28 Mart 2024 Perşembe

BEYAZ TV'DE ISPARTA ELMASI TANITILDI!

Vali Şehmus Günaydın, Isparta'nın ve ekonomik ürünlerinin tanıtımına hızlı başladı. Prof. Dr. Ahmet Maranki, Vali Günaydın'ın Ticaret Borsası'na gönderttiği 6 kasa Isparta elmasıyla Beyaz Tv'nin canlı yayınında 'sağlık için her gün bir tane yiyin' mesajı verdi.

Isparta

Isparta'nın Yeni Valisi Şehmus Günaydın, ilimizin ve ekonomik ürünlerinin tanıtımı konusundaki oldukça duyarlı. Vali Günaydın,sağlıklı beslenme alanının ünlü isimlerinden Prof. Dr. Ahmet Maranki ile dostluğunu Isparta menfaatine olan önemli bir konuda kullandı.

Akdeniz muhabirinin edindiği bilgiye göre, Vali Şehmus Günaydın, Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar'dan Porf. Dr. Ahmet Maranki'ye 5-6kasa elma gönderilmesini istedi. Borsa Başkanı Adar da Vali Günaydın'ın istediği doğrultusunda Maranki'ye 6 kasa beyaz ve yeşil elma gönderdi. Kozmik Bilim ve Stratejik Araştırmalar Uzmanı Porf. Dr. Ahmet Maranki, önceki gün Beyaz TV'de canlı yayın konuğu olduğu Aslı Mavitan'ın İşin Aslı programına Isparta elmaları ile birlikte çıktı. Program stüdyosundaki konuklara birer elma dağıtan Maranki, kendisi de elmanın bilinmeyen faydalarını anlattı. Programda Isparta elmasına övgüler yağduran Prof. Dr. Maranki, sağlıklı yaşam için şu uyarılarda bulundu:

-Kilo verdirici toksin atıcı mucize; elma sirkesi.

-Elma en iyi toksin atıcıdır

-Yeşil elma zayıflatıcıdır

-Her gün bir tane yiyin

-Elmayı kesinlikle kabuklarıyla tüketin

-Elmanın çekirdiği bir mucizedir

-İnsan vücudunun en uyumlu besinlerinden birisi elmadır.

-Şeker hastalarına özel ,kalorisi düşük elma tatlısı

-Susuzluğu gideren, bağırsakları yumuşatan elma kompostosu.

Vali Şehmus Günaydın, Prof. Dr. Ahmet Maranki'nin Isparta elmasının tanıtımına önemli bir katkı sağladığını söyledi. Maranki'ye teşekkür eden Günaydın, "Beyaz Tv'de yapılan program Isparta elması için önemli birtanıtım oldu. Seyirciler ellerinde Isparta elmaları ile kameralara poz verdi.Ahmet bey, Isparta'ya gelip, diğer konularda da açıklama yapacak. Özellikle gülve gül ürünleriyle yakından ilgileniyor" dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR