26 Nisan 2024 Cuma

BELEDİYE KARLA MÜCADELEDE SEFERBERLİK İLAN ETTİ

BELEDİYE KARLA MÜCADELEDE SEFERBERLİK İLAN ETTİ

Isparta

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın,kar yağışından dolayı kent merkezinde olumsuz bir durumun yaşanmadığını, tüm ulaşım yollarına müdahale edildiğini ve yolların açık tutulduğunu söyledi.Şehir merkezi başta olmak üzere, her noktaya belediye iş makinesi ve personelinin sevk edildiğini aktaran Günaydın, hem araç hem de yaya trafiğinin açık olduğunu belirtti.

Isparta Belediyesi karla mücadelede etkin çalışmalar gerçekleştirdi. Geçen çarşamba günü öğleden sonra başlayan ve yer yer etkisini artıran kar yağışlarına karşın belediye ekipleri Acil Eylem Planı dahilindeşehri kontrol altında tutuyor. Bu kapsamda ilk gün alınan meteorolojik uyarılarla birlikte saatler öncesinden şehrin kilit noktalarına iş makinelerini ve görev alacak personelini yerleştiren Isparta Belediyesi kent genelinde herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması amacıyla can siperhane çalışma gerçekleştirdi.

İlk karın ardından ise yine dün akşam başlayan ve gece boyu çok yoğun olarak yağan karla birlikte etkin mücadelesini gece boyu 62 işmakinesini 68’e çıkaran ve 163 personelle devam ettiren Isparta Belediyesi,mesai saatinin başlamasıyla birlikte, buna ilaveten belediye bünyesinde bulunan tüm işçilerini sahaya sürdü. Bir yandan iş makineleriyle gece boyu devam eden kar kürüme, tuzlama ve solüsyon çalışmaları gündüz saatlerinde de devam ederken, başta şehir merkezi olmak üzere tüm mahallelerdeki çalışmalarını sürdürdü. Şu an itibariyle Isparta kent merkezinde ulaşıma kapalı herhangi bir cadde ve sokak bulunmuyor. Caddelerde trafik akışı devam ederken, diğer taraftan da yaya trafiğinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmıyor. Kaldırımlar günün ilk ışıklarıyla birlikte personel tarafından temizlenirken, tuzlama ve solüsyon çalışmaları da gerçekleştirildi.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın,şehrin en uç noktalarından birisi olan Işıkkent, Batıkent’ten, Davraz Mahallesine, Halıkent Mahallesinden, Mehmet Tönge Mahallesine kadar her noktadakarla mücadelenin etkin bir şekilde gerçekleştirildiğine değindi.

Başkan Günaydın, özellikle şehir merkezindeki cadde ve kaldırımlardan toplanan karların kamyonlarla taşındığını söyledi. Günaydın,“Çalışmalarımıza Çarşamba günü ilk kar yağışıyla birlikte müdahale ettik.Çalışmalarımız bugüne kadar ara vermeden devam etmektedir. Gece JCB, greyder,botcat, yükleyici, tuzlama, solüsyon ve kamyon olmak üzere 62 değişik işmakinesi ve 163 personelimiz görev yaptı. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte belediyemizde bulunan tüm personelimiz halkımızın rahat ulaşımı amacıyla sahayaçıktı ve mücadelesini etkin bir şekilde sürdürdü. Şu an itibariyle il merkezimizde herhangi bir sorun yaşanmamaktadır. Tüm yollarımız araç trafiğine açıktır. Yine merkez başta olmak üzere yaya trafiğinde de bir sorun bulunmamaktadır.Halkımızın rahat bir ortamda günlük hayatlarını devam ettirmeleri için belediye olarak seferberlik ilan ettik. Kar yağışıyla birlikte bu saate kadar aralıksız çalışmalarını sürdüren ve halkımızın rahatlığı için can siperhane gayret gösteren tüm ekibime teşekkür ederim” görüşlerinde bulundu.

Isparta’da özellikle gece yol kürüme ve tuzlama çalışmalarına da değinen Günaydın, açılan ve tuzlama yapılan yolların üzerine tekrar kar yağışı olduğunu dolayısıyla aynı caddeden defalarca geçilmek zorunda kalındığını ve bunun da ilk yapılan tuzlama çalışmasının devre dışı kalması olduğuna vurgu yaptı. Günaydın, şehirde olumsuz durumun yaşanmadığını ancak İstasyon Caddesinde araçların bir süre problem yaşamasının da araçların ışıkta,durma-kalkma esnasında olduğunu belirtti. Gece boyunca yapılan ilk etap çalışmalarda 180 km ana arterlerin açık tutulduğunu buna ilave olarak 70 km’lik de ikinci anayolların dahil edildiğini belirten Günaydın, “Şehrimizde 250 km uzunluğundaki yollar trafiğe açık tutuldu. Eğirdir’in 35 km olduğu hesaba katılırsa ne kadar olduğu ortaya çıkar.Birde bu 250 km’lik yollarda yapılan çalışma gece boyunca birkaç defa gerçekleştirilmiştir” dedi.

Son yağışlarda bazı kesimlerin ‘Bu karın altında kalır’şeklinde tenkitlerini duyduğunu belirten Başkan Günaydın, “Çok şükür ki, geçen yıllarda karla mücadelemizde olduğu gibi bu son yağışlarda da başarı sağlanmıştır.” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

canan intaş

01 Ocak 2017 Pazar 01:40

herkes kendine göre yorum yapıyor ama bir kürek alıp kim temizliyor..adamlar daha napsın...ellerinden geleni yapıyorlar...yolları temizlerken kenarlara tabiki kar gelecek sizde bir zahmet elinize kürek alında yardım edin...daha nasıl bir belediye ve belediye başkanı istiyorsunuz gelmiş geçmiş tek belediye başkanı yusuf ziya kusura bakmayın ısparta olalı böyle ısparta değişim görmedi birde Allah razı olsun deyin de bu insanda bir mutlu olsun...yazık boş yorum yapmayın..siz evinizde mışıl mışıl uy

Sinan Arı

31 Aralık 2016 Cumartesi 17:44

Işıkkent Mahallesinde oturuyorum. Belediyenin aracı yoldaki karı temizleyeceğim diye sokağın girişini karla kapattı. Kendi sokağımıza giremedik. Habercilik yapacaksanız sokakları mahalleleri dolaşır bi zahmet görüntülersiniz. Başkanın demecini olduğu gibi siteye koymanın bir anlamı yok. O zaten öyle demeç vermek zorunda.

Var

31 Aralık 2016 Cumartesi 12:06

Perşembe cuma çilekeş yollardan sonra cuma gecesi her iş bitikten sonra mhp li bir komşunun aracılığıyla ancak şehir merkezdeki sokağa kepçe girdi nerden bahsediyorsun

Matçı

31 Aralık 2016 Cumartesi 10:51

Yahu haber sitesi olarak bazı kamu kurum ve kuruluşların yandaşlığını yapmayınız.her kuruma eşit mesafede olunuz.hani nerede? Benim evim ana caddede.insaf yoldan geçemiyoruz.tamam belki belediye her yere yetişemiyor olabilir fakat siz haber sitesi olarak herşey güllük gülistanlıkmış gibi haber yapmayın lütfen.

Dadaş

31 Aralık 2016 Cumartesi 10:19

Ak kent takiye ambulans çıkamıyor sen neden bahsediyorsun

saçma

31 Aralık 2016 Cumartesi 01:29

Gün geçtikçe başkan ne dediğini bilmiyor. Belediye seferberlik ilan etmiş. Bizmi yanlış görüyoruz, başkanmı yanlış biliyor,her taraf takır takır buz yolda yürünmüyor.Bu adamda milleti uyutuyor.

canan intaş

01 Ocak 2017 Pazar 01:42

millet uyuyor diyorsunuz tabiki uyuyorsunuzki yapılanları görmüyorsunuz

Vatandaş

30 Aralık 2016 Cuma 23:52

Akkent felç oldu

Vatandaş

30 Aralık 2016 Cuma 22:58

Akkent yokuşu gece kar yağışı ile beraber yol kapandı insanlar perişan ertesi gün 14:00 civarı greyder geldi yolu anca açtı merkeze bu mahallemiz 7 km başkanım

yalan bari söylemeyın

30 Aralık 2016 Cuma 22:47

Göz var hıza var sızmı yanlıs goruyorsunuz bızmı!!!! Yanı bukadar halkmı!!! Beledıyenın onuyle valılıgın onu temızlenıp adam gıbı ıspartada kar sorunu yok her mahallede sıkıntı yok demeyın hıcbır sokağa gırmemıssınız heryer buz heryer kar ayıp yahu ınsan dgruları yazar

prof. dr. aston martin

30 Aralık 2016 Cuma 22:25

bütün yorumları okudum da herkes yeterince çalışma olmadığından şikayetçi, arkadaşlar bence haberi hepimiz yanlış anladık "belediye seferberlik ilan etmiş" yani başka bir şehre gitmişler:))) bence görünen de o...

Yalancılar

30 Aralık 2016 Cuma 22:15

Hıcbir yer doğru düzgün kürünmemişti bugün,bide yaptıgınız habere bakın

İrfan Kaya

30 Aralık 2016 Cuma 22:13

Işıkkent mahallesinde ana 1 cadde hariç her yer kapalıydı bugün etraf buz tutmustu şimdi cıkıp bide karla mücadele için belediyeye tam not diye haber yaparsınız

yazık kandırmayın insanları

30 Aralık 2016 Cuma 21:21

Ya bugün belediyenin işçilerini gördüm kamyondan tuz mu kum atıyordu ama esnafların temizledigi kaldırımlara ara yollar caddelerin bazı yerleri bazı kaldırimlar gene kar vardı hani nerde belediye çalışıyo yapnayın gözünüzü seveyim yada ben göremiyorum belediyenin çalıştıgını

Fatihli

30 Aralık 2016 Cuma 20:38

Bomba32 hala yanlış haber yapıyorsun. Allah aşkına bir mahalleleri gez de reklam haber yapmayi bırak. Gerçek haber yap. Belediye başkanı şuraya gittik diyor. Odanizdan haber yazıyorsunuz. Bir kere de halktan yana haber yapın.

AOY

30 Aralık 2016 Cuma 20:02

Yemezlerr.. geçinizz.

ispartali yusuf

30 Aralık 2016 Cuma 20:02

Gülistan mahallesi ispartada degil galiba bi zahmet orayada seferberlik etseydim sayin baskan

Işıkkent

30 Aralık 2016 Cuma 19:52

Işıkkente de sadece otobüsün geçtiği yerleri açtılar otobüs solo dönüyor biz sağa dönemiyoruz 251 Caddede

Ali

30 Aralık 2016 Cuma 18:37

Herhalde valiliğin önünde seferberlik ilan etti

Isparta

30 Aralık 2016 Cuma 18:35

Birşey söyliyeyimmi. Yusuf başkan yalan yere reklam yapmaktan vazgeçsin. Şehrin en işlek caddeleri kar kendi eriyene kadar yerindeydi. millet kendi imkanları ile birşeyler yapmaya çalıştı.

fakir

30 Aralık 2016 Cuma 17:58

son alınan habere göre yarından itibaren 2 gün tatil.müjde ıspartalı müjde

32absdg32

30 Aralık 2016 Cuma 17:39

Valla bizim mahallede kar hala 2 metre yolar karla kaplı ama yine de siz bilirsiniz.

Han

30 Aralık 2016 Cuma 17:29

Ya şaka mı bu rezil olduk yollarda hangi çalışma nereye çalışılmış acaba biz nie bişi göremiyoruz o zaman

mehmet

30 Aralık 2016 Cuma 17:21

siz insanlarla dalga mı geçiyorsunuz yazıklar olsun

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR