19 Mart 2024 Salı

BIÇAKLI KAVGA'DA KARAR ÇIKTI

BIÇAKLI KAVGA'DA KARAR ÇIKTI

Asayiş

ISPARTA'nın Yalvaç İlçesi'nde darp ve bıçaklama suçlarından yargılanan sanıklar, 4 ay ile 5 yıl arasında değişen hapis cezasına mahkum edildi.

Yalvaç'ta bir suçtan dolayı yargılanan 22 yaşındaki Gürhan Aydın ile 26 yaşındaki Tuncay Çürükçü'ye, kamu hizmetinde çalışma cezası verildi. Yalvaç Adliyesi'nin temizliğini yaparak cezalarını çeken Aydın ve Çürükçü, 8 Aralık 2015 tarihinde çalıştıkları sırada tartıştı. İkili arasında gündüz başlayan tartışma akşam saatlerinde kavgaya dönüştü. Tuncay Çürükçü,sopayla Gürhan Aydın'ı darp etti. Kavgayı ayırmaya çalışan Tuncay Çürükçü'nün annesi Ümmühan Çürükçü, bu sırada Gürhan Aydın'a tokattı. Gürhan Aydın'ın Tuncay Çürükçü'yü bıçakladığı kavga, çevredekilerin müdahalesiyle sona erdi.

Hastanede tedavileri yapılan Gürhan Aydın hakkında 'kasten öldürme suçu'ndan, Tuncay Çürükçü hakkında 'yaralama suçu'ndan, Ümmühan Çürükçü hakkında ise 'darp ve hakaret' suçundan dava açıldı.

Yalvaç Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar durulmasına tutuksuz müşteki sanık Gürhan Aydın ve taraf avukatları katılırken,diğer- müşteki sanıklar Ümmühan Çürükçü ile oğlu Tuncay Çürükçü katılmadı.

Cumhuriyet savcısı mütalaasında, delil durumu ve tanık ifadeleri dikkate alındığında Gürhan Aydın'ın öldürme kastı bulunmadığını,kasten yaralama suçundan, Tuncay Çürükçü'nün basit yaralama suçundan cezalandırılmasını istedi. Cumhuriyet savcısı, Ümmühan Çürükçü'nün ise beraatını talep etti.

Mahkeme heyeti 10 dakikalık ardından kararını açıkladı.Mahkeme, Tuncay Çürükçü'nün suçu tahrik altında işlendiği kanaatine vararak 4 ay 15 gün hapsine, Gürhan Aydın'ın ise 5 yıl 3 ay hapsine, Ümmühan Çürükçü'nün ise basit yaralama ve hakaret suçlarından beratına karar verdi.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR