29 Mart 2024 Cuma

BİLGİÇ'E KUMPAS HABERLERİ BAŞLADI

ISPARTA kamuoyunu uzun süredir meşgul eden Genel Sekreter Osman Aydın’ın görevden alınmasıyla ilgili düğmeye basan Bilgiç’e karalama kampanyaları başladı.

Isparta

Paralel yapıyla adı sıkça anılan Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Osman Aydın, 15 Mart 2015 günü Isparta’da paralel yapıya yapılan ilk operasyonda mahkemeye çıkartılan sanıklara destek amacıyla adliyeye gitmesi okları üzerine çekmişti. Kamuoyunda siyasilere Osman Aydın konusunda baskılar o tarihte başlamıştı. Daha öncede yine Osman Aydın ve ekibi ihaleye fesat karıştırma suçlamasıyla gözaltına alınmış ve şuan mahkemeleri devam etmektedir.

Dün ise Paralel yapının mensuplarının servis ettiği bir haber Bilgiç’e kumpas mı yapılıyor sorularını akıllara getirdi. Şöyle ki;Paralel yapıya her türlü desteği verdiği kamuoyunca bilinen Osman Aydın mağdurmuş gibi gösterildi. Ve ulusal medyaya servis yapıldı.

İŞTE O KUMPAS HABER

Isparta'ya Atanan Müdürler Kriz Çıkarttı: Bilgiç Isparta'da Muhafazakar Kıyımı mı yapıyor?

Son zamanlarda Isparta'da yaşanan Müdür atamaları krize neden oldu. Özellikle Ak parti tabanın sıcak bakmadığı isimlerin, Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç tarafından il müdürü olarak atanması hem ak parti tabanında, hem de Isparta kamuoyunda krize neden oldu. Ak parti tabanı...hiç bir başarısı olmayan üstelik Partimiz lede alakası olmayan kişilerin başımıza müdür olarak atanmasını anlayamıyoruz. Sayın Bilgiç, muhaffazakar bir şehir olan Ispartada muhaffazar kıyımımı yapıyor dediler.

Kişisel olarak kendisine yakın olan, hemşerisi olan kimvarsa bir yere ya müdür yada yönetici olarak atıyor. Ve yönetici yaptığı kişilerde maalesef başarı sağlayamıyorlar dediler.

Geçen günlerde Isparta kamu birliği hastanelerine genel sekreter olarak atadığı isim olan Ruşen Keskin bardağı taşıran son damla oldu. Milletvekili Said Yüce'ninde bu atamadan haberinin olmadığı öğrenildi.

Okuduğunuz haberde sanki Osman Aydın muhafazakar olduğu için Bilgiç’in görevden aldırtmaya çalıştığı ve Bilgiç’in muhafazakarlara kıyım yaptığı vurgulanıyor.

İŞTE OSMAN AYDIN’IN TAKİP ETTİĞİ VE ADLİYEYE GİDEREK DESTEK VERDİĞİ O DAVANIN HABERİ:

SDÜ'de 11 milyon 465 bin lirayı zimmetine geçirdikleri iddiasıyla adliyeye sevk edilen 23 kişiden 12'si tutuklandı.

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Döner Sermayesi İşletme Müdürlüğünde 11 milyon 465 binlirayı zimmetine geçirdikleri iddiasıyla adliyeye sevk edilen 23 kişiden 12'si tutuklandı.

Y.P. ve T.S'nin Döner Sermaye İşletme Müdürlüğünden zimmetine para geçirdiği iddiasıyla geçen yıl tutuklanmasının ardından genişletilen soruşturma kapsamında Isparta Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan 23 kişi adliyeye sevk edildi. 

Savcılıktaki ifadelerinin ardından 2 kişi serbest bırakıldı,tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen 21 kişiden Ö.A, İ.F, Ö.Y, A.A, C.P,A.E, A.M, M.L, F.U, T.A, H.Ö. ve S.Ç. tutuklandı, diğerleri zanlılar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Yaklaşık 7 ay süren teknik takibin ardından Isparta,İstanbul, Bursa, Samsun ve Elazığ'da çok sayıda adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda, aralarında SDÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Döner Sermaye İşletme Müdürü M.O'nun da bulunduğu 23 kişi gözaltına alınmıştı. 

Operasyon kapsamında yapılan aramalarda 4 ruhsatsız tabanca,bu tabancalara ait 3 şarjör, 75 dolu fişek, sahte nüfus cüzdanı, 3 şirket kaşesi, değişik bankalara ait 9 hesap cüzdanı, çok sayıda çek defteri, 6 kredi kartı, 2 bankamatik kartı, ele geçirilmişti.


İŞTE OSMAN AYDIN’IN İHALEYE FESAT KARIŞTIRDIĞI HABERİ

Isparta’da, Hastane Bilgi Yönetim Sistemi otomasyon ihalesi ile ilgili soruşturma kapsamında 8’i Isparta Kamu Hastaneler Birliği personeli olmak üzere 10 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Isparta Valiliğinden yapılan açıklamada, Isparta Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla, emniyet birimlerince yürütülen Hastane Bilgi Yönetim Sistemi otomasyon ihalesi ile ilgili soruşturma kapsamında 8’i Isparta Kamu Hastaneler Birliği personeli olmak üzere 10 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Gözaltına alınanların 5’inin Isparta Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, 1’inin Isparta Devlet Hastanesi, 1’inin Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, 1’inin Yalvaç Devlet Hastanesi, 2 kişinin de özel bir firmada görevli oldukları açıklandı.

 

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

h.hüseyin ankaralu

19 Mayıs 2016 Perşembe 10:42

osman Aydın Konyalıydı.yeni g.Sekreter Afyonlu.ıspartamızda hiçmi,Ispartalı doktorumuz yok Genel Sekreter olacak.Ak parti teşkilatınında tamamının tanıdığı ,Dava adamı olabilecek insanlar.Ispartalı üzen bu hareketler.

selin

19 Mayıs 2016 Perşembe 06:17

Bir bitmediniz gitti. Ne fötoymuş...yakalansan da kurtulsak

Bu bir ihbardır

18 Mayıs 2016 Çarşamba 23:51

Isparta Tapu Müdürlüğünde görevli personel başlarındaki Müdürde dahil olmak üzere %80 ni paralelcidir. Devletin paralel olmayan bir müfettişi ****den gidip oturup izlesin. İnsanlara bağırmalar fırça atmalar, kasıtlı olarak iş yavaşlatmalar. Tapu Müdürlüğüne giripte çıkan özellikle köylü vatandaşların çoğu devletine beddua ederek çıkıyor kurumdan. Ak parti yöneticileri İnşaat ihale takibini bırakıpta bu yaraya bir el atsınlar!

Sendika

18 Mayıs 2016 Çarşamba 23:06

Resimde sağlık sen başkanını görüyorm .üye kaydına mı gitti acaba yoksa üyelerini savunmayamı..........

Her işte hayır vardır

18 Mayıs 2016 Çarşamba 22:43

Kimin ihanet içinde olup olmadığını elbette devletin istihbarat birimleri biliyordur,ama kimin daha imanlı olduğunu;yüce Rabbim en iyi bilir.Muhafazakar değerler üzerinden korku yaratmak olsa olsa CHP yada HDP ağzı olsa gerek.niyet okuyuculuğa gerek yok.Sağlıkda derin bir bakış açısı ve geniş vizyon yeni yönetimden beklentimiz.Yıllardır idarecilik yapan İnsanlar Nasıl bir dünya hırsıyla makama yapişıp kalmıştır esas bu sorgulanmalıdır

bilmeyecek ne var

19 Mayıs 2016 Perşembe 13:00

paralel hırs galiba.

AKısparta

18 Mayıs 2016 Çarşamba 20:11

Yalvaçlı arkadaş, pensilvanyaya giden yol irlandadanmı geçiyordu yoksa ?

Yalvaçlı

18 Mayıs 2016 Çarşamba 18:47

Burada parelelciler cirit atıyor.Partinizde bile adamları dolu.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR