29 Mart 2024 Cuma

BİLGİÇ'TEN ESNAFA TOKİ SÖZÜ

BİLGİÇ'TEN ESNAFA TOKİ SÖZÜ

Isparta

Esnaf odaları başkan ve yöneticileriyle yemekte buluşan Milletvekili Bilgiç, yeni dönem için planlanan projeleri açıkladı.

            Isparta AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç önceki gün akşam Barida Hotels'de Esnaf Teşkilatları Başkan ve yöneticlieriyle buluştu. Merkez ve İlçelerdeki Oda Başkanları ve yöneticileri ile yemekte biraraya gelen Bilgiç, AK Parti iktidarının Isparta’da yaptığı hizmetleri 15 dakikalık sinevizyon  gösterisi ile anlattı.

            Esnaf Odaları Birlik Başkan Vekili Ahmet Tural, Ahilik haftası içerisinde gerçekleşen bu toplantıyı organize eden ve esnaf teşkilatlarının sorunlarını ve beklentilerini dinleyen Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’e teşekkür ederek şunları söyledi.

            “Bildiğiniz gibi 2014 ve 2015 yılları seçim yılı oldu. Önümüzde 7 Haziran tarihinde bir genel seçim var, Bu seçim öncesinde tüm esnaf teşkilatları olarak sorunlarımızı dile getirmek için buradayız. Ben öncelikle dönemin Başbakanı ve milletvekillerinin Esnaf adına verilen TOKİ konutları için sayın vekilimizden birkez daha talepte bulunuyorum. Ayrıca sadece seçim dönemlerinde hatırlanan Esnaflarımızın mecliste daha fazla temsil edilmesini istiyoruz. 7 Haziran seçimlerinde Yozgat ve Van’dan sadece 2 tane esnaf temsilcimiz milletvekili adayı, oysa ülkemizdeki insanların yarısı esnaf, daha fazla temsilci göndermemiz gerekiyor. Önümüzdeki dönem inşallah Isparta’da esnaflarımız arasından belediye başkanı ve vekil çıkartacağız."

            Daha sonra kürsüye gelerek esnaf temsilcilerine hitap eden Milletvekili  Bilgiç, "Milletvekilliğimin son dönemine giriyorum. 2019 yılına kadar bir seçim görünmüyor, bu dönemi Isparta olarak çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Ahmet başkanımızın talebi olan Toki sözünü bu dönem mutlaka yerine getireceğiz. Her ne kadar Isparta Belediyesi bu konuya sıcak bakmasa da, sizler talepleri toplar bizde bu konutları yaparız” dedi.

            Milletvekili Bilgiç son 10 yılda Ispartanın  iki noktaya kilitlendiğini, bunlardan birisinin Teşvik, diğerinin ise Dereboğazı yolu olduğunu hatırlatarak konuşmasını şöyle sürdürdü:

            “Bu iki beklentimize rağmen Isparta OSB’de doluluk oranı yüzde yüze ulaştı. OSB’deki genişleme çalışmalarının startını verdik, Deri OSB’yi karma OSB haline getirdik ve inşallah oradada doluluk oranı yüzde yüze ulaşacak. Önümüzdeki 4 yıllık sürede Isparta ve Yalvaç'tan sonra dördüncü OSB’yi açmalı, ikinci genişlemeyi hayata geçirmeliyiz. Ayrıca Isparta halkının büyük beklentisi olan Dereboğazı yolu  programa alındı, buradaki ÇED muafiyeti yazısı bakanlıktan çıktı. Isparta-Burdur Gelincik yolu hayati önem taşıyor ve inşallah burayı da tamamlayarak her iki ili 15 dakikada birbirine bağlayacağız. Hızlı Tren Projesi hayata geçecek ve sadece insan taşımakla kalmayacak, Ispartanın ürünleri kısa zamanda Antalya ve limana ulaşacak. Kara havacılık okulunun tamamlanması ile 5 bin kişi istihdam edilecek ve oluşacak sinerji ile Isparta esnafı ve sanayicisi  bundan fazlası ile yararlanacak."



























YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Esnaf

15 Mayıs 2015 Cuma 19:19

Aldım kabulettim Bakacaz söz yerine gelecekmi

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR