19 Nisan 2024 Cuma

BELEDİYE MECLİSİ SDÜ'YE ONAY VERMEDİ

Belediye Meclisi, SDÜ'nün yurt ve sosyal tesis ile katlı otopark projelerine vize vermedi.

Isparta

Isparta kamuoyunda tartışmalara neden olan Süleyman DemirelÜniversitesi'nin Doğu yerleşkesine yapacağı bin kişilik yurt ve sosyal tesistalebi bir kez daha Belediye Meclisinin gündemine geldi.

 

Eylül ayındaki meclis toplantısından Ekim ayına aktarılantalebin Meclisin bugünkü Ekim ayı son toplantısında karara bağlandı.

 

SDÜ, İKİ AYRI PROJE İÇİN

BELEDİYE'NİN KAPISINI ÇALDI

Doğu Yerleşkesi içerisinde yapılacak AVM + Yurt içinBelediye Encümeni'nden üst kullanım onayı bekleyen SDÜ Rektörlüğü, şimdi de 2ayrı proje için Belediye Meclisi'nin kapısını çaldı.

 

Isparta Belediye Meclisi'nin Ekim ayı gündeminde yer alanimar tadilatı talepleri üniversite sahasının ticari alana dönüştürülmesiyleilgili. SDÜ Rektörlüğü, öğrenci sayısının arttığını gerekçe göstererek TıpFakültesi Hastanesi yakınındaki eğitim alanının sosyal tesis ve yurt alanıolarak değiştirilmesini istedi.

 

Rektörlük, Tıp Fakültesi yakınındaki başka bir alanda da 5katlı kapalı otopark yapılması için imar planı değişikliği talep etti. Sözkonusu değişiklik talepleri Belediye Meclisi'nin Pazartesi günkü Ekim ayı ilktoplantısında İmar Komisyonuna havale edildi. Konu Komisyonda görüşüldüktensonra bir rapor halinde bugün meclisin onayına sunuldu.

 

İŞTE O RAPOR

SDÜ ile ilgili, Ekim ayının son oturumuna gelen imar plandeğişikliği konuları, 'SDÜ Rektörlüğü'nün üniversite öğrenci sayısının artmasınedeniyle üniversite alanı içerisinde doğu yerleşkesinde kalan tıp fakültesiyakınında ekli planda görülen alanın plan değişikliği yapılarak üniversiteyealanından çıkartılarak sosyal tesis, yurt alanı olarak plan değişikliğininyapılması' teklifine Belediye İmar Komisyonu tarafından şunlar gerekçegösterildi;

 

Komisyonumuzca yapılan incelemeler ve değerlendirmelersonucunda, Üniversite alanı içerisinde Yurtkur'a ayrılmış yurt alanıbulunduğundan, talep edilen alanın kamulaştırma amacı ve ayrılan fonksiyonudışına çıkacağından, Üniversite Kampüsü'nün vaziyet planı ile birliktedeğerlendirilmesi gerektiğinden, komisyonumuzca UYGUN BULUNMAMIŞTIR.

 

İşte bu gerekçe oylamaya sunuldu ve oyların neredeysetamamıyla uygun bulunmadığı kararlaştırıldı.

 

KATLI OTOPARK İLE İLGİLİ TEKLİF

Yine bir diğer konu ise, katlı otoparkla ilgili plandeğişikliğinin yapılması teklifi idi.

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlüğü'nün, üniversiteöğrenci sayısının artması nedeniyle üniversite alanı içerisinde doğuyerleşkesinde kalan tıp fakültesi yakınındaki ekli planda görülen alanın, plandeğişikliği yapılarak üniversite alanından çıkartılarak kapalı ve katlı otoparkalanı ve 5 kat plan değişikliğinin yapılması teklifine, yine İmar KomisyonuRaporunca şu gerekçeler gösterildi; "Komisyonumuzca yapılan incelemeler vedeğerlendirmeler sonucunda, mevcutta üniversite yerleşkesi içerisinde bulunancamiye olan mesafenin göz ardı edildiği, bu güzergah üzerinde bulunan genişmeydan bütünlüğünü bozacağından, camiinin estetik güzelliğini zedeleyeceğidüşünüldüğünden, bilimsel bakış açısından uzak olduğundan, üniversite vaziyetplan ile incelenmesi ve değerlendirilmesi gerektiğinden, teklif UYGUNBULUNMAMIŞTIR." Bu açıklamada oylamaya sunuldu ve yine oylarınçoğunluğuyla uygun bulunmadığı kabul edildi

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Mantıkla düşün

17 Aralık 2014 Çarşamba 00:20

Amacı kaliteli eğitim olması gereken Rektörlüğün Isparta esnafını ayakta tutan tek kaynağa göz dikmesini anlamak zor. Yapacaksanız merkezde yapın da rekabet yaratın ve işin göründüğü gibi olmadığını görün.

velii

18 Ekim 2014 Cumartesi 20:12

sayın meclis biliyormusunuz saglık bilimlerine yapılan ve laboratuarları bile yapılan bina CAMİYE yakın diye ilahiyat fakültesine veriliyor. sadece ilahiyatcılarmı müslümsan sayın rektörüm. verilmesinin anlamı nedir. ilahiyetciler cami olmazsa rektörümüze imamlık yapamayacaklarmı. hazır bina neden tahrip edildi. tasarrufmu. savurganlıkmı. saglıklı olmayan toplum ibadet yapamaz. sayın rektörüm. lütfen. sayın meclis saglıga yakın illerimizde önem verilirken. fiziktedavi ve rehabilitasyon merkezi.

aaaa

17 Ekim 2014 Cuma 17:17

meclise bir sorun kaçar tane apartları varmış. tabii onay çıkmaz.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR