25 Nisan 2024 Perşembe

BİLGİÇ'TEN 3 MÜJDE! TOKİ İÇİN ÇÖZÜM BULUNDU

Su Yönetimi Genel Müdürlüğü, daha önce redettiği Karayolları Antalya Bölge Müdürlüğü'nün Eğirdir-Gelendost arası duble yol projesini onaylayacak.

Isparta

Emeklilere yönelik sosyal konut için daha önce belirlenen ve devri yapılan arsayı beğenmeyen TOKİ için yeni yer bulundu, devir süreci başlatıldı. Tarım Bakanlığı, daha önce Isparta'yı damızlık koç-teke üretim merkezi kapsamına almıştı. Şimdi sıra damızlık düve üretim merkezinde. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, Isparta'nın önemli konularıyla meşgul oluyor. Çözüm bekleyen ya da süreci devam eden projeleri yakından takip eden Milletvekili Bilgiç, ITSO Heyetinin 'hayırlı olsun' ziyaretinde Isparta'ya 3 önemli müjde verdi.

ISPARTA-KONYA DUBLE YOLU

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Bilgiç, Eğirdir-Gelendost arası karayolunun duble yola dönüştürülmesi projesinin Eğirdir Gölü Özel Hüküm Yönetmeliği nedeniyle Su Yönetimi Genel Müdürlüğü'nce reddedildiğini hatırlatan Bilgiç, "Orman Bakanlığımıza bağlı Su Yönetimi Genel Müdürlüğümüz ile görüşmemiz oldu. Sayın Bakanla da konuyu görütük. Zaten var olan yolun iyileştirilmesi ve genişletilmesi noktasında talebimiz var. Özel Hüküm Yönetmeliği gerekçe gösterilerek 1 kilometre öteden yol öneriliyor. Bu da afaki maliyet anlamına geliyor. Devletimizin bu kadar maliyet yapmasına asla izin vermeyiz. Mevcut yolun duble yola dönüştürülmesi ve göle atık gitmesini önleyecek sistemlerle duble yolun yapılmasını sağlayacak. Görüşmelerimizi yaptık ve anlaştık. Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün duble yol talebi onaylanacak" diye konuştu.

TOKİ'DE ÇÖZÜM BULUNDU

Isparta Milletvekili Bilgiç, emeklilerin umutla beklediği TOKİ konutları konusunda da müjdeli bilgiler verdi. TOKİ için daha önce bulunan yerden yüksek gerilim hatları geçtiği için sıkıntı yaşandığını belirten Bilgiç, "TOKİ konusunda verdiğimiz sözü tutacağız. Hazineye ait tüm arazileri inceliyoruz, arkadaşlarımız çalışıyor. Şimdi TOKİ konutları için uygun bir yer bulduk. İnşallah devir süreci başladı. Arsa devri yapıldıktan sonra müjdeyi halkımızla paylaşacağız" dedi.

DAMIZLIK DÜVE ÜRETİM MERKEZİ

Tarımı önemsediğini belirten Bilgiç, önümüzdeki günlerde Tarım Bakanı Eşref Fakıbaba'ya Isparta'da ağırlayacağımızı söyledi. Hayvancılık destekleriyle ilgili çalışmaların sürdüğünü kaydeden Bilgiç, "daha önce koç-teke üretim merkezi desteği kapsamına alınmıştık. Sayın Bakanımızla konuştuk Isparta'nın damızlık düve üretim merkezi desteği kapsamına alınmasını sağlıyoruz. Şanlıurfa ile Isparta bu destek kapsamına alınıyor" diye konuştu.

BİRLİK, 500 BAŞLIK ÜRETİM İSTASYONU KURACAK

sparta'nın damızlık düve üretim istasyoun destek kapsamına alınması en çok Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği'ni sevindirecek. Destek kapsamında Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birlikleri'ne 500 baş damızlık düve üretim istasyonu kurması için hibe destek veriliyor. Bu istasyondan üreticilere satılan hayvanlar da destekleniyor. Birlik Başkanı Hasan Hüseyin Özdemir, Isparta'nın hayvancılıkta ilerleme kat eden bir şehir olduğunu belirterek şu açıklamalarda bulundu: "Isparta hayvancılıkta ilerleme kaydediyor. Isparta'da hayvancılık ana iş kolu olarak değil, yan gelir olarak yapılıyor. Ana gelir kaynağımız olmalı. Isparta'da bu desteğe ihtiyaç var. Damızlık düve lazım olunca Isparta'dan bulamıyoruz. Başka yerlere gidiyoruz. Burdur'a gidiyoruz. Isparta'da düve yetiştirme merkezinin olması bizim açımızdan avantaj sağlar. Isparta hayvancılığına büyük katkı sağlar. Bu desteğin verildiği illerde hayvancılık destekleri artmış oluyor. Bu konuda desteklerinden ötürü Sayın Milletvekilimiz Süreyya Sadi Bilgiç teşekkür ederim." Bakanlık daha önce koç-teke üretim desteği konusunda Isparta'ya destek kapsamına almış, Koyun Keçi Birliği, damızlık koç-teke istasyonu kurmak için çalışmalara başlamıştı.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

tek açıdan bakmak

19 Aralık 2017 Salı 19:36

arkadaş yapılan herşeye karalama atanlar var başka baba yiğit varsa çıksın yapsın başka türlü gariban fukara nasıl ev sahibi olacak buraya yazanlar hükümet karşıdı partizanlar siz neyi istiyorsunuz şehir hastahaneside yapılmasaydı migros alt geçidi toki vb arkadaş heryere müze yapılıyo buna ne demeli

çiğdem DEMİRALAY

19 Aralık 2017 Salı 10:52

Sayın Sadi Bilgiç Bey milletin ağzına bal sürüp tadını damaklarında bırakıyorsunuz çözüm bulunamadı tokiyi yapılmaz çünkü piyasada bina çok onlar bitmeden yaptırmazlar yeni bina umutlandırmayın bizleri boşuna

Sengetli

18 Aralık 2017 Pazartesi 22:32

Erken seçim var herhalde toki yine gündemde her seçim öncesinde olduğu gibi.......!

iyimuz

18 Aralık 2017 Pazartesi 18:05

15 senenir yapılamadı gitti toki ne büyük müjdemimiş

Emekli Abeniz

18 Aralık 2017 Pazartesi 17:18

Hadi tamam deyince alt geçit gibi emekli altta kaldi.Vekil birazdaha ****ret kurtar bu emekliyide..müjde edip durma emekli nin başkan da bi his oldu artik.

hayırlısı

18 Aralık 2017 Pazartesi 15:34

fakire bişey varmı sizce ::)))

alettin

18 Aralık 2017 Pazartesi 14:38

ısparta için müjde demek içi boş vaad demek.yermiyiz tabiki hayır

Mujdee

18 Aralık 2017 Pazartesi 13:32

2018 secim var mujdeler olsun .......yerseniz

seçim

18 Aralık 2017 Pazartesi 13:30

Seçim geliyor seçim

müjdeler olsun

18 Aralık 2017 Pazartesi 11:54

müjdeler geldi oleyy.. anlaşılan seçim var galiba. inşallah diyorum sayın vekilim

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR