19 Mart 2024 Salı

BELEDİYE OLARAK KOKU SORUNUNU ÇÖZDÜK

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, belediyenin Atık Su Arıtma Tesislerinde incelemelerde bulundu. Başkan Günaydın, tesislerde koku sorununu çözdüklerini belirterek “Koku birimini 0-300 arasına düşürdük. Bundan sonra koku sorunu olmayacak. Koku olduğunda mevcut koku bizimle alakalı değil” dedi.

Isparta

Isparta Belediyesi Atık Su Arıtma Tesislerinde incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, burada ilgili belediye başkan yardımcıları, daire müdürlerinden bilgiler aldı. Yaklaşık 3 saat boyunca tesislerde incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Isparta Belediyesi olarak çevre konusunda oldukça titiz davrandıklarını belirtti. Daha önceki açıklamalarında da ‘Isparta Belediyesi Atık Su Arıtma Tesislerinde koku sorunu çözüldü’ dediğini hatırlatan Başkan Günaydın, “Evet Isparta Belediyesi olarak koku sorununu çözdük. Vatandaşlarımız artık Sav yolundan geçerken koku sorununu yaşamıyor. Özellikle Sav halkımız başta olmak üzere bunu tüm vatandaşlarımıza duyurmak istiyorum” şeklinde konuştu.

Yaşanan mevcut kokunun Isparta Belediyesi ile ilgili olmadığını hatırlatan Başkan Günaydın, “Gelen kokunun Isparta Belediyesi ile alakası yok” diye konuştu.

Geçmişte yapılan ölçümlerde tesislerde 1061 koku birimi çıktığını ancak o dönemde Deri Organize Sanayi Bölgesindeki koku biriminin ise 13 bin çıktığına değinen Başkan Günaydın, kendilerinin uzun süredir koku birimini 0-300 arasına düşürdüklerini kaydetti. Günaydın, normal şartlarda koku biriminin binin altında ise herhangi bir tedbir alma yükümlülüğünün bulunmadığına işaret etti.

Yine çamur tesislerinde de gerekli sterilize çalışmalarını yaptıklarını ve orada da problem yaşamadıklarını dile getiren Günaydın, “Bundan sonrada koku olmayacaktır, bitmiştir” dedi. Deri Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili olarak da valiliğin çalıştığını kaydeden Günaydın, “Valimizde bakanlıkla para konusunu çözmeye çalışıyor. İnşallah onlarda bunu çözerler. Isparta’da yaşama medeniyeti daha da artar. İyi yönde gelişmeler için çalışmalarımızı devam ettiriyoruz” görüşlerinde bulundu.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından geçmişte kendilerine 275 bin lira ceza yazıldığını hatırlatan Günaydın, “Bunlara içerledik, üzüldük. Yardım beklerken, cezayla karşılaştık” derken, yaptıkları ve sonuca ulaştırdıkları bu konunun da Ispartalılara güzel hayat noktasında hayırlı olması dileklerinde bulundu.

 

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Adsız

23 Ocak 2018 Salı 09:25

Sayın başkanım, ucu size dokunmayan şeylere çözüm bulmuyorsunuz.Siz de Ayazmana'da oturuyor olsaydınız böyle bir sorun olmazdı.Kanunları hiçe sayar cezalarla onları bunaltır yine çözüm bulurdunuz.Tabakhaneye gelip beyanatlar vererek halkımızı uyutmayın.Bir de ölçümlerinizi sırf laf olsun diye kokunun az olduğu saatlerde yapmayın,bir ekibiniz beklesin kokunun yoğun olduğu saatlerde yapın.DANIŞIKLI DÖVÜŞ OLMASIN TABAKHANECİLERLE ARANIZDA.

savlı

22 Ocak 2018 Pazartesi 09:13

A benim sevgili başkanım; kış mevsiminde koku azalıyor zaten. Bu her kış böyle olur. Yaz mevsiminde Sen hiç makam aracını Antalya yolu kenarına park edip çok değil, 100 m. k**** boyunda yürürseniz kokunun hangi istikametten geldiğini daha iyi anlayacaksınız. Ama bir şartımız var, burnunuzu tıkamadan yürüyeceksiniz. İşte o zaman kokunun kaynağını o kıymetli burnunuz size söyleyecektir. Ha bir de, benim kasabamın PARİS olmasına ihtiyacı yok, siz burnunuzu ve kulağınızı tıkamayın yeter.

Hakkı

22 Ocak 2018 Pazartesi 06:01

Koku devam ederse sorumlusu biz değiliz demek yerine vatandaş rahat edene kadar, sorun çözülene kadar işin takipçisiyiz diyecek bir yönetim beklentisindeyiz.

Hakkı

22 Ocak 2018 Pazartesi 05:59

Koku devam ederse sorumlusu biz değiliz demek yerine vatandaş rahat edene kadar, sorun çözülene kadar işin takipçisiyiz diyecek bir yönetim beklentisindeyiz.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR