20 Nisan 2024 Cumartesi

BİN İSTİHDAM HEDEFİ

BİN İSTİHDAM HEDEFİ

Isparta

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Başkanı Ali Recep Nazlı, "2011 yılının Ağustos ayında çıktığımız ilanlarda 41 proje aldık, bunun sadece 4 tanesi ile sözleşme imzaladık. Bugün geldiğimiz noktada, 16 bin 500 proje aldık ve bunun yaklaşık 11 bini ile sözleşme imzaladık" dedi.

 

Kırsal alanlarda yaşam kalitesinin ve istihdam olanaklarının artırılarak tarım ve gıda sektörlerinin sürdürülebilir modernizasyonunu ve AB standartlarına yükseltilmesini amaçlayan TKDK, Isparta'daki bir otelde Kırsal Kalkınma Programı (IPARD-I) Yatırımları Sözleşme Teslimi ve IPARD-II lansman töreni düzenledi.

 

Törende konuşan Isparta Valisi Vahdettin Özkan, TKDK'nın Anadolu'nun dört bir yanından olduğu gibi Isparta'da nitelikli işler yaptığını söyledi.

 

TKDK'nın hem akreditasyon sürecinde hem de daha sonra fonların zamanında iyi bir şekilde çiftçiyle buluşturulmasında mükemmel bir performans gösterdiğini anlatan Özkan, Isparta'da da özellikle son 1,5-2 yıldır TKDK çalışanlarının büyük bir özveriyle çalıştığını dile getirdi.


 

Özkan, TKDK'nın son iki yıl içerisinde sadece Isparta'da yaklaşık 150 milyon liralık yatırım yaptığını ve bunun 70 milyon lirasının hibe olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu: "Hiçbir destekleme alanı bu kadar yaygın değil, bu kadar fazla değil, bu kadar etkili değil. Kırsal alanda yaşayan nüfusumuzu kırsal alanda nasıl tutabiliriz? Kırsal alana şehir hayatını nasıl götürebiliriz? Kırsalda eğitim, sağlık, altyapı ve diğer satın alma gücünü artıran o insanları kırsal alanda tutmanın yolu, yöntemi ve güvence mekanizmalarının en başında TKDK geliyor."Herkesin, kırsal alanda yatırım yapmayı talep edenlerle temasa geçmesini isteyen Özkan, yatırım yapacakların IPARD kaynaklarına ulaşabilmesi için TKDK'ya yönlendirilmeleri gerektiğini kaydetti.


 

"100 bin istihdam hedefi"

 

TKDK Başkanı Ali Recep Nazlı da 2011 yılının Ağustos ayında çıktıkları ilanda 41 proje aldıklarını ve bunun sadece 4 tanesi ile sözleşme imzaladıklarını belirterek, "Bugün geldiğimiz noktada 16 bin 500 proje aldık ve bunun yaklaşık 11 bini ile sözleşme imzaladık" dedi.Sözleşme imzalanan projelerin büyük çoğunluğu tamamlandığını, geri kalanının da gelecek aylarda tamamlanacağını ifade eden Nazlı, şöyle devam etti: "Projelerde,6,1 milyar liralık bir yatırımımız var. Bunun da 3,5 milyarı destek ve hibe.Projeler yüzde 40-50 kapasite ile çalışıyor. Faaliyetteki işletmelerimizde 50 bin sigortalı istihdam ediliyor. Kapasiteyi yüzde 80'e çıkararak, 100 bin kişinin istihdam edilmesini istiyoruz."Nazlı, Isparta'da bugüne kadar 173 proje ile sözleşme imzaladıklarını dile getirerek, 138 milyon liralık yatırım gerçekleştiğini anlattı. Isparta'nın sadece Türkiye'nin değil, dünyanın gül merkezi olduğunu vurgulayan Nazlı, "Gülle ilgili verdiğimiz desteklerimiz var. İkinci yatırım programında da gülün hem işlenmesi ve hem de diğer yatırımlarla ilgili olarak üreticileri TKDK'ya davet ediyoruz" diye konuştu.


 

Isparta'de IPARD-1 programının son çağrısı olan 15. Başvuru Çağrı İlanı sonucu sözleşme imzalamaya hak kazanan 11 yatırımcının temsili sözleşmeleri, Vali Özkan, TKDK Başkanı Nazlı, AK Parti Isparta Milletvekili Said Yüce tarafından teslim edildi.


YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

ıspartamız

17 Şubat 2016 Çarşamba 14:20

Ispartamız için emeği geçenlerden Allah razı olsun. Lansmana bende gittim siyasetten uzak çok güzel bir toplantı oldu. Vatandaşlarımızı teşvik etmemiz lazım. Emeği geçenlerin eline sağlık.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR