25 Nisan 2024 Perşembe

Benim Çocuğum Yapmaz Demeyin!

Benim Çocuğum Yapmaz Demeyin!

Isparta

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Osman Aydın, maddebağımlılığıyla mücadele için bu yıl ilk etapta poliklinik açılacağını duyurdu.

 

Isparta 2015 yılı içinde önemli bir merkezi daha bünyesinekatacak. Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Osman Aydın, Alkol ve MaddeBağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkezi’ni (AMATEM) en azından 2015 yılındapoliklinik olarak başlatmak istediklerini açıkladı. Yataklı bir AMATEM içinçalıştıklarını ve bu merkezlerin her ilde bulunmadığına dikkat çeken Aydın,‘’Bize en yakın Antalya’da var ama çok uzun süreye randevu veriliyor. 5-6 aysonraya randevu veren merkezler var. Poliklinik veya AMATEM yoksa bir ilde bazıilçeleri reçete edemiyorsunuz. Bir poliklinik açmak bile çok büyük hizmetolacak. Çünkü bir ilaç yazdırmak için Antalya’ya gidiliyor’’ dedi.

 

KİŞİNİN KAFASINDA BİTİRMEDİĞİ SÜRECE

MADDE BAĞIMLILIĞININ YÜZDE 100 TEDAVİSİ YOK

Öte yandan madde bağımlılığında şahsın eğer beyninde bunubitirmez ise madde bağımlılığını yüzde 100 tedavi edecek bir ilacınbulunmadığını belirten Aydın, ‘’Destek tedavileri var. Bunun için kullandığınızilaçların da bağımlılık yapma potansiyeli var. Yatırılarak tedavi yapıldığındadestek tedavi veriyorsunuz. Tedavi olduğunda şahıs aynı çevreye gittiğindetekrar başlayabilir. Madde bağımlılığında en önemli nokta illiyet bağını ve onaulaşabileceği dalları kesebilmek önemli. İlliyet bağını kesmedikçe ne kadarAMATEM açsanız çare değil. Dünyanın en büyük tehlikesi madde bağımlılığı.

 

BENİM ÇOCUĞUM YAPMAZ DEMEYİN

Aileler benim çocuğum yapmaz diyor. Bu mümkün değil, herçocukta nefis var her çocuk yapabilir. Burada ailelere de görev düşüyor.’’

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR