29 Mart 2024 Cuma

BENİM BAŞIMA GELMEZ DEME !

BENİM BAŞIMA GELMEZ DEME !

Isparta

Sahte polis, savcı, hâkim derken, şimdi de sahte bankacılar vatandaşı dolandırmaya başladı. Telefonla ulaştıkları tüketicilerin kredi kartı bilgilerini ele geçiren dolandırıcılar, ‘Bin 500 liralık ceza’ yalanıyla vatandaşın parasını hortumluyor.

 

Kendilerini polis, savcı, hâkim gibi tanıtıp çeşitli yöntemlerle vatandaşın cebindeki paraya göz diken dolandırıcılar, şimdi de özel bankaların kurumsal kimliğini kullanarak vatandaşı soymaya başladı.

 

Telefonla ulaştıkları kredi kartı sahiplerini, “Ücretsizhayat sigortanızın süresi doldu. İptal için kredi kartınızın bilgileri gerekiyor. Aksi halde bin 500 liralık ceza ödeyeceksiniz” yalanı ile kandıran dolandırıcılar, şu ana kadar yüzlerce kişiyi mağdur etti.

 

CEZA 1500 LİRA

 

Dolandırıcılık yönteminin nasıl işlediğini Hürriyet muhabirine anlatan Murat Şen (35), “444’lü bir numaradan beni arayan şahıs müşterisi olduğumu bankadan aradığını ve hayat sigortası paketimle ilgili bilgi vermek istediğini söyledi. Ben de kendisine hayat sigortam olmadığını söyledim.Ancak o bana, ‘Sigortanız var. Bugüne kadar ücretsiz olarak devam etmiş. Bugün iptal için son gün. Eğer kredi kartı bilgilerinizi doğrulatırsanız iptal gerçekleşecek. Aksi halde bin 500 lira ceza ödeyeceksiniz’ dedi. Bir anda boş bulunup kredi kartı bilgilerimi kendilerine verdim” diye konuştu.

 

KARTIMDAN PARA ÇEKİLMİŞ

 

Saniyeler içinde yaptığı hatanın farkına vardığını anlatan Şen, “Beni arayan şahsa, ‘Siz bankamdan arıyorsanız nasıl olur da bilgilerimden haberdar olmazsınız’ dediğim an telefon kapandı ve kendilerine bir daha ulaşamadım. Bankamı arayıp durumu anlattım. Hesaplarımı kontrol ettiklerinde kartımdan danışmanlık hizmeti olarak 300 lira para çekildiğini öğrendim. Bankambu işlemi iptal edemeyeceklerini söyledi. Ben de savcılığa suç duyurusunda bulundum” dedi.

 

UYANIK OLUN

 

Sahte bankacıların karıştığı dolandırıcılık olayların hızla arttığını kaydederek tüketicileri uyaran Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER)Antalya Şube Başkanı Abdullah Özçulcu, şöyle dedi: “Bu tür dolandırıcılık yöntemlerinin önlenmesindeki tek şart uyanık olmak. Çünkü hiçbir banka müşterisinin kişisel bilgilerini, kart bilgilerini, şifresini istemez. Tüketici şüphelendiğinde bankacılık işlemlerini şubeden devam ettirebilir. Şunu unutmayalım; dolandırıcılar sürekli yöntem değiştiriyor. Şu anda en fazla kullanılan yöntemlerden biri de sahte bankacı uygulaması.”

 

Salim UZUN / HÜRRİYET

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

DUMRUL

23 Temmuz 2015 Perşembe 08:57

DOLANDIRICILAR KADAR YAKALANANA DOLANDIRICILARA CEZA VERİLMESİ İÇİN YETERİ KANUN ÇIKARMIYANLARDA SUÇLU ADANADA YAKALANAN DOLANDIRICI SERBEST KALDI

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR