25 Nisan 2024 Perşembe

BAŞVURULAR BAŞLADI

BAŞVURULAR BAŞLADI

Isparta

KYK borcu olanları sevindiren açıklama! Başvurular başladı!

Yayımlanan kararda milyonlarca mezunun dert yandığı öğrenim kredisi de yapılandırılacak. Geçen hafta GİB yayımladığı duyuruda, "T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu’ndan Başkanlığımıza bilgi aktarımı devam ettiğinden KYK borç yapılandırma işlemleri için başvuru 23.11.2020 tarihinden itibaren yapılabilecektir" açıklamasını yaptı.

BAŞVURULAR BAŞLADI

Başvuruda bulunmak isteyenler " https://ivd.gib.gov.tr/" buradaki linki kopyalayarak yeni sekmede açabilir. E-Devlet giriş kısmından yapılan girişte sol menünün alt kısmında yapılandırma başvurusu bulunuyor. Burada KYK borç yapılandırması için başvuruda bulunabilir.

HANGİ BORÇLAR SİLİNECEK?

KYK borçları için 2 işlem yapılabilecek. İlk taksitinde bütün borçları ödeyenlerin faizi yüzde 90 oranında silinecek. İki taksitte borcunu ödeyenlerin faizi yüzde 50 silinecek. 2 taksitten fazla taksit tercih edenler, borcun tamamını ödeyecek.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

yiğit

24 Kasım 2020 Salı 14:08

malum yandaş şirketlerinin borçları bir kalemde ( hem de trilyonlarca vergi borcu) siliniyor.Ancak iş öğrenciye,esnafa gelince tısssssssssssssssss.Avrupa bizi kıskanıyor değilmi!!!

Hayatın içinde...

24 Kasım 2020 Salı 12:50

Bir kalemde 50 - 60 bin lirayı nasıl ödeyelim, akıl verin. Mezun olunca hemen aylık 5 bin, 10 bin iş mi bulduk. Daha makül bir ödeme planı olsaymış. Bu şekilde, ödeme mümkün değil görünüyor.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR