29 Mart 2024 Cuma

BİLGİÇ’İN BAKANLIK ŞANSI ARTIYOR

BİLGİÇ’İN BAKANLIK ŞANSI ARTIYOR

Isparta

Gümrük ve Ticaret, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme,Orman ve Su İşleri, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Gençlik ve Spor gibi bakanlıkların da yapısal değişikliğe tabi tutulması gündemde. Ak Parti’nin yapısal değişiklik ile bakan sayısını 25’ten 30’a çıkarması durumunda Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’in Gümrük yada Ticaret Bakanı olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

AK Parti'nin uzak ara tek başına iktidarı yakalamasının ardından, yeni kurulacak kabine ile birlikte bakanlıkların da revizyona tabi tutulması bekleniyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın, Kültür Bakanlığı ve Turizm Bakanlığı olarak ayrılması; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Çevre Bakanlığı ve Şehircilik Bakanlığı olarak iki farklı bakanlık çatısı altında yeniden yapılandırılması yönünde çalışma yapıldığı öğrenildi. Gümrük ve Ticaret,Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme, Orman ve Su İşleri, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Gençlik ve Spor gibi bakanlıkların da yapısal değişikliğe tabi tutulması gündemde.

 

Yapısal değişikliklerle birlikte bakanlık sayısının 25'ten 30'a kadar çıkabileceği belirtiliyor. Bu şekilde bir yapısal değişiklikyapılması durumunda ise uzun süredir Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi olan ve dört kez üst üste Isparta’dan birinci sıra milletvekili adayı gösterilen AK Parti milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’in bakanlığına kesin gözü ile bakılıyor.Yapılacak yapısal değişiklikle bölünecek olan Gümrük ve Ticaret Bakanlıklarından birine Süreyya Sadi Bilğiç’in görevlendirilebileceği belirtiliyor.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

hahaha

07 Kasım 2015 Cumartesi 15:28

Tüm üç dönemlikler geri dönmüşken ve ortada 30 kişilik kabine için 40-45 sağlam kişinin adı dolaşırken bu dediğiniz. İmkansıza yakın ha tüm bakanlıkları ikiye bölüp bakanlık sayısını 50 ye çıkaracaklarsa olabilir. 2. bir düşünce daha oluştu bende, neden gazlıyonuz hayurdur yine mi seçime gidiyoruz.

Ali

06 Kasım 2015 Cuma 20:25

Üfürmeyin ya adamın ne özelliği var

Dost

06 Kasım 2015 Cuma 16:14

Çok zor umutlanmayalım ama sayit yüce için adalet bakanlığı olabilir sadi bilğiç için imkan şeriat yok bakan yapmazlar

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR