28 Mart 2024 Perşembe

BELEDİYE BAŞKANININ ÜZERİNE DIŞKISINI ATTI

BELEDİYE BAŞKANININ ÜZERİNE DIŞKISINI ATTI

Isparta

Isparta Yalvaç'ta evinin bodrumunu 3 yıldır sürekli lağım suyu bastığını ve belediyenin ilgisiz kaldığını söyleyen Hasan Hüseyin Alipek, ilçedeki festival alanını gezen Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü'nün üzerinde yanında getirdiği dışkısını attı. Zabıtaların etkisizleştirdiği Tütüncü,  "Başkan Halil Hilmi Tütüncü de bu şekilde nasıl yaşanıyormuş görsün diye kendi dışkımı bir kaseye koyup, elime de eldiven geçirerek, pazar yerinde üzerine attım" dedi.

Yalvaç Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü, önceki gün Pisidia Antiocheia Kültür Sanat ve Turizm Festivali kapsamında ilçe merkezindeki etkinliklere katılan esnafı ziyarete çıktı. Başkan Tütüncü'nün gezisi sırasında yanına yaklaşan bir kişi, kase içinde getirdiği maddeyi başkanın üzerine doğru fırlattı. İnsan dışkısı olduğu anlaşılan maddeler Başkan Tütüncü'nün kıyafetlerine isabet ederken, ilçede annesiyle birlikte oturan Hasan Hüseyin Alipek olduğu tespit edilen saldırgan ise zabıta memurları ve yakındakiler tarafından etkisiz hale getirildi. Polis saldırganı gözaltına alırken, Başkan Tütüncü ise zabıta eşliğinde olay yerinden uzaklaştırıldı.

TARAFLAR ŞİKAYETÇİ OLDU

Polis merkezinde ifade veren Hasan Hüseyin Alipek, dün işlemlerinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Başkan Halil Hilmi Tütüncü saldırının ardından Alipek hakkında şikayetçi olurken,Alipek de kendisini tartakladığını öne sürdüğü zabıta memurlarından şikayetçi oldu.

Saldırıyı gerçekleştiren Hasan Hüseyin Alipek, 3 yıldır evinin bodrumunu lağım suyu bastığını, komşularından imza toplamak suretiyle başkandan soruna çözüm bulunmasını istediğini ancak sözlerine itibar edilmemesi üzerine saldırıyı yaptığını söyledi. Alipek, "Sesimi duyurabilmek,isteklerimin yerine gelmesini sağlamak amacıyla böyle ilkel bir yol seçtim. 17 yıl Avrupa'da kaldım. Orada bu tür protestoları çok gördüm. Madem ben b.k içinde yaşamaya mecbur ediliyorum, Başkan Halil Hilmi Tütüncü de bu şekilde nasıl yaşanıyormuş görsün diye kendi dışkımı bir kaseye koyup, elime de eldiven geçirerek, pazar yerinde üzerine attım. Küfür etmedim, hakaret etmedim, fiziki saldırıda bulunmadım. Üstü başı pislendi. Bu sorun çözülmezse çözülünceye kadar aynı şekilde devam edeceğim" dedi.

Oturdukları apartmanın bodrum katına lağım suyu basmasına neden olan sorunun Turgut Özal Bulvarı üzerinde bulunan kanalizasyon rögarının çökmesinden kaynaklandığı iddia eden Alipek, "Bizim semtte çok sayıda hazır yemek fabrikası var, bir de tekstil atölyesi bulunuyor. Birinden iplik parçaları, yemek fabrikalarından yağ artıkları kanalizasyona atılınca, burada tıkanma meydana geliyor. Pislik oradan tepince bizim evden çıkıyor. Yıllardır bu sorun çözülmez mi?" diye konuştu.

'YİNE YAPARIM'

Konuyla ilgili başka kurumlara herhangi bir şikayette bulunmadığını aktaran Alipek, şöyle dedi: "Bu belediyenin görevidir ve yerine getirmek zorundadır. Bizim de insanca yaşama hakkımız var, neden başkalarına şikayet edeyim ki? Beni kimse azmettirmedi, azmettiremez. Kendi sorunumun çözümü için yaptım, yine yaparım. Toplantıda olsun, sokakta olsun bu sorun çözülünceye kadar aynısını yapmaya devam ederim. Savcı beye de 'protesto hakkımı kullandım' diye ifade verdim."

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

nadir

01 Ağustos 2017 Salı 19:09

halil beye soruyoruz 2. ateşgül diye tabir edilen kimdir? ununla ne gibi bir ilişkin var? kamuyoyu merakla bekler

Bilen Süleyman

01 Ağustos 2017 Salı 10:13

Diyorsun ki evinin içinde; mahalleli neden bu sorunun giderilmesi için imza vermiş? Madem ki evinin içinde mahalleyi rahatsız eden bu koku için zabıta görevini yaparak gerekli cezai ve hukuki işlemi yapmamış? Her durumda belediyenin sorumluluğunda! Gazeteciler bir daha haber yapacaklarında sana sorsunlar.

Süleyman

31 Temmuz 2017 Pazartesi 16:29

Belediye Vatandaşın binanın içindeki k****izasyon tesisatını yapmak zorunda değil. bunu vatandaş kendi yaptırmak zorundadır. kanunda açıkça belirtilmiştir. Belediye sıhhi tesisat servisi değildir. belediyeler insanların ortak kullanım alanı olan yerlere bakar vatandaşın evinin içine bakmaz. vatandaşın düşüncesine göre oldu olacak evdeki mutfaktaki çöpleri de alsın. bu N.A. nın haber değeri olmayan saçma sapan gereksiz bir haber. Yalvaçta çok güzel şeylerde oluyor işine geleni yazıyor.

heyt

01 Ağustos 2017 Salı 19:47

süleyman sen neyın kımın kahramınısınız acab toplum halk ınsanlar bunuda mrk eder gun gelır kraldan cok kralcı olursunuz gun gelır kaybolur gıdersınız.

dumrul

31 Temmuz 2017 Pazartesi 10:16

olayı birisine yalakalık olsun diye abartan o olsaydı bunlar olmazdı diyenler olayın aslını bilmeden başkana yüklenenler vicdan insaf lazım ama o tür insanlarda ne gezer

Ya sabır

30 Temmuz 2017 Pazar 21:31

Allah başkana sabır versin.Hızmet etmeye çalışan bir başkana, sen gel pislik at.Gerçekten ayıp.

Selim

30 Temmuz 2017 Pazar 15:03

Bodrum katını sığınak olarak yapıyorlar sonra daireye çeviyorlar. Bokun içinde kalıncada pislik yapıyorlar...

Ejder

30 Temmuz 2017 Pazar 14:36

Ahmet baykara adlı yorumcunun kuyruk acısı farklı olmalı ,madem akli dengesi yerinde değil cezai sorumluluğu olmayan birisine karşı neden şikayetçi oldu? Madem akli dengesi yerinde değil neden hapse girmeli ,? Akılsızlar cezai ehliyeti yoktur hapse girmez , ama fetöcüler gibiler sonsuza kadar girmeli , anladın sen

Burnu kaf dağında olmayan adam.

30 Temmuz 2017 Pazar 06:58

Ahmet Baykara, abartma istersen. Canı yanmış bir adam protesto gerçekleştirmiş. Evet bunu da abartılı ve hoş olmayan bir yöntemle yapmış. Tasvip etmiyoruz. Ama ömür boyu hapse atmakta nedir kardeşim? Vatan haini mi bu adam yoksa terör örgütü uyesi mi ? Utanmasan idam edilsin diyeceksin. Abartmaya hiç gerek yok. Neyse ki kimse ne yapacağını sana sormuyor...

Yalvaçlı

30 Temmuz 2017 Pazar 00:50

olayın k****izasyın la alakası yok iş istemiş temizlik işinde çalışırsan olur denmiş kabul etmemiş ayrıca çok dengesiz biri akli dengrside yerinde değil

Düğünlere önlem alınsın.

30 Temmuz 2017 Pazar 00:06

Haberle ilgili değil ama, şu düğünlerin gürültüsüne bir çözüm bulunmayacak mı? Sabırları zorluyorlar.

ALİ AKKAYA

29 Temmuz 2017 Cumartesi 22:45

su parasını çöp parasını almasını nasıl biliyorsan .vatandaşın evindeki k****izasyon problemini de halledecen. her kes başını veren koyun değildir. YALVAC DEDİĞİN YER 10 TANE CADDEDEN OLUŞAN BİR YER .YAŞLI NİNENİN AĞACINI KESERKEN ŞİKAYETTEN HABERİNİZ OLUYOR. KANALİZASYON DAN HABERİNİZ Mİ OLMUYOR. VATANDAŞ NAM SALDI ))))))))

Ahmet köseli

29 Temmuz 2017 Cumartesi 22:33

Bu son zamanlar yalvaçdan baya çok haber cıkıyo

Vatandaş

29 Temmuz 2017 Cumartesi 22:33

İyi bir final olmadı bu Halil avkat , ülkücülerin sırtından bir yere gelip vefasızlık yapmak hoş değil, bu dava kutsal bir dava

Ahmet baykara

29 Temmuz 2017 Cumartesi 21:24

bu protestocu akli dengesi yerinde olmayan kişidir yaptığı büyük terbiyesizliktir böylelerini neden salıyorsunuz türkiyede adalet yok içeri atın ömür boyu orada çürüsün .

Vatandaş

29 Temmuz 2017 Cumartesi 20:02

Üzerine **** atılmasına kadar kim bilir hangi kibiri yaptı? Hak etmiş ki bu hareketi yapmışlar. Demokrasi bu ülke , yapanın eline sağlık

türkeş

29 Temmuz 2017 Cumartesi 18:19

baskan aleyna tilkiyle ilgileniyor vatandas kımsenın umrunda degıl yıllardır bu baskanın vukaatlarını duyuyoruz mhp bu kadar mı sahıpsız bır partı oldu.üzülerek yalvacın ve yalvaçlının durumunu gözlemliyorum yurtdısında bır yalvaclı türk vatandası olarak.

ali

29 Temmuz 2017 Cumartesi 17:54

Kimse k****izasyon kokusu ile yaşamak zorunda değil. Belediye görevini yapmalı

29 Temmuz 2017 Cumartesi 17:49

:D

ıspartalı

29 Temmuz 2017 Cumartesi 16:55

helal olsun oraya hizmet için oturupta vatandaşı kaileye almıyosan iyi olmuş

Hasan kaya

29 Temmuz 2017 Cumartesi 16:54

Vatandaş haklı işini yapamayan siyasetçi istifa edip gidecek. Protesto hakkını kullanmış. Tebrikler demokrasi budur.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR