29 Mart 2024 Cuma

BAŞKAN ZABUN HAYIR DEME NOKTASINDA BİR KORKU YOK

BAŞKAN ZABUN HAYIR DEME NOKTASINDA BİR KORKU YOK

Isparta

AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, 16 Nisan Halk Oylamasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile diktatörlüğün geleceğine yönelik eleştirileri değerlendiren Zabun, "halkın getirdiği diktatör olabilir mi?Mevcut sistem diktatör arzusu içinde olan bir aktör için biçilmiş kaftandır" dedi.

YETKİSİ VAR SORUMLULUĞU YOK

AK Parti İlBaşkanı Zabun, şu açıklamalarda bulundu:

"Mevcut sistem diktatörlük arzusu olan bir aktör için biçilmiş kaftandır. İşte 1982  Anayasası'nın 104. maddesi açık ve net. Hepsi birbirine karışmasın diye cumhurbaşkanının yetkilerini başlıklar halinde vermişler. 1982 Anayasası'nda Cumhurbaşkanının yasama yetkisi diye başlık var. Cumhurbaşkanının yürütme yetkisi, cumhurbaşkanının yargı yetkisi.Bunların hepsi bir başlık. Meclisi fesh yetkisi var. Sanki ilk kez bir yetki veriliyormuş gibi konuşuluyor. Tam terzi dengeye oturtuluyor. Cumhurbaşkanı seçimlerin yenilenmesine karar verdiği taktirde kendisi de seçime gidecek. Doğrudan doğruya cumhurbaşkanı meclisin seçimlerinin yenilenmesine karar verdiği taktirde kendisi de seçime gidecek. Tam tersi meclisin kararı da olabilir. Mecliste o zaman seçime gidecek. Çift taraflı bir yapı.  Şu andaki sistemde meclis cumhurbaşkanına dokunamazlar. Cumhurbaşkanının sorumluluğu yok. Bu kadar yetki içinde sorumluluğu yok. Bir tane var, vatana ihanet. Ben hukukçu olarak iddia ediyorum. Bugün cumhurbaşkanı vatana ihanet dahi hiçbir şekilde yargılanamaz.Şu andaki yürürlükteki sisteme göre yargılanamaz. Vatana ihanet dahil hiçbir şekilde yargılanamaz. Hadi 550 milletvekili 'yargılansın' dedi, nasıl yargılayacaksınız. Neye göre sınırlayacaksınız. Böyle bir kanun yok. Suçta kanunilik prensibi vardır. Kanunsuz suç olmaz. Hangi eylemi vatana ihanet olacak. Karşılığı yok. Böyle bir düzenleme yok. Ben iddia ediyorum. Mevcut sisteme göre cumhurbaşkanı yargılanamaz. Yaptıkları hiçbir şekilde yargıya götürülemez. Cumhurbaşkanın bir tasarrufu olduğunda sorumluluk başbakanda ve bakanda. Cumhurbaşkanı imzalayacak sorumluluğunu bakan ve başbakan çekecek.Şimdi yeni sistemde cumhurbaşkanı herhangi bir suç iddiası ile 400 milletvekilinin onayı ile yargılanabilecek. Meclis buna karar verdiği zaman cumhurbaşkanı veto edemeyecek.

“HAYIR DEME NOKTASINDA BİR KORKU YOK”

Diğer taraftan toplumda referandumda ‘hayır’ deme noktasında korku olduğu yönündeki eleştirilere sert çıkan Zabun, “Ben korku olduğuna inanmıyorum. Milletimiz AK oyunu yüzde 50’ye ulaştırdı. Bir de MHP bu işe destek veriyor. Hatta CHP tabanında evet diyenler var. Bu seçenekleri üst üste koyduğunuz zaman yüzde 70 gibi bir tabloya varıyorsunuz. Sorduğunuz 10 kişiden 7’si evet diyecektir. 3 kişi hayır diyor diye bir baskıdan bahsedebilirmisiniz? Ben sahaya çıkıyorum. Hayır diyen ve tereddüt eden hemşerilerimiz açıksa dile getiriyorlar. Hatta soruyorlar. Hiç çekinen bir vatandaş görmedim. Cesurca soruyorlar” dedi.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Basri

02 Mart 2017 Perşembe 09:59

16 Nisan akşamı referandum HAYIR ile sonuçlanınca "evet" oyu kullanan çok sayıda AKP linin kalpten gitme durumu var. Onun için 16 Nisan akşamı ambulanslara epey iş düşecek. Çok sayıda ambulansın hazır olması lazım. Birde hastanelerde acillerde doktor sayısının artırılması lazım. Benden söylemesi!

Hayır

02 Mart 2017 Perşembe 03:44

Cumhurbaşkanlığı külliyesinin HAYIR'ların önde olması nedeniyle anket çalışmalarını Mart sonuna kadar durdurma kararı verdiği söyleniyor. Sayın Zabun milletle dalga geçer gibi sözler sarfediyorsun. Korkunun ecele faydası yok. Bence sen 16 Nisan akşamı battaniyeyi başına çek saklan, görünme!

Sonuna kadar evet

01 Mart 2017 Çarşamba 23:45

15yıldır Türkiye nin bütün varını yoğunu betona gömdünüz. Bir tek fabrika açmadınız. O nedenle EVET

Gaf

01 Mart 2017 Çarşamba 23:09

Lafın nereye varacağını da bilmiyor hz. Zabun. Şu an diktator dediğin sistemin başında kim var?! Başını kaldırda bak. Allah kimseyi boyle gaflete düşürmesin. Amiiin

feridun

01 Mart 2017 Çarşamba 21:47

adama atma recep din kardeşiyiz derler...

elma

01 Mart 2017 Çarşamba 18:13

evet çıkarsa belediye meclisindeki fetöcüler temizlenecek mi

yazık esnafa

01 Mart 2017 Çarşamba 16:59

esnafa bi sorun bakalım evet mi HAYIR mı anlarsınız ticareti bitirdi bu akepe

rast

01 Mart 2017 Çarşamba 16:37

kendine güveniyorsan % 70 alamazsak istifa ederim dersin olur biter.ama nerde sen de o yürek.

KALIFIYE SURIYELILERE!

01 Mart 2017 Çarşamba 15:57

SAGLIKTA IHRAC VE BUNUN CÖZÜMÜNÜ EVETTE GÖREN ANLAYIS TAM BIR ZAVALLILIK !!!!!! ZATEN SENI IHRAC EDEN POLITIKANIN SAHIBINE EVET DERSEN DAHA BETERINI YASARSIN CÖZÜM FALAN BEKLEME!!!! ZIRA 15 YILDIR ÜLKE KIMIN POLITIKALARIYLA YÖNETTILIYOR !!!! ASIL REFERANDUMDAN SONRA 80 bin SURIYELIYE VATANDASLIK VERILIP DEVLET KADROLARINA DOLDURULACAK UYANDA BALIGA GIDELIM ???? SIMDIDE EVET DIYEBILECEKMISIN BAKALIM !!!!!!!

İtirafçı sanıktan şok sözler:

01 Mart 2017 Çarşamba 15:28

15 Temmuz'da Ankara Gölbaşı'ndaki Özel Kuvvetler Komutanlığı'nı ele geçirmeye çalıştıkları için yargılanan 69 sanık arasında bulunan Astsubay Bekir Kurt, dikkat çeken bir ifade verdi. FETÖ ile irtibatlı olduğunu itiraf eden Kurt, 'Devletin bütün imkanları elinde bulunan yöneticiler, bu örgütün hain olduğunu bilmezlerken, benim bu örgütün hain olduğunu bilmem mümkün mü?' diye sordu. Kurt, 'Yanlış anlaşılmasın ama Kandırıldık deyip sıyrılanlar var" diye ekledi. KAYNAK: SÖZCÜ 12:58 1 Mart 2017

mehmet

01 Mart 2017 Çarşamba 13:56

ZABUN BEY :)) baya komik bir açıklama yani siz diyorsunuz ki 15 yıldır ülkeyi diktatör yönetiyor.Şimdi demokrasi mi getireceksiniz.Alemi aptal mı sanıyorsunuz siz.okuduk anladık vekilleri kendi yazacak yargının yarısını kendi atayacak yürütmeyle ilgili istediği kararnameyi çıkaracak sen kalkıp buna demokrasi diyeceksin he mi? öylemi Zabun bey? Bizden de bunu yememizi mi bekliyorsun? BEKLE BEKLE DAHA ÇOK BEKLERSİN

Yineliyorum

01 Mart 2017 Çarşamba 13:51

Refersndumdan evet çıkması halinde Çocuğunu Altınbaşaka gönderenler tasfiye edilecek

ali osman

01 Mart 2017 Çarşamba 13:35

Eyyy sayın il başkanı sekiz aydır süt üreticisi para alamıyor desteklemelerden haber yok bu neyin referandumu,vermeden almak Allaha mahsustur.

HAYIR

01 Mart 2017 Çarşamba 12:51

Sayın Zabun sen herhalde gördüğün rüyanın etkisinde kaldın halen üzerinden atamıyorsun. Ama gerçekler farklı. 16 Nisan akşamı uyanır gerçekleri görürsün!!!

Nurettin b.

01 Mart 2017 Çarşamba 12:43

Biraz üfürme olmuş ,gerçekler biraz farklı gibi sabun bey

ÇILGIN

01 Mart 2017 Çarşamba 12:13

Saın zabun ufak at çivcivler yesin inanıyorumki sandığa vardığında sen de hayır diyeceksin çünkü bazı nedenlerden dolayı hayır hayar,

evet evet evet sağlıkta ihraçlardaki muammanın çöz

01 Mart 2017 Çarşamba 11:56

evet evet evet- sağlıkta ihraçlarda tek kriter 3 sonuç- ihraç göreve iade ve açığa alınmayan var- adalet için evet evet evet

namık

02 Mart 2017 Perşembe 08:53

bununla evetin ne alakası var arkadaşım.zaten ihraç eden bu hükümet

muhammet

01 Mart 2017 Çarşamba 13:57

Anlaşılamadın çılgın :)) açık yaz biraz.bilmiyorsan birine söyle o yazıversin okey :)):))))

emre

01 Mart 2017 Çarşamba 11:53

Siz kendi kendinize gelin güve olun cikın pazara esnafa sorun bakalım ne dicekler

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR