28 Mart 2024 Perşembe

BİLGİÇ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ

Her yıl binlerce yerli turistin ziyaret ettiği.Barla'da nihayet tuvalet,abdesthane, mescit ve dinlenme yeri sorunu çözüldü. Said-i Nursi'nin kaldığı evin etrafı boşaltılacak, köye müze yapılacak.

Isparta

Isparta'nın en önemli inanç turizm merkezlerinden birisi olan Barla'da ciddi yatırımlara imza atılıyor. Bedüzzaman Said-i Nursi'nin yaşadığı Barla'da belediyenin kapatılıp köy statüsüne dönüştükten devreye giren İl Özel İdaresi, şu ana kadar 5 milyon TL'lik yatırım gerçekleştirdi. AK Parti İsparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç'in liderliğinde Isparta Valiliği tarafından hazırlanan Barla Eylem Planı, İl Özel İdaresi tarafından etap etap uygulanıyor.

Said-i Nursi’nin sürgün hayatında iken yaşadığı Barla Köyü'nde İl Özel idaresi tarafından şu ana kadar 4.5 milyon TL'lik yatırım gerçekleştirildi. Barla Köyü'nün tamamı kilit parke taşı ile döşenirken, Said-iNursi'nin evini görmek için gelenlerin ihtiyaçları Şadırvan yatınım ilegiderildi. İl Özel İdaresi'nin 500 bin TL'ye malettiği şadırvanda bay ve hayalariçin tuvalet, abdesthane, mescit ile dinlenme odaları bulunuyor. Her yılbinlerce kişinin ziyaret ettiği Barla'da yapılan şadırvan yıllardır konuşulanancak bir mesafe alınamayan büyük bir sorunun çözümünü sağladı.

Said-i Nursi'nin kaldığı ev bölgesinde de bazı düzenlemeler yapılıyor. İl Özel İdaresi imkanlarıyla Said-i Nursi'nin evinin bulunduğu bölgede kamulaştırmalar yapıldı. Görüntü kirliliğine neden olan yapılar yıkıldı, çevrede yeşil alan düzenlemeleri gerçekleştirildi. Barla Eylem Planı kapsamında bu hafta da kanalizasyon ve içme suyu hattı için ihaleye çıkılıyor.4.2 milyon TL'lik yatırım kapsamında kanalizasyon hattı yapılacak, içme suyu hattı yenilenecek. İl Özel İdaresi,bu çalışmalar dışında Barla'daki 4 şadırvan çeşmede tadilat çalışması yapacak.

AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, cumartesi günü İl Özel İdaresi'nin Barla'da yaptığı çalışmaları yerinde inceledi. İl Özelİdare Genci Sekreteri Mahmut Zadeoğlu,yapılan çalışmalar ve yapılacak çalışmalar hakkında Milletvekili Bilgiç'i bilgilendirdi. Milletvekili Bilgiç, Barla Eylem Planı kapsamında inanç turizmine toplamda 17 milyon TL'lik yatırım yapılacağını müjdeledi.Şu ana kadar 5 milyon TL'lik yatırım yapıldığım açıklayan Bilgiç,"önümüzdeki süreçte çalışmalarımız devam edecek. Önce altyapıyıtamamlıyoruz. Meydan düzenlemeleri,yeşil alan düzenlemeleri yapacağız. Üstadın evinin etrafında kamulaştırmalar yapıp, evi ortaya çıkarmayı amaçlıyoruz. Bu evbizim için çok önemli. Binlerce kişi burayı ziyarete geliyor. Buradaki en büyük projemiz ise üstadın hayatını anlatan, eşyalarının ve kitaplarının yer aldığı bir müze.Projelendirme aşaması tamamlanmak üzere. Kültür ve Turizm Bakanlığımız burada bu müzeyi hayata geçirecek. İşte o zaman Barla'ya gelen ziyaretçisayımız artacak. Burası Türkiye’nin en önemli inanç turizm merkezlerinden birisi olacak. Özel sektör ve kişiler tarafından da burada 5 yıldızlı bir otel yapılması planlanıyor" diye konuştu.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Ispartalı

19 Mayıs 2015 Salı 14:01

Yorumlara bakıyorum Ispartalı olmaktan utanıyorum.Biz de evliyalara ve evliyalara yakın olanlara sevgi vardır,bu nasıl zihniyet ki hiç takdir yok,batsın sizin siyaset yorumunuz, hiç takdir etmek yok mu? Ispartalının seviyesi bu kadar düştüğü için çok üzülüyorum.Bir takım kalemşörler hemen aktif hale geliyor,eli tetikte bekliyor,nasıl karalasam diye bekliyor,Niye rahatsız olunur bu Allah dostuna verilen kıymet,bunu anlamakta güçlük çekiyorum.İnsan dinsiz olabilir,başkasının dinine saygı duymalıd

ali

19 Mayıs 2015 Salı 15:52

hade len gördük alayının ne mal olduğunu.kuran varken risale nedir peygamberimiz varken bu herif kimdir .

ispartali

19 Mayıs 2015 Salı 13:12

Evet cok sart yapilmali bu ülkede dansöze popcuya gösterilen ilgi ìslam alim ve Allah dostlarina gostrilmeli .

g

19 Mayıs 2015 Salı 15:54

eline önce kuran al sonra peygamber efendimizi öğren sonra bu tip olaylardan buz gibi soğursun.kimdir bunlar arkadaş bi öğrenin sonra peşinden gidin.

aslı

19 Mayıs 2015 Salı 12:36

çok mu lazım.

inandık

19 Mayıs 2015 Salı 11:48

yemin etmene gerek yok inandık .):)Seçimden sonramı?

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR