19 Mart 2024 Salı

BİNLERCE, ON BİNLERCE YIL GEÇSE BİLE...

BİNLERCE, ON BİNLERCE YIL GEÇSE BİLE...

Isparta

Isparta Belediyesi, 15 Temmuz 2016’da yaşanan hain ve kanlı darbe girişiminin 2.yıldönümü dolayısıyla 15 Temmuz Şehitleri’ni Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Törenleri düzenledi.

Tören kapsamında ilk olarak Şehitlere Saygı ve Demokrasi yürüyüşü gerçekleştirildi. Isparta Belediyesi Mehteran Takımı ve Isparta Atlı Spor Kulübü binicilerinin öncülük ettiği yürüyüş Isparta Belediyesi önünde başladı.

Mimar Sinan Caddesi’nden Kaymakkapı Meydanı’na kadar devam eden yürüyüşe, Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Garnizon Komutanı Piyade Albay Ferat Vural, Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Özdurhan, Belediye Meclisi üyeleri, şehit yakınları, gaziler ve yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Kaymakkapı Meydanı’nda son bulan yürüyüşün ardından tören alanında saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

Meydanda kurulan sahnede daha sonra 2010 yılı Dünya Kur’an-ı Kerim Okuma Birincisi Hafız Alper Kanderun tarafından, Kur’an-ı Kerim tilaveti sunuldu. Program kapsamında ayrıca, sahnede bulunan dev ekranda ‘15 Temmuz Devlet Duruşu’, ‘Yetimin Çığlığı ve 15 Temmuz Şehitleri Belgeseli’ ile ‘Isparta Şehitleri’ slaytı gösterime geldi.

 

 

GAZİ KOCABAŞ: “O GÜNLERİ BİR DAHA GÖRMEYELİM”

 

Program çerçevesinde kürsüye gelen Ispartalı 15 Temmuz Gazisi Burak Kocabaş, yaptığı konuşmada, 15 Temmuz’un, hayatını tamamen değiştirdiğini ve hain FETÖ'cülerin o şerefli üniformanın değerini bilmediklerini söyledi. 15 Temmuz Gazisi Kocabaş konuşmasında, hainlerin o şerefli üniformayı kirlettiğini ve 2 seneden beri hasretini çektiği üniformasını hiçe saydıklarını kaydederek, bu hainlerin kendisinden daha fazla eğitim aldıklarını ve bu devletin daha fazla ekmeğini yediklerini anımsattı.

 

Bir daha böyle bir gecenin yaşanmaması temennisinde bulunan Kocabaş, "O günleri bir daha görmeyelim. Görmemek içinde çok çalışalım. Allah vatanımıza ve milletimize zeval vermesin" dedi.  Kocabaş, daha sonra 15 Temmuz günü mezuniyet ve gecesinde yaşadıklarını katılımcılara tüm detaylarıyla anlattı.

 

 

BAŞKAN GÜNAYDIN: “BİNLERCE, ON BİNLERCE YIL GEÇSE

 

ANADOLU TÜRK'ÜN VATANIDIR VE VATANI OLARAK KALACAKTIR”

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın ise etkinlikte yaptığı konuşmada 15 Temmuz’un önem ve ehemmiyetine işaret ederek, "Bu akşam burada çok güzel bir şekilde sinevizyon gösterisi izledik. 15 Temmuz Gazimizi dinledik ve olağanüstü duygulandık. Türk milletinin bu badireyi nasıl atlattığını çoğumuz iyi şekilde biliyoruz. Tarihten de haberleri yok bunların, biliyorsunuz Alparslan 1071'de Anadolu'ya girdi. Aradan zaman geçti, 1176 yılında da Kılıçarslan Miryakefalon Savaşı’nı yaptı. Bu da Isparta'da oldu. O gün Anadolu'nun tapusu Türklere geçmişti. Artık Anadolu tamamen tapusuyla beraber Türklerindi. Orada çok sayıda şehit verdik. Bu arada Anadolu'yu elimizden almak için defalarca uğraştılar. Bundan sonrada binlerce, on binlerce yıl geçse Anadolu Türk'ün vatanıdır ve vatanı olarak kalacaktır. Bilindiğini gibi bu gece 15 Temmuz destanını kutluyoruz. 15 Temmuz’da Türk Milleti, bu hain darbe girişimini de kısa sürede bertaraf etmiştir” dedi.

 

 

“HER ŞERDE DE BİR HAYIR VARDIR”

“Yine Anadolu Türk Milleti’nin olacaktır ve Türk Milletinin olarak kalacaktır” diyerek sözlerini sürdüren Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Her şerde de bir hayır vardır. Bu şer düşmanlar, bu hainler, bu vatan hainleri, bir girişimde bulunmuştur ama bize şerden hayır olan şeyler kazandırmıştır. Bu hain ve kanlı darbe girişiminin üzerinden 2 sene geçmiştir ve biz bu süreçte topumuzu, tüfeğimizi, biz kazandık ve artık oldu. Bu yapmış olduğumuz silahları tekrar en ince hatlarına kadar, dünyada olmayacak kadar modern ve teknik silahlara çevirdik, kazandık” diye konuştu.

 

“ASKERİMİZ PKK’YI HALLEDERKEN, O VATAN HAİNLERİ

 

DAHA ÖNCE, SON DAKİKADA ‘GERİ DÖNÜN’ DİYORDU”

 

Belediye Başkanı Günaydın konuşmasının devamında, “Bu şer olmasaydı, Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki hainler ayıklanmadığı için ne Afrin'i ne Zeytin Dalı Harekatı'nı kazanabilecektik, ne de orada 5 bin FETÖ'cüyü, PKK'lıyı yok edebilecektik. Ve Anadolu’muzun o güzel güney sınırlarını koruyamayacaktık. Ama şimdi koruyoruz. Çünkü, Türk askeri daha evvel taarruza geçtiği zaman, harekete geçtiği zaman ve derhal konuyu çözeceği zaman, askerimiz PKK’yı hallederken; o vatan hainleri daha önce, son dakikada ‘Geri dönün’ diyorlardı. İşte, o vatan hainlerini belirli büyük kısmı silahlı kuvvetlerinden temizlenince o zaman Türk milleti özgürlüğünde daha başarılı oldu. Hem Zeytin Dalı Harekatı’nı kazanma şansına hem de dünyaya örnek olacak şekilde büyük bir komuta ve cesaretle Türk askerinin ne olduğunu herkese gösterdi” şeklinde konuştu.

 

 

“HAİNLERİN YAPTIĞI KÖTÜ GÖSTERMEYE ÇALIŞTIĞI ERGENEKON

 

DESTANI’MIZIN ADINI ISPARTA’DAKİ DEV PROJEMİZE VERDİK”

 

Türkiye’nin dünya çapında yaptığı, şerden hayır çıkan işlere Isparta’dan da örnek veren Başkan Günaydın, “Bu hainlerin 15 Temmuz öncesinde yaptığı operasyonlara ‘Ergenekon’ ve ‘Balyoz’ gibi isimler verildi. Bu isimleri çocuklarımız kötü bir durummuş gibi algıladı. Ancak biz, Isparta'da o ismi güzelleştirerek, ulusal, uluslararası ve dünyayı temsil edecek, dünyanın neresinde bir Türk varsa bu Türkü ilgilendirecek bir Ergenekon Müzesi’nin kurulması talimatını verdik. Şu anda Ergenekon müzesi bitmek üzere, Ergenekon aslında bizim destanımızdır ve o isim de buradan dolayı kaynaklanmıştır. Türk milletini daha temelden alabilmek için, bir konuyu daha iyi anlatabilmek için, daha kalıcı olabilmesi için bunun yanında Dede Korkut Müzesi kuruyoruz. Şu anda onun da projeleri bitti objeleri için 2 – 3 yıldır atölyelerde çalışılıyor ve milattan önce 400 yılından bu yana Dede Korkut Hikayeleri ve Türk Milleti’nin yaşayışının aslı orada ele alınacak. Dede Korkut Müzesi, Kirazlı Dere’de kuruluyor. İşte, her şerde bir hayır vardır demiştim,  bu olaylar olmasaydı Isparta'da bu bahsettiğim dünyayı ve dünyadaki bütün Türkleri ilgilendirecek bu dev müzeler de kurulamayacaktı” ifadelerini kullandı.

 

ISPARTA’YA 80 METRELİK DEV HİLAL YAPILACAK

 

Günaydın yeni bir projelerinin daha olduğuna işaret ederek, “Isparta bundan sonra en büyük Türk kenti, Türk Milletinin özlük kenti olacak. Bir projemiz daha var, 80 metre yüksekliğinde, karşı dağın tepesinde bir hilal yapılacak. Hilallerin en büyüğü de artık Isparta'da olacak. Proje çalışmaları yapılıyor.  Bu hilalde tüm Türk – İslam Alemi’ni temsil edecek. İslam Kütüphanesi olacak. Oraya da teleferikle gidilmesi gerekiyor.  Tabii bir sürü daha fonksiyonlar var” görüşlerinde bulundu.

 

 

“BİZİM HEPİMİZİN, MİLLETİMİZİN, TÜRK MİLLETİNİN ÇOK ÇALIŞMAYA İHTİYACI VAR”

Günaydın, daha sonra konuşmasına şu şekilde devam etti; “İşte, bize çatanların hali böyle olur. Memleketimiz ve milletimiz bundan sonra çok ilerleyecek, çok daha ileriye gideceğiz. Göreceksiniz; önümüzdeki zamanlarda bu şer, çok büyük hayırlarla ortaya çıkacak. Biraz önce gazimiz de söyledi. Aynı cümleyi bende söylemek istiyorum.  ‘Bizim hepimizin, milletimizin, Türk milletinin çok çalışmaya ihtiyacı var’. Atatürk’ün de dediği gibi, ben sizden tek bir şey istiyorum; ‘Çalışmak, çalışmak, çalışmak’ diyor. İşte, bu şer olayından dolayı da bunu çok iyi bir şekilde fark edip bu çalışmamızı hızlandırmamız lazım.”

 

“YAPILAN OPERASYON, BİZİ EN FAKİR BELEDİYEYKEN EN ZENGİN BELEDİYE YAPTI”

 

Günaydın, belediyeye yapılan operasyonu da şerden gelen hayır olarak niteleyerek, “Bu operasyonlardan sonra bir de belediyemize operasyon yaptılar. Bu operasyondan sonra bizim belediyemiz ilerledi. Çok büyük yatırımlar yaptı. Türkiye’nin en fakir belediyesiyken, en zengin belediyesi haline geldik. Şerde hayır olduğunu söyleyebilirim ve artık geceleri de çalışan bir belediye olduk. Bunun hayrı da, sevabı da şerden doğmuştur” dedi.

 

VALİ GÜNAYDIN: “ÜLKEMİZLE, MİLLETİMİZLE, BAYRAĞIMIZLA NE KADAR ÖVÜNSEK AZDIR”

 

Etkinlikte bir konuşma yapan Isparta Valisi Şehmus Günaydın, o hain gecede büyük Türk Milleti’nin ellerinde şanlı bayraklarıyla, Türkiye üzerinde hesabı olanlara hak ettiği dersi verdiğini ifade etti.

 

Hain ve kanlı darbe girişimine göğüs geren Türk Milleti’nin tarihe altın harflerle 15 Temmuz Destanı'nı yazdığını ifade eden Vali Günaydın, “Hepimiz tankların insanları ezdiğini görüyorduk. 15 Temmuz gecesi bu büyük millet insanların tankları nasıl ezdiğini bütün dünyaya gösterdi. Bu nedenle o gece büyük bir cesaretle meydanlara koşan, Cumhurbaşkanımızın talimatıyla sokaklara çıkan, havaalanlarına giden ve o hainlere ‘Dur’ diyen bu milletin bir ferdi olarak ne kadar ülkemizle, milletimizle, bayrağımızla övünsek azdır diyorum. Çünkü biz, tarih boyunca bir destana imza atmış bir milletiz. Bu ülke ve millet üzerinde hesabı olanlar, tarihten ders almamışlardır ki, tekrar 15 Temmuz gecesi bu hain kalkışmaya teşebbüs ettiler. Bu asil millet hainlere gereken dersi verdi” dedi.

 

 

Vali Günaydın ayrıca, millet olarak bundan sonra daha fazla kenetlenilmesi gerektiğine vurgu yaparak, daha fazla üretim ve istihdam yapılarak geleceğe emin adımlarla yürünmesi gerektiğini aktardı.

 

DEMİRCİ’DEN 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ İÇİN ŞİİR DİNLETİSİ

 

Ardından yazar – sanatçı Senai Demirci tarafından söyleşi ve şiir dinletisi gerçekleştirildi. Demirci, yaklaşık 1 yıl süren çalışma ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensibi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın talebiyle kaleme aldığı ‘250 yüz’ adlı eserinden, “Temmuz’un 15’i” başlığı altında seçtiği 15 şehidin hikayelerini şiirleştirerek anlattı.

 

YILDIZDOĞAN’DAN UNUTULMAZ KONSER

 

Isparta Belediyesi’nin organize ettiği 15 Temmuz Şehitleri’ni Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Törenlerinin finalinde ünlü sanatçı Mustafa Yıldızdoğan sahne aldı. Sanatçı Yıldızdoğan, meydanı dolduran on binlere vatan – millet sevgisi içeren eserlerini söyledi.

 

 

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Öyle cevaba böyle cevap

18 Temmuz 2018 Çarşamba 01:25

Mevlid okutuldu diye çalgı çengi mi çalması gerekiyor. Ayrıca nerden biliyorsun teşekkür etmediğimi burada boş olan varsa sizin üslubunuz..

Vatandaş

17 Temmuz 2018 Salı 22:07

Siyasey yapmaya gelmiş güdük mustafa. Ziyayı yaladıkça yaladı. Daha Isparta'nın büyükşehir olmadığını bile bilmiyor

Ispartalıya cevap

17 Temmuz 2018 Salı 14:51

Belediye tüm camilerde mevlüt okutup yemek de verdi terbiyesiz insan. o zaman teşekkür mü ettin de şimdi eleştiriyorsun. boş boş konuşma

Ispartalı

17 Temmuz 2018 Salı 11:23

O kadar şehit varken içeriği ne olursa olsun konser yapmak şehitlerimize büyük saygısızlıktır

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR