapudan, Belediye emlak vergi bölümünden üzerinde kayıtlı evi olmayadığını gösterir evrakla müracaatların alınması gerekir.Yoksa zengin, bir ev sahibi daha olacak görünüyor. Lütfen ilgilileri uyarıyorum, evraksız, müracaatları kabül etmeyin.

gunay

11 Mart 2019 Pazartesi 17:52

isoantanya denen adanmilletvekıllerın ne yaptı ıspartaya?? çevre yolun bıle yyok kımın yalakasıjsın sen bu yorumu yayınlamayan admın sende taratsızn basıklsan yayınla

Bunca zaman nerelerdeydiniz

11 Mart 2019 Pazartesi 17:43

5 yılda yapılanı 15 yılda yapamayan heykellerle müzelerle kandırıp alay eden sonra çıkıp dünyada ilk türkiyede ilki yapıyoz diye masal anlatan birine verecek oyumuz yok

DEVAM

11 Mart 2019 Pazartesi 17:07

HELAL OLSUN BÜYÜK BAŞKAN ALLAH YARDIMCIN OLSUN

ZÜBÜKLER SİZİ

11 Mart 2019 Pazartesi 16:41

15 SENEDİR SENİN VEKİLLERİN NE İŞE YARADI YAPSALARDI GÖRSEYDİK BEYNİ ENSESİNDE DURAN ISPARTANYA ADLI VARLIK..YAPILANA ENGEL OLMAKTAN BAŞKA NE YAPTILAR..SEN ÖNCE ANTALYA YOLU NİYE BİTMEDİ ISPARTAYA NEDEN TEŞVİK GELMEDİ ONU SORSANA YALADIKLARINA..YUSUF BAŞKANIN ARKASINDAYIZ HALK OLARAK SONUNA KADAR GÜVENİYORUZ..NOKTA

Gariban

11 Mart 2019 Pazartesi 16:39

15 senede olmayan 15 günde nasıl olacak ikincisi imara açtığım dediği alan tarımsal sit alanı imara açamaz 3 ncüsü geçtiğimiz seçimlerdeki vaatler in hangisini yapmış inanmayın insanların umutlarıyla oynamayın

hasan

11 Mart 2019 Pazartesi 16:35

başkan beye güveniyoruz kayıt olacağız.

akif

11 Mart 2019 Pazartesi 16:34

bu bir ilk adımdır helal olsun başkana cesaretinden dolayı.yapamayanlar utansın.

Mehmet

11 Mart 2019 Pazartesi 16:32

15 sene de olsa yaptı ben başvurumu yaptım oyumu da verecem evi de alacam bide ötekileri bekleyemem ben 15 sene yapacaklar diye

Ispartanya

11 Mart 2019 Pazartesi 16:10

Seçime kaç gün kaldı ya ? 2 ay daha uzasın bitirip teslim eder yenisini yapar vallahi. Ispartalıda saf salaktı zaten hiç sormaz 15 senedir nerdeydin diye ! Hadi uğurlar ola gider ayak bari bi işe yarar bişey yaptılar. 15 senede yapılan tek hizmet :))

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR