19 Mart 2024 Salı

BİLGİÇ'TEN BU GÜNÜN GÜZELLİĞİNE YAKIŞAN ANLAM DOLU SÖZLER

BİLGİÇ'TEN BU GÜNÜN GÜZELLİĞİNE YAKIŞAN ANLAM DOLU SÖZLER

Isparta

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı,AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Kadir Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

 Bilgiç mesajda; “Mübarek Ramazan ayı ile birlikte üç ayların sonuna yaklaşmış bulunuyoruz. Üç aylar ve Ramazan ayı içerisinde yer alan,mükafatların sınırsız olarak verildiği, kalplerimizin, duygu ve davranışlarımızın her türlü kötülükten arındığı, aramızdaki sevginin hepimizi kucaklaması için yeni adımlar atma imkanı bulduğumuz Kadir Gecesini idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. 

Bütün insanlık için hidayet rehberi olan Kur’an­ı Kerim’in bu gecede indirilmeye başlanmış olması, Kadir Gecesi’ni diğer bütün zaman dilimlerinden üstün kılan özelliğidir. Yüce Kitabımız bize manevi derinliğinde arınma ve bağışlanma fırsatı sunan bu mübarek gün ve gecenin; ‘bin aydan daha hayırlı’ olduğunu bildirir. Kadir Gecesi, insanlık için kurtuluş reçetesi olan Kur’an­ı Kerim’in indirilmeye başlandığı, esenliğin bütün dünyayı kuşattığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği bir kutlu gecedir. İdrak edeceğimiz Kadir Gecesi, Ramazan ayının önemini daha da belirgin kılmaktadır.

İnsanları engin düşünmeye ve değerlendirmeye yönlendiren bu gecenin, her zaman ve mekanda muhtaç olduğumuz birlik ve beraberliğimize katkı sağlayacağına, toplumu toplum yapan özelliklerin başında sayılabilecek olan saygı ve sevginin bu gecede daha da mayalanacağına,birlik ve beraberliğimizin gönüllerimizde her zaman hayat bulacağına inanmaktayız”dedi.

Kadir Gecesi gibi mübarek bir gecenin, millet olarak aramızdaki;sevgiyi, hoşgörüyü, yardımlaşmayı artırmasına, paylaşmayı ve özveriyi pekiştirmesine vesile olmasını temenni ediyoruz diyen Bilgiç mesajı şöyle noktaladı:

“Yakın ve uzak çevremizde savaş ve şiddetin yerini adalet ve sevginin, barış ve huzurun almasını diliyorum.

 Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimin ve tüm Ispartalı  hemşehrilerimizin Kadir Gecesi’ni en içten dileklerimle tebrik ederken şimdiden yaklaşan Ramazan Bayramınızı da kutlarım.”

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR