18 Nisan 2024 Perşembe

Bediüzzaman'ın Vasiyeti Yıllar Sonra Yerine Getirildi

Bediüzzaman'ın Vasiyeti Yıllar Sonra Yerine Getirildi

Isparta

"Benim kitaplarımı devlet bassın" diyenBediüzzaman Said Nursi'nin kitapları artık Diyanet İşleri Başkanlığı tarafındanbasılacak.

 

BAKANLAR KURULU KARARI İMZALADI

 

Bediüzzaman Said Nursi'nin eseri olan Risale-i Nur'unhakları Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından kullanılmasına ilişkin kararBakanlar Kurulu tarafından imzalandı. Çıkarılan kararname ile Risale-iNur'ların Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından basımı, dağıtımı veokutturulması yapılacak.

 

Kararda "Eser sahibi Sait Okur olan ekli listedekieserler üzerindeki 5/12/1951 tarihli ve 5846 sayılı Fikir ve Sanat EserleriKanunu'ndan kaynaklanan tüm hak ve yetkiler Diyanet İşleri Başkanlığı'naaittir" denildi.

 

ASLINA UYGUN BASILACAK

 

"Eserler, aslına uygun olmak kaydıylaDiyanet İşleriBaşkanlığı'nca veyaDiyanet İşleri Başkanlığı'nın verdiği izin veya yetkiçerçevesinde kişi ve kuruluşlarca işlenebilir, çoğaltılabilir, yayınlanabilir,temsil edilebilir veya işaret, ses ve görüntü nakline yarayan araçlarla umumailetilebilir" denilen kararda, " diyanet işleri başkanlığı'ncaverilen izni veya yetki çerçevesinde hareket edilmediğinin veya eserlerinaslına uygun olma koşuluna riayet edilmediğinin tespiti halinde hukuki süreçbaşlatılır" ifadesi kullanıldı.

 

HAK SAHİBİNE ÖDEME

 

Eserler üzerindeki 5846 sayılı Kanun'dan kaynaklı haksahipliğini belgelendiren kişilere, talep edilmesi halinde , Diyanet İşleriBaşkanlığı'nca 5846 sayılı Kanun'un 47. maddesi çerçevesinde münasip bir bedelödeneceğini belirten kararda, "Bu bedel Kültür ve Turizm Bakanlığı ileDiyanet İşleri Başkanlığı tarafından oluşturulacak komisyon marifetiylebelirlenir" ifadesi yer aldı.

 

ARINÇ: KARARNAMEYE İLK İMZAYI BEN ATTIM

 

Bülent Arınç, çıkarılan kararname ile Risale-i Nur'larınDiyanet İşleri Başkanlığı tarafından basımı, dağıtımı ve okuturulmasının önününaçıldığını söyledi. Konya'da düzenlenen Milli Birlik ve Kardeşlik BuluşmalarıProgramı'nda konuşan Arınç,Bakanlar Kurulu tarafından çıkarılan kararnameye ilkimzayı kendisinin attığını söyledi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

NURCULARA GECMIS OLSUN

24 Kasım 2014 Pazartesi 18:38

Yahu kac aydir bekliyoruz ciksin da okuyalim diyanetin baskisi diye ama ne hikmetse diyanetin ankaradaki yayinevinde bile yok. Hani isaratul icaz basiliyodu ya? YOK YOK YOK. Cunku basilmiyo. Gecmis olsun NURCULAR!

aslı

24 Kasım 2014 Pazartesi 17:08

komik herif sende bir gün herkes okuyacakmış...neden ne gerek var kuran neyimize yetmiyor peygamber efendimizi çok mu anladıkta bu heriflerin arkasından gidiyorsunuz.boş işler bunlar.benden senden farkı varmı bu adamın da bu kadar sahipleniyosunuz.uyanık olunn

Hüseyin

24 Kasım 2014 Pazartesi 15:36

Bir gün gelecek hemen hemen herkes risale-i nurları okuyacak.Insan bilmediğinin düşmanı olurmuş.gerçekten O insanı doğru tanımak ve ****esini iyi bilmek lazım.

p si başlangıcı

24 Kasım 2014 Pazartesi 14:54

kendi memleketinden köyünden tekme tokat kovulan bir adam ,ıspartaya gelip krallar gibi yaşaması da hayretler verici bir şeyu değilimi ????

akar

24 Kasım 2014 Pazartesi 11:40

çok lazım sanki bu herifin kitapları.fotoğrafa bak kin dolu bakıyo millet peşinden gidiyor

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR