25 Nisan 2024 Perşembe

BİLET SATIŞI YASAKLANDI

BİLET SATIŞI YASAKLANDI

Isparta

Isparta Valiliği, şehirlerarası otobüs terminali, havalimanı ve acentelerde 18 yaşından küçüklere bilet satışını yasakladı.

Isparta Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, genelgekapsamında 18 yaşından küçüklere otobüs terminali, havalimanı ve tren istasyonları ile bunların acentelerinde bilet satışı yapılmasının yasaklandığı duyuruldu.Genelgede şu ifadeler yer aldı:

"18 yaşından küçüklerin yanlarında velisi veya kanuni temsilcisi bulunmadan yalnız başına bilet istemeleri halinde velisi veya kanuni temsilcisi ile iletişime geçilerek çocuğun seyahatinden bilgisinin olup olmadığı teyit edilecek. Bu durum ancak tutanağa bağlandıktan sonra bilet satışı yapılabilecek. Çocuk öğrenci olduğunu söylüyor ve bunu öğrenci belgesiyle ispat ediyorsa ailesi ile irtibata geçmeye gerek kalmayacak. Ancak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nde kaldığı değerlendirilen çocuklar için kurumu ile irtibat sağlanacak. 18 yaşındaki küçüklerin yanında velisi yada kanuni temsilcisinin haberi olmadan bilet istemeleri halinde bu durum hemen kolluk kuvvetlerine bildirilecek. İnternet üzerinden bilet satışlarında, acente görevlisi bileti alan kişinin kimlik kontrolünü yapacak. 18 yaşından küçük olduğunun tespit edilmesi halinde yine velisi veya kanuni temsilcisi ile irtibata geçecek. Bu hükümleri yerine getirmeyenler hakkında Kabahatler Kanunu kapsamında idari para cezaları uygulanacak." 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

mehmet

14 Temmuz 2014 Pazartesi 11:50

zaten öğrenciyse kimliğini gösterip alabiliyor iyi oku

gültekin

14 Temmuz 2014 Pazartesi 04:45

Hemşerim o koltuklar Trabzona gitmiyor.

fark etmez

14 Temmuz 2014 Pazartesi 03:15

Isparta valilelirin hic isi gucu yok heralde biri gelir icene karisir biri gelir yok efendim kahvelere kamera taktirir bi digeri yok 18 yas alti insanlara bilet satilmasin der peki valiye bi sorun adam trabzonlu universite okumaya Isparta ya gelmis ve 17 yasinda ne yapacak bu kisi memleketine donmek iciicin

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR