24 Nisan 2024 Çarşamba

BELEDİYECİLİK EKİP İŞİDİR

BELEDİYECİLİK EKİP İŞİDİR

Isparta

09 Mayıs 2019 Perşembe günü MHP İL BAŞKANINDAN FLAŞ AÇIKLAMA adlı medya haberini üzülerek ve hayretle okudum. Habere göre, MHP İl teşkilatı belediyeden çıkarılan işçilerin durumuyla ilgili istişare toplantısı yapmış ve MHP İl Başkanı Nail BAYRAM bey de:

"Ramazan ayında işçi çıkarmaların başladığını ve devam ettiğini görüyoruz. Birçok arkadaşımız da haksız yere başka birimlere gönderiliyor. Biz bunun takipçisiyiz. MHP Merkez İlçe Başkan yardımcımız bile yerinden alınarak başka bir yere gönderiliyor. Partimize yakın olan isimler tek tek uzaklaştırılıyor. Bu tür şikayetler her geçen gün artıyor. Biz de tüm bu yaşananları genel merkezimize bildireceğiz. İnanıyoruz ki Belediye başkanı Şükrü BAŞDEĞİRMEN, bu yaşanan mağduriyetleri çözüme kavuşturacaktır. Biz kimsenin mağdur olmamasını istiyoruz. Daha detaylı bir açıklama yayınlayacağız" diye açıklamada bulunmuş.

Nail beyin bu açıklamasını okuyunca öncelikle şaşırdım sonra da Nail bey adına çok üzüldüm.

Çünkü MHP İl Başkanımız Nail bey her  şeyden önce biliyor ki, belediyecilik ekip işidir. Şehrinize yapacağınız hizmeti, en iyi ve güzel şekilde hangi kişilerle yapmak istiyorsanız onları göreve getirmeniz kadar doğal bir durum yoktur. Seçildikten sonra göreve gelip de beş yıl sonra "elimdeki insan kaynağı bu idi, daha fazlasını yapamadım, çünkü kimsenin de ekmeğiyle oynamadım" diye kendini savunmanın da kamu nezdinde karşılığı olmaz. Belediye başkanı iseniz yetkinizdeki beş yıllık süreyi ve kaynaklarınızı planlamalı ve vaat ettiğiniz hizmeti elinizden geldiğince yapmak için rantable çalışmalısınız. Çünkü tekrar seçilmek için buna ihtiyacınız vardır.

Şükrü bey, tabii ki geçmiş dönemi inceleyecek, araştıracaktır. Önceki yönetimin başarılı ve başarısız yönlerini tabii ki ortaya koyacaktır. Ama Nail bey yine bilmeli ki, ortada eleştirilecek biri varsa o da kesinlikle Şükrü başkanımız değildir. Zira Şükrü başkan yeni seçilmiş, hizmet aşkıyla dolu, heyecanlı, çiçeği burnunda ve  Isparta’ya hizmet için beş yıllık bir kamuoyu yetkisi almış bir başkandır.

Belediyelerde işin doğası gereği süreç içinde işten çıkarmalar ve işe almalar olacaktır. Ancak belediye başkanlığı görevi, Isparta merkezdeki tüm insanların maslahatı adına yapılan bir görevdir. Belediyede eğer haksız yere maaş alan ve hiç bir iş tanımına uymayan onlarca personel varsa, elbet bunlar da tüm hemşerilerimize hizmet etme adına çıkılan bu yolda bu kişiler belediyeye kambur olmaktan çıkarılmalılar. Bütün Ispartalılar neden böyle onlarca insanın çalışmadan maaş almalarına seyirci kalıp kambur olarak sırtında taşısın ki? Bu hangi adalete ve hangi yönetim anlayışına sığar?

MHP bizim doğal ittifak ortağımızdır. Ülkemizin müstakbel ve halihazır bunca sorunları le ilgili siyaseten yol arkadaşımızdır. Ülkemizin geleceği adına kader arkadaşımızdır. Bu nedenle birbirimize karşı daha yapıcı eleştiriler ortaya koymalı ve emperyalist güçler tarafından askeri ve ekonomik anlamda bir kez daha sıkıştırılmaya çalışıldığımız şu günlerde, ulusumuzun geleceği adına ortak akılda buluşmamız gerekmekte. Lokalde Ispartamız için de elzem olan budur.

Bence MHP İl teşkilatı, Şükrü başkanımızı eleştirmek yerine bir an önce Şükrü başkanı belediyede ziyaret ederek, kendilerince sorun olarak gördükleri konuları çözme adına belki bir cumhur ortağı komisyonu oluşturma teklifi götürmeliler. Bu komisyon raporu doğrultusunda da birçok sorun gibi personel sorunu da bir an önce aşılır. Böylece şehrin derman bekleyen yaralarına merhem olmak için zaman kalır, acil çareler ve çözümler üretilir. Böylece herkes kazanır, Isparta kazanır. Bölgemiz kazanır, ülkemiz de kazanır.

Şükrü başkanımız tüccar olması gereği karar-zarar odaklı bir yönetim anlayışı göstereceğini ta ilk baştan belli etmiştir. Bu nedenle başta MHP İl teşkilatı olmak üzere tüm Ispartalılara diyorum ki; “Gelin hep birlikte Şükrü başkanın yönetim anlayışına destek olalım ve bu şehri ülke bazındaki hak ettiği yere kavuşturalım. Biliyoruz ki siyasi kavgalar, geçmişte olduğu gibi bugün de kimseye yarar getirmeyecek. Dilerim ki, Sokakta sulh olsun! Belediye meclisinde de sulh olsun! Şehirde sulh olsun!

Benden söylemesi…  

İsmail TANIŞMAN

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

doktor

14 Mayıs 2019 Salı 17:24

cocuk ve gençlerin psıkolojisi için lütfen yazan kişinin resmi kaldırın

Göreceksiniz ittifak nasıl olurmus

14 Mayıs 2019 Salı 08:25

İttifak falan değiliz biz Ispartalılar devlet Bahçeli ile Erdoğan ittifak göreceksiniz MHP tabanı olarak akseneri desteklicez genel secimde yada yeni parti kurarsa Davutoğlu ve gül onu desteklicez

Akıllı ol

13 Mayıs 2019 Pazartesi 21:08

Bu adamı türkiyeden kovacaksin ya tüpünü dagitmaz burda agzını ayırıyor

Vatandaş

13 Mayıs 2019 Pazartesi 18:35

Bu adamı niye dikkate alıyorsunuz anlamadım şu adamı hbr yapmayı bırakın bundan aldığınız parayı ısparta halkı olarak biz verelim tamamen saçmalıyor yaranacağım derken

Mahalleli

13 Mayıs 2019 Pazartesi 18:06

Tüpçü yedisehitlerdeki gazinoyuda bi yazda halka bir hizmet et

Park bahçe

13 Mayıs 2019 Pazartesi 17:39

Doğru bir yaklaşım kendi görüşünde olmayan bir daire müdürlüğü sana ne kadar faydası olacaktır yeni gelen personel seralarda saklanır

AK =MHP

13 Mayıs 2019 Pazartesi 17:30

ŞÜKRÜ BEY LÜTFEN ÖNCE TANIŞMANA KALDIRMLARI BOŞALTTIRIN SONRA KAN AĞLAYAN ESNEFA DÖNÜN AYRICA CAFELER DE KALIDIRIMI DÜKKAN YAPAN ESNAFA NE YAPMAYI DÜŞÜNÜYORSUNUZ .ONLARI BOŞ VERİN GARİBAN ESNAFLA UĞRAŞMAYA DEVAM ALOOOOO ZABITALAR GÖREV BAŞINA BU ADAM YAZIYOR DİYE KALDIRIMLARINI TAPUSUNU MU VERDİNİZ YUH ARTIK BU MİLLETİN HAKKINI YAZI YAZMAYLA ÖDEYEBİLİR MSİNİN

BAHA

13 Mayıs 2019 Pazartesi 16:41

TÜCCAR'dan belediye başkanı olmaz. Belediye ticarethane değil...

Çamur ittifakı

13 Mayıs 2019 Pazartesi 15:14

Güzel ak parti destekçileri. Zamanında yzg devrinde de bu sulh taraftarlığınızı göstermenizi beklerdik. Doğal ittifak ortağına belediyecilikte yardımcı olmanı beklerdik. Geç bu işleri mavra atmayın insanların önünde komik duruma düşüyorsunuz. Taban aynı diye ittifak şart değil.

Benreco

13 Mayıs 2019 Pazartesi 15:09

Ilahi İsmail. Şu mübarek ramazan günü çok güldürdün bizi. Sen ne bilgili ne fikir sahibi bir insanmışsın da böyle yorumlar yapar olmuşsun. Bütün Isparta seninle gurur duyuyor. Bi gün uğrayayım dükkana da benim yazdığım yazıyı da ben yazdım diye yolla xd

Benreco

13 Mayıs 2019 Pazartesi 15:08

Ilahi İsmail. Şu mübarek ramazan günü çok güldürdün bizi. Sen ne bilgili ne fikir sahibi bir insanmışsın da böyle yorumlar yapar olmuşsun. Bütün Isparta seninle gurur duyuyor. Bi gün uğrayayım dükkana da benim yazdığım yazıyı da ben yazdım diye yolla xd

murat karcı

13 Mayıs 2019 Pazartesi 15:05

sayın tüpcü kaldırım isgaline ne zaman son vereceksiniz

ittifak

13 Mayıs 2019 Pazartesi 14:21

Peki; MHP'li, Ülkücü çalışanlara bu zulüm nedendir?

Türk Kalem

13 Mayıs 2019 Pazartesi 13:07

Tanışman adlı kişinin belki bu yazılarından haberi yoktur. Haberi varsa da, boşver idare ediver filan ayaklarıyla onu kandırmaktadırlar. Ben bu tipi çarşıda gördüm, değil yazı yazmak, konusmasını bile bilmez bir halde. Onun üzerinden yazı yazıp, alay konusu edenler utanmalıdır. Ahirette vebalı büyüktür.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR