20 Nisan 2024 Cumartesi

BİLGE KRALIN KAHRAMAN KOMUTANI ISPARTA’YA GELİYOR…

Kardeş ülke Bosna Hersek Cumhuriyeti’nin kurucu cumhurbaşkanı rahmetli Aliya İzzetbegoviç’in sağ kolu Bosna’nın direniş mücadelesinin 7. Müslüman Tugayı komutanı emekli Albay Şerif Patkoviç bazı konferanslara ve çeşitli etkinliklere katılmak üzere Isparta’ya geliyor.

Isparta

Isparta Hak Dilara Derneği ve Bosna Hersek Zenica Altın Zambak Derneğinin Başbakanlık Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanlığı’nın destekleri ile ortaklaşa yürüttükleri “Zenica Isparta Kardeşlik ve Sevgi Bağı Köprüsü” projesinin 2. Bölümünü oluşturan Isparta etkinlikleri yarın başlıyor.

Bu kapsamda 20 Bosna Hersekli öğrenci Isparta’da ağırlanırken, Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Gazi Emekli Albay Şerif Patkoviç ise bazı konferanslara katılacak. Patkoviç, 27 Nisan Çarşam basaat 14:30’da ve 29 Nisan Cuma saat 20:30’da Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü konferans salonunda Isparta halkı ile konferansta buluşurken 28 Nisan Perşembe saat 11:00’da ise Süleyman Demirel Üniversitesi Prof.Dr. M.Lütfi Çakmakçı kültür merkezinde üniversite öğrencilerine bir konferans verecektir.

Konu hakkında bilgi veren Isparta Hak Dilara Derneği yönetim kurulu üyesi ve “Zenica Isparta kardeşlik ve Sevgi Bağı Köprüsü” projesi yürütücülerinden Salih Çoruh: “ Bizler 12 kişi olarak bu proje kapsamında 21-31Ocak tarihleri arasında Bosna Hersek’te çeşitli resmi ziyaretler ve konferanslar gerçekleştirdik. Isparta halkının Boşnak kardeşlerimize olan sevgive muhabbetini onlara aktarıp Ispartamızı tanıtma fırsatı yakaladık. Devlet Bakanı Sayın Salko Bukvareviç tarafından kabul edildik.

Sırpların Müslüman Boşnak halkına dünyanın gözü önünde uyguladığı soykırımı ve tarihten silme çabasının izlerini yaşayarak gördük. Bu soykırıma karşı mücadele eden en önemli kişilerden biri olan Şerif Patkoviç o yıllarda yaşananları Isparta halkına birinci ağızdan anlatacak. Tüm Ispartalı kardeşlerimizi bu konferanslara katılmaya davet ediyoruz” dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

EbuBekir

26 Nisan 2016 Salı 19:36

Böyle değerli isimleri bizlerle buluşturduğunuz için teşekkürler HakDilDer

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR