20 Nisan 2024 Cumartesi

BİLGİÇ FARKI

YPK (Yüksek Planlama Kurulu) Ağlasun – Antalya Dereboğazı yolununun duble yol yapılmasını 31. 12. 2015 itirabiyle programa aldı. Dereboğazının 80 km.’lik kısmının duble yol ihalesi için bütün süreç tamamlandı ve ihaleye çıkılıyor

Isparta

AK Parti Isparta Milletvekili ve Plan – Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç yılın son günü çıkarttığı YPK (Yüksek PlanlamaKurulu) kararı ile yine farkını gösterdi ve Isparta – Antalya Dereboğazı yolunun duble yol yapılması için gerekli resmi son işlemi de yaptırttı.

YPK yılın son günü 31. 12. 2015 tarihi ile Ağlasun – Antalya arası Dereboğazı yolunu 2015 yılı yatırım programına aldı. Böylece Dereboğazının duble yol olarak yapılacak 80km. kısmı için süreç tamamlandı.

Böylece 80. km.’nin ihalesi kısa süre içinde yapılacak.YPK’nın bu kararı; Dereboğazı yolunun duble yol yapılmasının devletin programı içinde olduğu ve resmileştiği anlamına geliyor. Yani, Karayolları Genel Müdürlüğü ve Bölge Müdürlüğü ihaleye hemen çıkmak ve yolu duble yapmak zorunda.


AK Parti Isparta Milletvekili ve Plan – Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, Dereboğazı yolunda duble yol çalışmalarının dahaönce başladığını belirterek:”Isparta kısmından 10 km. Antalya kısmından da 10km. duble yol tamamlanmak üzere.

Kalan 80 km.’nin yapılacağını ve ihale sürecinin başladığını daha önce açıklamıştık. Ancak bazı kesimler Ağlasun kavşağına kadar duble yapılacağını kalan 80 km.’lik bölümün yapılmayacağını iddia ettiler. YPK kararı Dereboğazı yolunun 2015 yılı yatırım programına resmi olarak alındığını veartık devletin kısa sürede ihaleye çıkacağını gösteriyor. 80 km.’lik kısım için projeler zaten tamam. İhale süreci çok hızlı bir şekilde devam edecek. Yolresmi olarak devletimizin yatırım programına alınmıştır. Ispartamıza hayırlı olsun”dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Ümit

08 Ocak 2016 Cuma 09:34

resmi yazıyı okuyun orası önemli Manavgat ayrımından Ağlasun ayrımına kadar kısmı ihaleye çıkıyor. Zira kalan kısımlar daha önce ihale edilmiş ve şu yapım çalışmaları devam ediyor. Kısaca Ispartadan çıkınca antalyaya kadar dereboğazı yolu duble oluyor.

Davut

06 Ocak 2016 Çarşamba 17:44

Yazıda Isparta-Antalya komple yolu demiyor. Derebiğazıyla Ağlasun yolu diyor. Yani Ispartalıların beklediği Isparta-Antalya Derebigazı yolu değil. Yani Derebogazından Aglasuna dönüp Burdur-Antalya yoluna baglanacak yol. Karacaören barajından geçip Aksu'ya gitmiyor yani. Okumada-anlamadan tebruk edip durmayın

arda caner

06 Ocak 2016 Çarşamba 19:32

siteye iyi bakarsan yolun nerden geçeceği gözüküyor. nerenle bakıyosan haberlere..

Ispartalı

06 Ocak 2016 Çarşamba 08:00

Tebrikler vekilim durmak yok hizmete devam

Isparta

05 Ocak 2016 Salı 20:30

Sayın milletvekim burdur ısparta dağ yolunuunutmayın ltf duple yol sözünüz vardı.

umut o

05 Ocak 2016 Salı 20:30

Ne varsa sende var vekilim....

kadir aktaş

05 Ocak 2016 Salı 18:25

yerinde gerekli bir yatırımdı emeği geçenlere tşş

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR