19 Mart 2024 Salı

BELEDİYELERE ’BU TABELALARI SÖKÜN’ DİYORUZ

BELEDİYELERE ’BU TABELALARI SÖKÜN’ DİYORUZ

Isparta

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen 8. Uluslararası Türk Dili Kurultayı’nda konuştu.Erdoğan konuşmasında "Bir özentidir gidiyor. Kendi dilimizin zenginlikleri varken bu özentilerle adeta, biraz ağır olacak ama hayvanların yarıştırıldığı malum Avrupa'daki arenaları kalkıp spor salonlarında isim olarak kullanmak pek de kibar değil, şık değil" dedi.

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Türk Dili Kurultayı’ndaki konuşmasında, "Bir özentidir, gidiyor. Kendi dilimizin zenginlikleri varken, bu özentilerle adeta biraz ağır olacak ama hayvanların yarıştırıldığı malum Avrupa’daki arenaları kalkıp, spor salonlarında isim olarak kullanmak pek de kibar değil, şık değil. Bunlar konuşulmadığı sürece genç nesiller, bunun bedelini farklı şekilde ödüyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 8’inci Uluslararası Türk Dili Kurultayı’na katıldı. Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen kurultayda hitap eden Erdoğan, Türkçe’ye daha sıkı sahip çıkma mecburiyetinde olunan bir dönemden geçildiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir özentidir, gidiyor. Kendi dilimizin zenginlikleri varken, bu özentilerle adeta biraz ağır olacak ama hayvanların yarıştırıldığı malum Avrupa’daki arenaları kalkıp, spor salonlarında isim olarak kullanmak pek de kibar değil, şık değil. Bunları konuşamadığımız için bedel ödüyoruz. Bunları konuşacağız. Bunlar konuşulmadığı sürece genç nesiller, bunun bedelini farklı şekilde ödüyor. Teknolojinin tüm dünyayla birlikte bizi de belirli sınırlara ve dillere mahkum etme tehdidi karşısında, Türkçe’ye daha sıkı sahip çıkma mecburiyetinde olduğumuz bir dönemden geçiyoruz. Tüm bu gelişmeleri bir arada değerlendirdiğimizde Türk dili konusunda yürütülen çalışmaların öneminin giderek, arttığını görüyoruz"diye konuştu.

"BELEDİYELERE ’BU TABELALARI SÖKÜN’ DİYORUZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: "Eskiden kıraathane vardı. Şimdi bakıyorsunuz buraların isimler kulüp olmuş, kafeterya olmuş. Ne güzel kıraathanemiz var. Burada kitap, gazete oku. Kahveni, çayınıiç. Burada sohbetle beraber zenginleş; ama bunlar yerini bu kafeteryalara,kulüplere terfi etti. O da bizim dilimiz değil; ’club’. Bu, benim değil ki benim olanı niye kullanmıyoruz? Bunları kullanalım. Bunları belediyelerimize yaygınlaştırıyoruz. Diyoruz ki ’Bunları engelleyin, bu tabelaları sökün’. Busenin doğal hakkın. Neye müsaade edersen onu asmak zorunda; ama yaptıramıyorsunuz. Herkes bir yerlere şirin görünmenin gayreti içinde.Kurultayımızın inanıyorum ki bir sonuç bildirgesi olacaktır. Bu sonuç bildirgesinin içinde bunların yer almasında büyük fayda var"

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

dogu

24 Mayıs 2017 Çarşamba 06:29

önce dogudaki belediyelerdeki sokaklardaki KÜRTÇE yazıları sökün.

Mehmet

23 Mayıs 2017 Salı 20:22

Suriyelilerin astığı o arapça, kimsenin anlmadığı tabelalar, dükkanlar ne olacak peki ? Böyle gidersek merak etmeyin ingilizcede türkçede kalmayacak zaten. Varsın Suriueliler çok yaşasın.

Mehmet Ali

23 Mayıs 2017 Salı 18:33

Kıraathane Türkçe mi acaba?Kıraat Arapça, hane Farsça.Bir KHK ile çözün bu işi. Kafeterya, Cafe, club ne varsa hepsinin adını okuma evi olarak değiştirin. Her şey elinizde

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR