25 Nisan 2024 Perşembe

BİLİNÇLENDİRME ŞART!

Yeni yılın gelmesiyle trafik cezalarında artışlar olduğunu belirten Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkan Vekili Ahmet Tural, kazaların sadece cezalarla önlenemeyeceğini vurguladı. Tural, trafik konusunda toplumsal bilinçlendirmenin önemine işaret etti.

Isparta

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkan Vekili Ahmet Tural, 2016 yılının girmesiyle trafik cezalarındaki artışlar konusunda bilgi verdi. Tural, “2016 yılına ait trafik ceza artışlarında alkollü araç kullanımında ilk yakalamada 844 lira, ikinci yakalamada 1058 lira, üç ve daha fazlası için de 1098 lira para cezası uygulanmaya başlanmıştır. Ticari araç sürücüleri ve kamu hizmetinde çalışan sürücülerin alkollü olarak trafiğe çıkmaları tümüyle yasaklanmıştır. Kırmızı ışıkta geçmenin cezası 92 TL, hatalı park etmenin cezası 92 TL, hatalı sollamanın cezası 199 TL, kış lastiği kullanmamanın cezası 602 TL olarak belirlenmiştir” dedi.

TOPLUMSAL BİLİNÇLENDİRME OLMADIKÇA KAZALARIN CİDDİ ORANDA AZALMASI MÜMKÜN DEĞİL

Öte yandan Trafik cezaları uygulanırken yasalar karşısında tüm vatandaşların eşit olduğu ilkesinin göz ardı edilmemesi gerektiğini belirten Tural, sözlerini şöyle sürdürdü. “Yetkililer cezayı uygularken eğitici ve öğretici olmalılardır. Veriler incelendiğinde trafik kazalarının her zaman sürücü hatalarından kaynaklanmadığı, çok yönlü olan bu sorunun ceza yöntemiyle çözülemeyeceğini de hep birlikte biliyoruz. Karayollarımız iyileştirilip geliştirilmedikçe, trafik güvenliği konusunda tüm yol kullanıcılarının eğitimi, toplumsal bilinçlendirme artmadıkça, trafik denetimleri daha çok yaygın ve etkin hale getirilmedikçe kazaların ciddi oranda azalma olasılığı mümkün değildir.

SIFIR KAZA HEDEFİ GÜNÜMÜZDE HER VATANDAŞIN DOĞAL HAKKI OLMALIDIR

Türkiye’de son 10 yılda 43 bin yurttaşımızın üzerinde kaza yerinde yaşamını yitirdiğini biliyoruz. Yaralanan ya da sakat kalanların sayısı 1 milyon 470 binin üzerinde olduğu görülmektedir. Bu tablo gelişmekte olan çağdaş Türkiye için kabul edilemez bir tablodur. Sıfır kaza hedefi günümüzde her vatandaşın doğal hakkı olmalıdır. Ancak trafik güvenliğinde bu düzeye ulaşabilmek için her kurumun ve her bireyin üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi gerekmektedir.”

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Şekilsiz Yorumcu

20 Ocak 2016 Çarşamba 14:33

Kamyon ve otobüslerde Takograf niye var. Sürekli denetim için. Bunu tüm araçlara entegre etmenin bir diğer yolu ise şu anda bazı illerde uygulanan otomasyon sistemleridir. Kazaların başlıca sebeplerini engellemeye yönelik otomasyon destekli önlemler. Başkanlar bu konuya el atmalı. Aslında bu işe gazeteciler el atsa 2 dakikada çözer bence. Kırmızı ışıkta geçenlere yönelik EDS'ler yokken sürekli kaza olan kavşaklarda kazalar ne kadar azaldı mesela.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR