19 Nisan 2024 Cuma

BİLGİÇ VE İL GENEL MECLİSİ BAŞKANI ALİ BOLAT TAN MÜJDE VAR

TBMM BAŞKANI MİLLETVEKİLİ BİLGİÇ VE İL GENEL MECLİSİ BAŞKANI ALİ BOLAT TAN MÜJDE

Isparta

İl Genel Meclis Başkanı Ali Bolat TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç’in köylere kilit parke taş döşemesi ihalesi için bir ay içinde 10 milyon YTL ek ödenek çıkarma sözü verdiğini söyledi. Bolat geçen yıl 336 bin metrekare kilit parke taş döşemesi yapıldığını söyleyerek bu yıl ise 400 bin metrekare için ihaleye çıkılacağını belirtti.

 

İl Genel Meclisinin MHP’li üyelerinden Ali Avcı geçen yıl köylere kilit parke taş döşemesi için kullanılan 10 milyon TL’lik İller Bankası kredisini sordu. Ali Avcı’nın “İlimiz köylerinde kilit parke taş döşemek için geçen yıl bir kredi kullanılmıştı. Bu kredinin ne kadarı kullanılmıştır.Kullanılan kredi ile köylerimizde ne kadar iş yapılmıştır?” şeklindeki sorusuna İl Genel Meclis Başkanı Ali Bolat müjde ile cevap verdi.

 

Bolat, Ali Avcı’nın sorusu üzerine yaptığı açıklamada şunlara yer verdi. “Geçen yıl biliyorsunuz kilit taş için 10 milyon TL İller Bankasından kredi kullanmıştık. Bu kredi ile geçen yıl 10 milyon TL’lik kilit taş ihalesine çıktık. 300 bin metrekare kilit taş ihalesini de yüzde 10 artırım ile 336 bin metrekare kilit taş uygulaması yaptık. Kilit taş için aldığımız 10 milyon TL krediden kalan paramız 3,5 milyon TL’dir. Geçen hafta Ankara’da idim TBMM Plan Bütçe Komisyonu Başkanımız Süreyya Sadi Bilgiç ile yaptığım görüşmede‘sayın vekilim 3,5 milyon TL geçen yıldan kilit taş için paramız kaldı. Yeniden ihaleye çıkmak istiyoruz dediğimde, kendisi sayın başkan 3,5 milyon TL’lik kilit taş ihalesi bizim köylerimize yetmez. Ben bunu en geç bir ay içerisinde ek bütçe ile bir 10 milyon TL’ye tamamlayacağım. Geçen yıl 336 bin metrekare kilit taş işi yaptık. Bu yıl hedefimiz 400 bin metrekare olmalı. Siz 400 bin metrekare kilit taş ihalesine çıkın. Sizin köylerimizdeki vatandaşlarımızın ayağı çamura değmeyecek diye bir sözünüz vardı o sözünüz yerde kalmayacak dedi.Bizde en geç bir ay içinde ek ödeneğin gelmesi ile birlikte 10 milyon TL’lik kilit taş ihalesine çıkmayı hedefliyoruz.”

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR