26 Nisan 2024 Cuma

BEDİÜZZAMAN'IN BARLA'SINDA BÜYÜK DEĞİŞİM

BEDİÜZZAMAN'IN BARLA'SINDA BÜYÜK DEĞİŞİM

Isparta

Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin yıllarca kaldığı ve Risale-i Nur'un büyük çoğunluğunun telif edildiği Barla'daki değişime hazır olun!Kaynak: Bediüzzaman'ın Barla'sında büyük değişim

Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin yıllarca kaldığı ve Risale-i Nur'un büyük çoğunluğunun telif edildiği Barla, yoğun inanç turizmine karşılık vermek için baştan aşağı yenileniyor. Başbakanlık Tanıtma Fonu tarafından finanse edilen ve Isparta Valiliği tarafından yürütülen "Barla Kentsel Tasarım Projesi"nin yapımına başlandı.

PROJENİN YAPIMINA BAŞLANDI

Risale Haber'e konuşan projenin mimarı Muhammed Said Uyar, Barla'da Bediüzzaman ve Tevhid Müzesi ile Risale-i Nur Araştırma Merkezi'nin de yapılacağını söyledi.Geçtiğimiz yıl Barla'da"Kültürel Miras ve İmar Boyutu ile Isparta ve Barla’nın Geleceği Çalıştayı"nın yapıldığını hatırlatan Uyar, iki yılın emekleri neticesinde projenin yapımına başlandığını, öncelikle altyapı çalışmalarının bitirileceğini belirtti.

DOKU AYNEN MUHAFAZA EDİLECEK

5 yıl içinde pojenin tamamlanmasını öngördüklerini açıklayan Uyar, Barla'nın dokusunun korunacağını vurgulayarak,"Barla ile ilgili rehber hazırlandı. Bundan sonra Barla'da kapı ve pencere müdahalelerinde bile rehbere uyulacak. Yeni inşaatlar bu rehbere göre izin alabilecek. Amaç Barla'yı aynen muhafaza etmek" dedi.

BEDİÜZZAMAN'IN EVİ ESKİ HALİNE GETİRİLECEK

Bediüzzaman Hazretlerinin kaldığı evin eski haline getirileceğine de dikkat çeken Uyar, "Bediüzzaman'ın evi yeniden restore edilecek. Şimdiki görüntüsü değişecek. Orjinal haline sadık kalınacak"şeklinde konuştu.

BEDİÜZZAMAN VE TEVHİD MÜZESİ

Proje çerçevesinde kurulacak olan Bediüzzaman ve Tevhid müzesinin sadece Bediüzzaman hazretlerinin şahsına yönelik bir müze olmayacağını ifade eden Uyar, "İman hakikatlerinin anlatılacağı bir müze olacak" dedi.

RİSALE-İ NUR ARAŞTIRMA MERKEZİ

Yine Barla'da Bediüzzaman ve Risale-i Nur Araştırma Merkezi'nin kurulacağını söyleyen Uyar, "Burada çok geniş bir araştırma imkanları olacak. Akademik çalışmalar yapılabilinecek" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bediüzzaman'ın Barla'sında büyük değişim

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

davut safa

17 Kasım 2016 Perşembe 10:04

Osmanlica sözlüge göre BEDİ' nedir anlamiBEDİ': (Bedia) Eşi, benzeri olmayan. Hayret verici güzellikte olan. * Garib. Acib. * Benzeri olmayan şeyleri vücuda getiren. Kimseye benzemeyen. İcad edici olan. * Hâlık ve Hallak-ı Cihan olan. * Beğenilen. * Yeni bulunmuş ve görülmedik tarzda olan. O halde Bediüzzaman ne demekmiş; zamanın yaratıcısı, sahibiAllahın sıfatını kul için kullanmak en hafif deyimiyle densizliktir, bilinçli yapılıyorsa şirktir.

ahmet selki

17 Kasım 2016 Perşembe 18:17

Amacın üzüm yemek değil bağcıyı dövmek,Bediüzzaman ünvanını zamanın ünlü alimi şey baid efendi, said nursiye sorduğu sorulara verdiği mük****l cevaplar üzerine vermiştir.

TEBRİKLER

16 Kasım 2016 Çarşamba 19:35

Yorum yazan arkadaşlar öncelikle Bediüzzaman Said Nursi kimdir bir araştırın,Gülen denilen **** kimdir bir araştırın.Yorum yazarken de düşünerek yazın.Isparta'mızın özellikle böyle bir alim zata ev sahipliği yaptığı için de Allah'a şükredin. Bediüzzaman gibi biri Kur'anı sünneti ve Allah'ı özellikle bu zamanda bizlere daha iyi anlatmakta.Kur'an bize yeter Sünnet bize yeter diyenler iman hakikatlerini ne kadar anladıklarını anlamak için kendilerini hesaba çeksinler.

CAHİT

18 Kasım 2016 Cuma 14:52

Kuran yete, sünnet yeter bre mesmursuz ,

yezitler

16 Kasım 2016 Çarşamba 18:37

Bomba 32 anlarsınya. Takozdan vazgeç. Deli deli küpeli. Nursuz gudubet. Kazak aptal söylesin.

ali

16 Kasım 2016 Çarşamba 18:21

Bu topraklar başka alimler de yetiştirdi. Kuran ve sünnet haricinde asli kaynağı olmamalı bir müslümanın. Diğerleri sadece yardımcıdır. Abdülhamit Handan Allah razı olsun....

Doğrucu

16 Kasım 2016 Çarşamba 17:51

Kula kulluk edene yazıklar olsun. Allah bir, peygamber haktır. Yetimin hakkını bu şekilde harcayanlar utansın.

davut safa

16 Kasım 2016 Çarşamba 16:58

Bir tapınma merkezi daha yapın bakalım, pensilvanyadaki tapınma merkezinin başımıza ne çoraplar ördüğünü hala anlayamadınız mı. Bir nevi peygamberlik iddiasındaki bu zatın daha fazla yüceltilmesine kim yardımcı oluyorsa büyük vebal içindedir.

güller diyarı

16 Kasım 2016 Çarşamba 14:31

Allah'tan başkalarını rab edinmek, isterse bu başkaları melekler ve nebîler olsun, müslüman olduktan sonra küfre dönmek olarak adlandırılır: "Hiçbir insana yakışmaz ki Allah ona Kitap, hüküm ve peygamberlik versin de ardından insanlara dönüp 'Allah'ı bırakıp bana kullar olun' desin. Fakat 'öğrendiğiniz ve okuduğunuz Kitap gereğince Rabb'a hâlis kullar olun' der. Ve size 'melekleri ve peygamberleri rablar edinin' diye de emretmez. Siz müslüman olduktan sonra size inkârı emreder mi?" (Âl-i İmrân:

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR