29 Mart 2024 Cuma

Belediye binasını yık halka örnek ol

Belediye binasını yık halka örnek ol

Isparta

AK Partili Belediye Meclis Üyesi Mimar Kadir Özkan,"Net bir çağrı yapıyorum: Belediye Başkanı Sayın Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, o binayı yıkmalıdır. Halka yol açmalıdır, ‘işte ben yaptım’ demelidir" dedi.

 AKDENİZ GAZETESİ haberidir;

 ISPARTA İÇİN BİR TEK VALİ ÖZKAN ÇIRPINIYOR

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan ‘Kentsel Dönüşüm Lisansı’alarak yeni bir yatırım yapan Mimar Kadir Özkan, ‘6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun’un Isparta için de çok büyük fırsat içerdiğini söyledi: ‘Vali Vahdettin Özkan’ın bu konuda yaptığı çalışmaları biliyorum. En büyük takdiri hak ediyor’

 BİZ 2071’İ PLANLAMAK ZORUNDAYIZ

Aynı zamanda Belediye Meclis Üyesi olan Mimar Kadir Özkan,“bu konu asla siyaset malzemesi değil. Isparta için Kentsel Dönüşüm yapılmalıdır. Belediye Meclisi’nde ‘İmar Maddesi’ tartışmaktan Isparta’nın geleceğini konuşamıyoruz. Artık biz Isparta için 2071’i konuşmalıyız. Yeni İmar Revizyonu yapmalıyız. Odak nokta 2071 yılı olmalıdır” dedi.

 AFET KANUNU: SON FIRSAT

 Belediye Meclis Üyesi Mimar Kadir Özkan, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun’un yapı ve toplum sağlığı açısından (‘- SON FIRSAT’) olduğu tezini ortaya atıyor. Isparta’nın I.Derece Deprem Kuşağı’nda olduğuna atıf yapan Özkan, acil Kentsel Dönüşüm çağrısı yapıyor. Hatta 100 Bilim İnsanı’nın üzerinde 4 yıl çalışarak yayımladığı Yeni Deprem Atlası’nda Isparta’nın ‘ÇEKİNCELİ COĞRAFYA’ olarak konumlandırıldığı gerçeğini hatırlatan Mimar Özkan,

 Belediye Başkanlığı’ndan adım atmasını beklediklerini kaydediyor.

 TEST YAPIN, BELEDİYE BİNASI YÜZDE 99 İHTİMALLE ÇÜRÜK ÇIKARBEN DAHA NE SÖYLEYEYİM

Şu anki Belediye Başkanlığı Yönetim Merkezi özelinden yola çıkarak önerilerde bulunan Mimar Özkan, şöyle diyor: “Test yapalım. Belediye Başkanlığı binası yüzde 99 ihtimalle depreme karşı çürük çıkar. Daha ne söyleyelim.Kentsel Dönüşüm için en etkili adımı Belediye Başkanı Sayın Yüksek Mimar YusufZiya Günaydın atmalıdır.”

 AÇIK ÇAĞRI YAPIYORUM: SAYIN GÜNAYDIN, BELEDİYE BİNASINI YIK,HALKA

ÖRNEK OL

 Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan ‘Kentsel Dönüşüm Lisansı’da alan Mimar Kadir Özkan, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a somut bir adım örneği deverdi. Mimar Özkan, halkın Kentsel Dönüşüm Projeleri’ne karşı bakış açısınıdeğiştirmek; güzel bir örnek oluşturmak, ilham kaynağı yaratmak, iyi bir hikâye yazmak için Başkan Günaydın’ın Belediye Yönetim Merkezi’ni yıkmasını önerdi. Mimar Özkan, şöyle dedi:“Ne yazık ki biz de şöyle bir algı var: (‘- O yapsın, bir görelim. Gerekirse ben de yaparım.’) Halkımız Kentsel Dönüşüm için henüz tam olarak aydınlatılamadı.

Bu noktada önder kuruluş Belediye devreye girmelidir. SayınYüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Belediye binasını yıkmalıdır. Ve demelidirki; ‘Ey halkım. İşte ben yaptım. Sen de yap.’ Kentsel Dönüşüm, her türlü siyasetin üstündedir. Söz konusu olan can güvenliğidir.”

 KENTSEL DÖNÜŞÜM HER TÜRLÜ SİYASETİN ÜZERİNDEDİR BEN MİMAROLARAK KONUŞUYORUM

Aynı zamanda Belediye Meclis Üyeliği ve Ticaret ve SanayiOdası’nda (ITSO) Yönetim Kurulu düzeyinde Temsil Hakkı bulunan Mimar Özkan,sözlerini şöyle sürdürdü: “Burada siyaset yapmıyorum. Mimar Kadir Özkan olarak konuşuyorum. Kentsel Dönüşüm her türlü siyasetin üzerindedir. Kentsel Dönüşümasla ve kat’a bir siyasi rant değildir. Kent için, insanımız için adım atılmalıdır. Bu hamleyi başlatacak en önder kurum da Belediye Başkanlığı’dır.”

 2071 YILINI PLANLAMAMIZ GEREKİYOR

Mimar Özkan, Belediye Meclisi’nde ‘İmar Maddesi’tartışmaktan Isparta’nın geleceğini konuşamadıklarını söyledi; “oysa yapılması gereken 2071’e hazırlanmaktır” dedi. Bu uğurda Meclis’in çok ivedi bir şekilde İmar Revizyonu yapması gerektiğini savunan Özkan, şöyle devam etti: “Asri Mezarlık hikâyesini belki biliyorsunuzdur. Ama paylaşayım: 30 yıl önce,toplumun büyük bir kesimi (‘- O kadar uzakta mezarlık mı olur?’) şeklinde tepkigöstermiş. Bakın şimdi. Asri Mezarlık nerede… Şehrin ortasında kaldı. Vizyon gerekiyor.Yollar, bulvarlar, yaşam alanları, ticaret sahaları… Her detay. En ince ayrıntısı ile düşünülmeli. 2071 Planı yapılmalıdır.”

 VALİ ÖZKAN’IN ÇABALARI HER TÜRLÜ TAKDİRE ŞAYAN

6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların DönüştürülmesiHakkındaki Kanun bağlamında Vali Vahdettin Özkan’ın çabalarını özenle takipettiğini anlatan Mimar Kadir Özkan, “Gururla izliyorum. Isparta için çırpınıyor.O gayreti, itinayı, tutkuyu başta Belediye olmak üzere tüm kurum ve kuruluşların da göstermesi gerektiğini söylüyorum.”

 AÇIKÇA SÖYLÜYORUM METRO MÜHENDİSLİK ÇOK DEĞERLİ PROJELER YAPIYOR

 Isparta’da (‘- ne yazık ki’), kıskançlık olduğunu kaydeden Özkan, şöyle dedi: “Ben nazar olgusuna inanıyorum. Kıskanan bir yapımız var.Sen merdivenlerden yukarı doğru koşarken, bacağından tutuyorlar. (‘- Sen yukarı çıkma, aşağıda kal’) diyorlar. (‘- Eeee kardeşim, o zaman sen buyur. Sen çık…’)Hayır, onu da yapmıyor. Tek derdi yeter ki sen yükselme. Yeni kuşaklar o algıyı yıkmalı. O hatadan dönmeli. Bu bağlamda söylüyorum: Metro Mühendislik,olağanüstü güzel Kentsel Dönüşüm Projeleri yapıyor. Eeee canım kardeşim, ben O’nu niçin kıskanayım. (‘- Ben yapamadım. O yapıyor. Helal olsun’) demek çok muzor… Bükemediğin eli öpeceksin. Bunun için de söylüyorum. Zihniyet devrimi gerekiyor. Kentin öncüleri,gençlere yön göstermeli. Bilgi birikimlerini aktarmalı.Hatalarını bizlere anlatmalılar ki, ders alalım Deneyimlerini paylaşmalılar kibize Deniz Feneri olsun.”

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

+32

10 Eylül 2014 Çarşamba 13:56

yzg den bi şey olmaz onun işi gücü asfalt. şehri genişletme anlamında yeni yapılaşma anlamında bişey üretildiği yok

qwerty

10 Eylül 2014 Çarşamba 13:05

Aynen katılıyorum.Belediye binası şehir dışına taşınmalıdır.Ayrıca başkan büyük oteli de yıkmalıdır. Halk oradan valilik binasının olduğu alana geçemiyor. Otele doğru yol çekilip yeraltına alınmalıdır.

bojuware 201

10 Eylül 2014 Çarşamba 12:27

son cümlen sizleri ele veriyor. Deniz feneri olsun. Yani kenara çekilin meydanı bize bırakın öyle bir hırsızlık yapalımki deniz feneri dosyası gölgede kalsın biz daha büyük hırsızlık ve yolsuzluklara hazırız 2071 kalmaz uygularız. Tepeden aşağı bir tane onurlunuz yok. Tabutlara gelesiniz mezarınız olmaya.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR