20 Nisan 2024 Cumartesi

BELEDİYE, 66 TAŞINMAZI SATIYOR

BELEDİYE, 66 TAŞINMAZI SATIYOR

Isparta

Olağanüstü toplanan Belediye Meclisi, mülkiyeti Belediyeye ait olan ve içinde işyeri, müstakil ticari alan, konut ve arsaların bulunduğu toplam 66 taşınmazın satılması için Encümen’e yetki veren İmar Komisyonu raporunu oy çokluğu ile kabul etti. Rapora, Ak Partili üyeler ‘red’ oyu kullandı.

Ağustos ayı olağan toplantılarını 11 Ağustos 2017 tarihinde tamamlayan Isparta Belediye Meclisi, dün olağanüstü toplandı. Toplantıda; Toplantıda, belediyeye ait olan arsa ve benzeri bazı taşınmazların satışı ile asfalt konusunda Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a yetki verilmesi konusu olmak üzere iki ayrı konu karara bağlandı. Belediyesi Meclis salonunda saat 11.00’de başlayan ve Belediye ve Meclis Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın başkanlık ettiği toplantıya MHP’li Meclis üyeleri ile Ak Partili üyeler katıldı.

BELEDİYE’NİN 66 TAŞINMAZI SATILACAK

Gündemin birinci maddesinde bulunan ve mülkiyeti belediyeye ait olan taşınmazların satışı konusunda Belediye Meclisinin MHP’li üyesi ve İmar Komisyonu Başkanı Süleyman Gülboy, Komisyonu tarafından hazırlanan raporu meclis üyelerine okudu. Söz konusu raporda; “Belediyemize ait müstakil ticari, konut ve arsaların, işyerlerinin ve gayrimenkullerin komisyonumuzca yapılan değerlendirme sonucunda tabloda ada parselleri, cinsi ve imar durumları belirtilen gayrimenkullerin piyasa araştırması yapılarak, satışı veya kat karşılığı anlaşmasının yapılması için 5393 sayılı belediye kanunu 18. Maddesi (e) bendine göre Encümene yetki verilmesi uygun bulunmuştur” denildi. Söz konusu komisyon raporundun ekinde, mülkiyeti belediyeye ait olan toplam 66 taşınmaz yer aldı.

AK PARTİLİ KOMİSYON ÜYELERİ ŞERH  KOYDU, RAPOR OYLAMASINDA RED VERDİLER 

İmar Komisyonunun Ak Partili Üyesi Mehmet Ören, söz konusu satışlara Ak Parti olarak karşı olduklarını belirterek, komisyon raporuna diğer komisyon üyesi arkadaşı Hasan Ünlü ile birlikte şerh koyduklarını söyledi. İmar Komisyonun oylanması sırasında ise MHP’liler evet oyu kullanırken, Ak Partili üyeler red oyu kullandı. Ancak, rapor ‘Oy çokluğu’ ile meclisten geçti.

YETKİ ENCÜMEN’DE

Söz konusu gündem maddesi ile ilgili görüş ve önerilerin konuşulmasının ardından gündem maddesi onaya sunuldu ve oy çokluğu ile söz konusu gayrimenkullerin satışı konusunda Belediye Encümen’ine yetki verildi. Bu konudaki çalışmaları Encümen yürütecek.

 

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

yıldızdoğan

24 Ağustos 2017 Perşembe 21:19

yatan yatana, satan satana, bağır tellel bağı,, RANTLAR BEDEAVE Yazık vatana !! MUSTUK YILDIZDOĞAN

HASAN

24 Ağustos 2017 Perşembe 13:59

BELEDİYE BAŞKANI BİZİM PARAMIZ ÇOK,BİZ ÇOK ZENGİNİZ DİYORDU.

Okcuya cevaptır

24 Ağustos 2017 Perşembe 08:43

Ispartada ne kadar arsa kalmışta rantı yapılacak söyle bizde bilelim. Boğaz yok, köprü yok ne rantı. Boş konuşmada üzerinize yok, yağma hasanın yaveri.

fakir

23 Ağustos 2017 Çarşamba 11:46

mimar sinan caddesi kaldırımındaki taş heykelleri (anlamsız taş kütleleri) de satalım

Okcu

23 Ağustos 2017 Çarşamba 11:23

Zamaninda yagma hasanın böregi diye manset atanlar bugun neden yagma yusufun böregi diyemiyor! Arsa rantciligindaki pastadan herkese bir dilim pay ediliyorda ondan!

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR