20 Nisan 2024 Cumartesi

BAŞVURULAR SÜRÜYOR!

Toplumun bütün kesimleri için sürdürülebilir ve nitelikli istihdam hedefleyen İŞKUR'un, işsizliği kalıcı şekilde azaltmayı hedeflediğini belirten İŞKUR İl Müdürü Hüseyin Ergin başta kadınlar, gençler, engelliler, niteliksiz işgücü olmak üzere tüm işsizlerin kalıcı istihdamını arttırmak için yapısal politikaları etkin bir şekilde uygulamaya devam ettiklerini söyledi.

Isparta

İş başı eğitimleri için koydukları hedefleri gerçekleştirdiklerini belirten İŞKUR İl Müdürü Hüseyin Ergin, İş başı eğitimlerinde yıllık hedefimizi 700 kişi olarak koymuştuk. Bu hedefi ilk 6 ayda 900 yaptık. Geçen yıllar vatandaşlarımıza iyi anlatılamadığı için biraz sıkıntı yaşamıştık ama şu anda istediğimiz hedefi geçmiş durumdayız. Bu sayıyı daha da ileriye taşımak için bazı kurumlar ile görüşmelerimiz sürüyor. Isparta’da iyi bir temele oturtmamız gerekmektedir. Aylık olarak bin lira ücret alıyorlar. Mesleki eğitim kurslarımızda %50’lik bir istihdam garantisi veriyoruz ama iş başı eğitimlerinde bu rakam %80-90’a kadar çıkıyor. Isparta’da bu konuda çok büyük bir talep var” dedi.

SON BAŞVURULAR 23 TEMMUZ

Isparta’nın işsizlik sorununa neşter vuran Çağrı Merkezine alımların devam ettiğini belirten Ergin, son başvuruların 23 Temmuz’da sona ereceğini söyledi. Ergin “ 200 kişi daha işe alınacak. Bu kişiler parça parça kurslarını aldıktan sonra işlerine başlayacaklar." dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR