23 Nisan 2024 Salı

BAYRAMIN SON GÜNÜ ISPARTA HAYVAN PAZARI

BAYRAMIN SON GÜNÜ ISPARTA HAYVAN PAZARI

Isparta

Kurban Bayramının üçüncü günü kurban pazarlarında büyükbaş hayvanların tamamı satılırken, küçükbaş hayvanların bir kısmı ise elde kaldı.

Kurban bayramı için Hayvan Pazarına büyükbaş kurbanlık getiren besicilerin yüzü satışların iyi gitmesiyle gülerken, küçükbaş hayvan getiren besiciler ise beklediği ilgiyi bulamayınca hayvanları elinde kaldı. Yazısöğüt’te bulunan Hayvan Pazarında, diğer bir değişle kurban satış alanına getirilen yaklaşık 100 büyükbaş hayvan bayramın ilk günü tükendi. Bayramın üçüncü gününde kurban pazarındaki çadırlarını sökmeye başlayan satıcılar, evlerinin yolunu tutmaya hazırlanıyor. Hayvan Pazarında büyükbaş kurbanlık bitti koyun ve koçlar ise elde kaldı 

KURBANLIKLARIN BİR KISMI

SATICILARIN ELİNDE KALDI

Bayramın ilk iki gününde, bayram öncesine göre daha düşük değişen fiyatlarda küçükbaş kurbanlık satan satıcılar ise, kurbanlıklarının bir kısmını satarken, bir kısmı ellerinde kaldı. Ellerinde kalan kurbanlıkları da satmak isteyen küçükbaş hayvan satıcıları, bayramın ikinci günü de yoğun çaba harcadı. Büyükbaş kurbanlıkların satılmasıyla birlikte boşalan alanlar belediye ekipler tarafından temizlenerek dezenfekte edilecek.

“KURBAN FİYATLARINI DÜŞÜRDÜK

ANCAK, SATIŞ YİNE AZ”

Ş. Karaağaç’tan 150 küçükbaş hayvan ile Isparta’ya gelen ve koyunlarının yarısını satan Hasan Elverdi; “Büyükbaş kurbanlıkların satışı daha iyi gitti. Küçükbaş hayvanların satışı daha ağır gidiyor. Küçükbaş hayvanlarda pazarlık daha fazla oluyor. 150 küçükbaş kurbanlık getirdik. 100 tanesini sattık. 50 tanesi kaldı. Bunları da Kurban Bayramı içerisinde satayım diye düşündüm ve şuanda onları da satmaya çalışıyorum. Kurbanlık satışında son gün olduğu için hayvan başı 50 ila 100 lira düşüş oldu” dedi. 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Hakan

15 Ağustos 2019 Perşembe 10:10

Çakma Ispartalı. Tekin güzel birşeyden bahsetmiş. Sen neden üzerine alındın ki?

Ispartalı

15 Ağustos 2019 Perşembe 00:38

Tekin kardes Allah kabul etsin kesdiğin kurbanı, yalnız yaptığın hayrı dillendirerek , sevabını sıfıra düşürmüssün , artı insanlara suizanda bulunup birde günaha girmişsin, ve son olarak bu insanlarla yaşamak istemiyorsan yolun açık olsun seni bu şehirde zorla tutan yok kardeş..

Tekin

14 Ağustos 2019 Çarşamba 16:31

Herkez yine et yemek icin kesti kurbani dolduruldu derindondurucular 1 sene boyunca o eti yemek icin bu senede kesemeyen ihtiyaci olanlara verilmedi tabiki yasanabilir illerden biri isparta ama bu insanlarla yasanamaz . 1 keci kestim derisi dahil olmak uzere evime hic bir parcasini ****dim kesemeyen ihtiyaci olanlara dagittim cunku ben marketten alip yiyebiliyorum ya alamayanlar ? Onlarnicin keselim kurbanlarimizi lütfenn.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR