27 Nisan 2024 Cumartesi

Bayram kâbusunuz olmasın

Ramazan Bayramını memleketinde veya başka illerde geçirmek isteyenler yola çıkmaya başladı. Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Genel Başkan Vekili Ahmet Tural da, bayramın kabusa dönüşmemesi için sürücülere önemli uyarılarda bulundu.

Isparta

Emniyet Genel Müdürlüğü’nden alınan verilere göre 2015 yılı Ramazan Bayramı'nda toplam 942 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 55kişi hayatını kaybetti.

Benzer tablonun bu bayramda ortaya çıkmaması içinkarayolunda gerekli önlemlerin alınmasının yanı sıra sürücülerin trafik akışınaönem vermesi ve kuralları dikkate alması büyük önem taşıyor.

Ramazan Bayramında trafikteki araç yoğunluğunun daha artacağını ifade eden Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Genel Başkan Vekili Tural, “Yollar çok kalabalık olacak. Geçen yıl ramazan bayramı tatilinde yüzlerce kişi hayatını kaybederken binlerce kişi de yaralandı.Geçtiğimiz yıllarda bayram tatilinde trafik kazalarında hayatını kaybedenlerin sayı ortalama günlük 19-20 kişinin üzerinde. Üzücü kazalara sebebiyet vermemek için sürücüler trafiğin az olduğu saatlerde yola çıkmalı, yorgun ve uykusuz araç kullanmamalıdırlar. Sürücüler yolculukları sırasında mola vermeli ve acele etmemelidirler” diye konuştu.

Trafik kazalarında en büyük payın sürücülere ve insanlara ait olduğunu dile getiren Isparta Şoförler Odası Başkanı Tural,sürücülerin özellikle emniyet kemerlerini takması gerektiğine dikkat çekti.

Öte yandan bayramda yaşanan kazaların oluş şekilleri incelendiğinde en çok can kaybının tatilin birinci ve son gününde yaşandığı belirtildi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR