28 Mart 2024 Perşembe

BAŞKAN YUSUF PARLAKTAN MÜJDE

BAŞKAN YUSUF PARLAKTAN MÜJDE

Isparta

Merkezi hükümetin yatırımları, kalkınma ajansının projeleri,Keçiborlu Belediyesinin desteği ile Isparta’nın havacılık konusundaki kümelenme merkezi Keçiborlu oluyor. Keçiborlu’da 2017-2018 Eğitim Öğretim döneminde öğrenci almaya başlayacak olan Havacılık MYO’nun yanında 4 yıllık Havacılık Yüksek Okulunun Keçiborlu’da açılmasına Bakanlar Kurulundan onay verildi. Bunun yanında Milli Eğitim Bakanlığına Havacılık Meslek Lisesinin Keçiborlu’da kurulması için başvuru yapıldı.

 

Tüm bunlara ek olarak Kuveytli yatırımcılar Keçiborlu’da meyveve sebze lojistik merkezi oluşturmak için ilk arazi alımını yaptı. Ofis merkezi ile yatakhanelerin bu alana kurulacak. Kuveytli yatırımcıların devamında soğukhava depoları ile paketleme tesisleri inşa ederek Keçiborlu’yu meyve ve sebzeile ilgili lojistik merkezi haline getirmesi bekleniyor.

 

KUVEYTLİ İŞADAMI KEÇİBORLU’YA LOJİSTİK MERKEZİ KURACAK

Keçiborlu Belediye Başkanı Yusuf Murat Parlak “BAKA tarafından ilimize getirilen Kuveytli işadamları ilçemizde meyve sebze lojistik merkezi oluşturmak için kalacakları yerleri ve ofis merkezini oluşturmak için 950 metrekarelik ilk araziyi aldılar. Kuveytli yatırımcılar daha önce çok sayıda ili gezmişler. Keçiborlu’yu tercih etmeleri bu noktada bizim açımızdan çok sevindirici. İşlerin planlandığı gibi gitmesi halinde Kuveytliler meyve ve sebze lojistik merkezi olarak Keçiborlu’ya yatırım yapacaklar” dedi.

 

HAVACILIĞIN MERKEZİ KEÇİBORLU OLACAK

Keçiborlu’da 2017-2018 Eğitim Öğretim döneminde öğrenci almaya başlayacak olan Havacılık MYO’nun yanında 4 yıllık Havacılık Yüksek Okulunun Keçiborlu’da açılmasına Bakanlar Kurulundan onay verildi. Bunun yanında Milli Eğitim Bakanlığına Havacılık Meslek Lisesinin Keçiborlu’da kurulması için başvuru yapıldı. Keçiborlu Belediye Başkanı Yusuf Murat Parlak Milli Eğitim Bakanlığının havacılık meslek lisesi talebine olumlu baktığını söyledi.

 

KARA HAVACILIK İÇİN TOKİ KONUTLARI

Keçiborlu Belediye Başkanı Yusuf Murat Parlak ilçede Kara Havacılık Okulu çalışanları için yeni bir YOKİ girişiminde bulunduklarını söyleyerek “Kara Havacılık Okulu için Isparta’ya gelecek personellin barınma ihtiyacını karşılamak için 3. etap TOKİ konutları girişimlerine başladık. İl Merkezinde malum ev fiyatları çok yüksek bizde bu noktada Kara Havacılık Okulu için gelecek personele bir alternatif oluşturmak için bu çalışma içine girdik.Şu anda projeleri hazırlanıyor” diye konuştu.

 

GELİŞMİŞ BİR İL İÇİN GELİŞMİŞ İLÇE

Keçiborlu Belediye Başkanı Parlak ilin bir bütün halinde gelişmesi gerektiğini söyleyerek “Keçiborlu 30-40 yıldır hizmet anlamında oldukça gerilerde idi. Ama bu projelerle Keçiborlu il merkezi kadar gelişmiş Isparta’nın giriş kapısı olacak bir ilçe olacak. Biz her zaman Keçiborlu olarak gelişmek istiyorsak köylerimizle birlikte gelişmeliyiz diye bakıyoruz. Aynı şekilde Isparta merkezde gelişmek istiyorsa ilçeleri ve köyleri ile gelişmelidir. Bugün bakıyoruz, Büyükşehirlerin çok büyük ilçeleri vardır. Bugün Isparta’nın 80-90 bin nüfuslu ilçeleri olmalı. Keçiborlu’da dahil bir çok ilçeden il merkezine yoğun bir yığılma var. Hal böyle olunca il merkezi giderek sıkışıyor. İl merkezindeki sıkışıklık hem ilin hem de ilçelerin gelişmesini engelliyor. Böyle olunca il merkezindekilerde başka illere kaçmaya çalışıyor.Bizim hedefimiz Isparta il merkezinden diğer illere kaçmaya çalışan nüfusun bir kısmını Keçiborlu’ya çekmek” ifadelerini kulandı.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

ALY

22 Nisan 2016 Cuma 13:50

ALLAH hem içerde hem de dışardaki şer odaklarına karşın seni muzaffer kılsın. emin ol ki eleştirenlerin eş akraba ve ana babaları bile senden dolayı duacılar ALLAH a. Kolay gelsin Yusuf başkanım.

veli deniz

22 Nisan 2016 Cuma 12:00

başkanım çalışmaların süper. ALLAH Yolunu açık etsin, ISPARTANIN SİYASETİNE BİLE DEGER KATIYORSUN, BİRLİK VE BERABERLİGE ESKİSİNDEN DAHA FAZLA İHTİYACIMIZ VAR.SENİNLE BU SİYASETTE YÖRÜNÜR.

ali tatarlı

21 Nisan 2016 Perşembe 23:27

çekemeyenler catlasın

hakkı kul

21 Nisan 2016 Perşembe 19:45

Yatırım yapacak Kuveytli iş adamlarının vay haline. Övündüğü TOKİ inşaatındaki teşeron firmalar ve taşerona hizmet sunan diğer firmalara sorsunlar bakalım ne çekiyorlar yaptıklarına yapacaklarına pişmanlar mı ?

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR