29 Mart 2024 Cuma

BELEDİYE BAŞKANI GÖZLERİ KAPALI YÜRÜDÜ

BELEDİYE BAŞKANI GÖZLERİ KAPALI YÜRÜDÜ

Isparta

ISPARTA Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla, farkındalık oluşturmak amacıyla tüm engelli derneklerinin katılımıyla ‘Empati Yürüyüşü’ düzenledi. Belediye önünden başlayan ve 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanında son bulan yürüyüşün ardından, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, gözleri bağlı olarak görme engellilerin yaşadığı durumu daha yakından anlamak amacıyla empati yürüyüşü gerçekleştirdi.

Engelli dernekleri ile birlikte düzenlenen yürüyüşe katılan ve ardından Valilik önünde Vali Ömer Seymenoğlu ile birlikte gerçekleştirilen etkinlikleri takip eden Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, program sonunda engellilerin isteklerini kırmayıp onlarla fotoğraf çekildi.

Bir gurup genç tarafından Başkan Başdeğirmen’e gözleri kapalı olarak ‘empati yürüyüşü’ yapması teklifinde bulunuldu. Bunun üzerine Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, gençlerin gözüne bağladığı bandana ile birlikte elinde beyaz bastonla dubalardan hazırlanmış parkurların arasından yürüdü.

Gençlerin yürüyüş sonrasında ‘neler düşünüyorsunuz?’ yönündeki sorusunu cevaplayan Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, görerek ve görmeden yürümek arasında çok büyük farkın bulunduğunu söylerken, “Engellilerimizi anlamak bu durumda çok daha kolay” dedi.

Empati yapılması durumunda birçok şeyin aşılabileceğine dikkat çeken Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Kendimizi bazen karşımızdaki insanların yerine koyabilmek lazım. Zorlukları bulunan tüm vatandaşlarımız için empati yapabilmemiz gerekir. Bunu yaptığımız zaman bir çok şeyi anlayabiliyoruz. Sadece görme engelli değil, tüm engellilerimizin hayat şartları gerçekten zor. Sadece kendilerine değil, ailelerine de çok zor. Tabi bunlar Allah’tan geldiğine inandığımız rahatsızlıklar. Allah herkese sağlık, sıhhat afiyet nasip etsin. Hepimizin de bir engelli adayı olduğumuzu biliyoruz. Bu vatandaşlarımıza karşı çok hassas ve duyarlı olmak zorundayız” görüşlerinde bulundu.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla tüm engelli dostların günlerini kutlayan Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Tüm vatandaşlar olarak bu ayrıcalıklı kardeşlerimize, dostlarımıza gereken yardımı da yapmamız gerekiyor” derken, engelli araç park yerine sağlıklı bir vatandaşın aracını park edebildiğine işaret etti. Başdeğirmen, “Arkadaşlarımıza engelli araç park yerlerinin bulunduğu yerlere ‘Araç koyacağım yeri aldın, engelimi de alır mısın?’ şeklinde yazılı bir tabela asılmasını istedim. Arkadaşlarımız şu an bunları hazırlıyorlar. Sağlıklı bir vatandaşımız, engelli park yerine aracını koyduğunda bu yazı ile karşılaşacak. Yine kaldırım rampalarına araç park edilmesi, ya da eşya konması da uygun değil. Vatandaşlarımızın engellilerimizin daha rahat hayatlarını sürdürebilmeleri amacıyla ellerinden geleni yapmaları gerektiği inancındayım. Tüm vatandaşlarımız bu konulara dikkat etse bunları konuşmamıza gerek kalmaz.” ifadelerinde bulundu.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

mahmut

04 Aralık 2019 Çarşamba 11:26

sayın cihan bey,şükrü beyi savunacağına engellilerin kaldırımlardaki engellerden dolayı (tüp, sandalye vs.) bir türlü geçemediği asli görevi olan kaldırımlar için ne yapmış onu yaz. bir belediye başkanının görevi sadece 2 dakikalığına gözü kör etmesi değil, gözünü her zaman açık tutmasıdır. özellikle engelli kardeşlerimiz için. peki takmış da ne olmuş. kaldırımlar engelliler için engel olmaktanmı çıkmış yazık sana cihan kardeşim savunduğunu tüm gerçekleri ile savun.

Cihan

04 Aralık 2019 Çarşamba 10:07

Isparta belediye başkanı "Şükrü BAŞDEĞİRMEN" bey şov için gözlerini kapamadı şov yapacak bi kişiliği yok hemde engelliler üzerinden asla yapmaz bunun aksini düşünenleri allaha havale ediyorum programa katılsaydınız fark ederdiniz turkiyede ki en kalabalık ve farklı programlar yapan belediye oldu başkan sayesinde 6 aralıktada program devam edecek dedi herkes davetlidir dedi.

selçuk

04 Aralık 2019 Çarşamba 09:29

Metronun, M.Türkeş mahallesindeki kaçak yapıyı da mı göremiyorsunuz...?

vatandaş

04 Aralık 2019 Çarşamba 09:19

bu ınsanlar bızım kardeşlerimiz lütfen kaldırımları boşalt o insanlar yurusun başkası yapamadı senyap

Ramiz Ceyhun

04 Aralık 2019 Çarşamba 09:15

Sn Başkan gözlerinizi kapamak yerine iki kat açmak gerek.. Kaldırımlardan gören insanlar yürüyemiyor.. Saygılar

Yahu ne şovu

03 Aralık 2019 Salı 22:56

Adam halkın içinde siz ne anlarsınız şov görmek istiyorsanız müzelere yeni otogar beton yığınına gürrş alanına bakınn..

Halk

03 Aralık 2019 Salı 22:45

Sayin baskanim rica etsem birde bebek arabasiyla ozkanlar dan yururmusunuz.gozlerinizi kapatmaniza bile gerek yok.aman bebek dusmesin ama :-)

Sayı Başkan Şovu Bırak Gerçeğe Bak.

03 Aralık 2019 Salı 22:00

Sayın Başkan Gözünü Kapatıp Şov Yapacağına Partinizin Genel Başkanı Her Konuda Sonsuz Yetki Sahibi 2 Dudağı Arasından Çıkacak 1 Talimata Bakar 1 Talimat Veriversin'de Türkiye'de ki, Bütün Engelli Vatandaşları Sorunları Kalkıversin 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde 1 Gün Gözünü Kapayıp Şov Yapmana Gerek Yok.

Dobracı

03 Aralık 2019 Salı 21:04

Bir gün göz kapatmakla engellilerin hali anlaşılmaz ,millet halen tekrar tekrar dönup dönüp bakıyorlar sanki ayıp bir şey var ,ilk önce milletin bakış açısı degismeli,otobüs şoförleri bile nerdeyse dövecek ücretsiz biniliyor diye,yani cokkk aşmamız gerken yollar var

öğrenci

03 Aralık 2019 Salı 19:44

Arkadaşlar ben öğrenciyim otobüs kartı vizesi için 1 tl para alıyorlar. Bunun nedenini çözemedim. Böyle bir şeylere nasıl hakları oluyor? İndirimin parasını yine öğrenciden çıkarıyorlar. Fiş istedim vermediler. Sonra itiraz ettim beni sorguya çektiler bu fişi ne yapacaksın diye. Biliyorlar sanırım usulsüz iş yaptıklarını...

Avukat

03 Aralık 2019 Salı 19:01

Gözünü kapatarak birde mimar sinan caddesinin kaldırımlarında yürüsene yürüyebilirsen.ama söliyim bak düşer kolunu bacağını kırarsın.demedi deme.esnafta düşerken kırdığın malzemelerin parasını ister bak demedi deme

Ispartalıyım

03 Aralık 2019 Salı 17:40

Engelli vatandaşlarımızı anlamak için onlarlara gün geçirmek gerek ,asıl engellilere gelince onların yoluna engel koyan,araba park eden çok ....................... var (ne istersen yaz)

gerçekler

03 Aralık 2019 Salı 17:04

engelli kardeşlerimizi gözü açıkken görmüyordu. şimdi hiç göremez artık.

Vatandaş

03 Aralık 2019 Salı 16:38

Biz çarşıda masalardan sandalyelerden kaldırımda gözümüz açık yürüyemiyoruz. Ayrıca tekerlekli sandalyeler için kaldırımlarda bulunan eğimli kısma arabalar park etmiş oluyor. Biraz da bu şekilde empati yapılırsa daha verimli olur diye düşünüyorum.

Popülist

03 Aralık 2019 Salı 16:05

Ben de tam bu şovu bekliyordum.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR