28 Mart 2024 Perşembe

BELEDİYEDE ÇALIŞIYORDU....

Uzun yıllar belediyede işçi olarak çalıştıktan sonra nakliyat ambarı açan Girişimci Fatma Gül Seven'in şuan araç filosunda 2 kamyon ve 3 kamyoneti bulunuyor. Kısa sürede işlerini büyüten Seven, kendisinin de kamyon kullandığını söylüyor

Isparta

TOBB Kadın Girişimiler Kurulu ile Basın Kulübü işbirliğinde gerçekleştirilen İŞ'te Kadın programlarında ilginç girişimcilik hikayeleri konu ediliyor. Programın bu haftaki canlı yayını konuğu belki de sahibinin kadın olması dolayısıyla Türkiye'de tek olan Girişimci Fatma Gül Seven idi.

Uzun yıllardır faaliyet gösteren Isparta Birlik Ambarı'nın 4yıldır sahipliğini yapan Fatma Gül Seven, kadınların artık her alannda olduğunusöyledi. Çocukluk yıllarından bu yana ticaretin içinrde olduğunu anlatan Seven,şöyle konuştu:

BABA MESLEĞİ: NAKLİYECİLİK

Çocukluk yıllarında çiçek sattım. Çömlekçilik yaptım. Babam çamura şekil veriyordu biz de ahşap boyamanın sınırlarını zorladık. Ben yazlarıpazarlarda çiçek de sattık. Kışın nakliyeciliğe yöneliyorduk. Bizim kapının önünde hep kamyon olurdu. Kamyonculuk bizde uzun yıllardır var. Ticaretin hersektörünü gördüm. Tekstili de gördüm. Babam rahatsızlılanınca şirketin başına ben geçtim. Çalışan bir iş yeri ve kapatılamazdı. Ben de bu yükümlülüğü üstüme aldım.

MERKEZ İSTANBUL'DA

Kargoculuktan daha üst seviyede bir iş. İstanbul’da 450ambar içinde tek bayan ambar benim. Merkez İstanbul. Türkiye’nin kalbi oradaatıyor. Nakliyecilikten  kaliteli biranlayış sunduk. İstanbulda sendikalı işçilerimiz var. İstanbul-Isparta arasıtaşımacılık yapıyoruz. Hammadden teksitle, ilaç ve bir çok ürünü taşıyoruz. İşbaşa düştükten sonra kamyon da kullanmaya başladım.

2 BÜYÜK KAMYON 3 KOMYONETİ VAR

İşyerimiz Küçük Sanayi Sitesi'nde. Esnaf önce yadırgamıştı.Kamyonette beni görünce şaşırmışlardı. Şimdi gayet güzel tepkiler alıyorum. Buişin merkezi İstanbul. Türkiye’nin her yerine dağıtım oradan yapılıyor.Hizmette sınır yok. Müşteri portföyümüz çok geniş.  İstanbul Isparta arası çalışıyoruz. Günde 2araç gelebiliyor. Filomuzda 2 büyük kamyon ve 3 küçük kamyonetimiz var.

LOJİSTİK SEKTÖRÜNÜN ÖNÜ AÇIK

Kargo ile ambarın arasındaki fark, biz tek tip değiliz.Koli, çuval ne istenirse getiriyoruz ve onlardan daha hızlıyız. Kadınlar tüm sektörlerde varlar. Öz güvenlerini geliştirmeli ve korkmamalılar.Çekinmemeliler. Destekliyorum.

Sektör ğümüzün önü açık. Öğrenciler arasında bayanlar fazla.Lojistik sektörünün önü açık. Duyulmasını istiyorum. Sigortalı taşımacılık çok önemli. Biz bu düzeni biraz modernize etmeye çalıştık. Esnaflar dilkkatliolmalı. Sigorta yoksa çok mağdur olabiliyorlar. Sigortalı nakliyecilerle çalışmalılar."

 

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

bilen bilir

05 Şubat 2016 Cuma 00:41

Kendisi belediyede calismiyor sadece belediyeden maaş alıyor. 12 ayin 10 ayını raporu geçiriyorum raporlar araştırılsin raporluyken isyerine gidiyor. Haram yiyor Ispartalinin hakki

hamala bak sen

05 Şubat 2016 Cuma 00:15

senin yorum dahada saçma sapan olmuş. saaat 10:00 kadar çalışıyormuş. banamı çalıyor.

Isparta Birlik Nakliyat Ambarı....

04 Şubat 2016 Perşembe 11:08

Bizim Patron'a Belediye'de Çalışıp Çalışmadıgı Sorulmadı...Konu Kadın Girişimcilik Bu Eli Boş 2 Yorum'u Yapan Kişiye Siz akşam Yemeginı yıyerek ayağınızı uzatırıp tv izlerken bizim patron bldye den cıkıp gece 10 a kadar ambarda calışıyor. ambarda vasıfsız işçiye ihtiyaç var.gelin iknizi çalıştıralım.belki eli boş gereksiz şeylerle uğraşmaktan kurtulursunuz.

belediyedeki yetkililer göreve

03 Şubat 2016 Çarşamba 21:04

belediyede çalışanlara ,idari bina da , bi bakınız,her biri ayrı arı köşe olmuş,ek iş yapanmı aramazsın,sıfır araba alan mı,işegelip şöyle bir görünüp bi daha hiç uğramayanmı ??? v.s v.s .

DÜZELTME

03 Şubat 2016 Çarşamba 16:33

Arkadaş belediyede çalışmıyormuş gibi anlatılmış hala belediyede çalışıyor ama yapılan işlerden hangisi ek iş anlayamadık

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR