30 Nisan 2024 Salı

Bu kavşakta kaza kaçınılmaz

Bu kavşakta kaza kaçınılmaz

Isparta

Özel Haber/Nurettin ARKAN- Çünür Mahallesi'nde geniş caddeler ve buna paralel hız limitini zorlayan araçlar gün geçmiyor ki kaza yapmasın. Özellikle 274 Cadde ile 275 Caddenin kesiştiği noktada sürcüler geçiş üstünlüğüne riayet etmeyince kazalarda ardı ardına geliyor.

Bugün saat 11.30 sıralarında SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi istikametinden gelen kadın sürücünün kullandığı 32 ABZ 762 plakalı otomobil kavşağa geldiği sırada 274 cadde istikametinden gelen 32 ABH 883 plakalı ticari araçla çarpıştı.

Metrelerce fren yapmasına rağmen çarpışmayı önleyemeyen kadın sürücünün otomobili kullanılamaz hale gelirken yan tarafından darbe alan kamyonetinde yolcu hava yastıkları açıldı ve arka ışıkları zarar gördü. Şans eseri kazada yaralanan olmazken kaza anı bir işyerinin kameralarına saniye saniye yansıdı.

MUHTARLIK ÖNLEM İSTEMİŞTİ

Halktan gelen talepler üzerine Çünür Mahalle muhtarı Hasan Derebek İl Trafik Komisyonuna bu yola hız kesici yapılması talebinde bulunmuş ancak komisyon Haziran 2022 tarihinde alınan karar gereği cadde ve sokaklara hız kesici kasis yapılması yönünde karar alındığını hatırlatarak bu talebe olumsuz yanıt vermişti.

HIZ LİMİTİ 50 KM AMA

Bahsi geçen caddelerin meskun mahalde olması nedeniyle azami hız limitinin 50 km olduğu ne var ki üniversiteden yeni otogara çıkan 245 caddeye kadar çift şeritli geniş caddede sürcülerin adeta otobanda araç kullanır gibi süratli olduğuna dikkat çeken mahalle halkı 'Daha kötü sonuçlar olmasından korkuyoruz. Trafik ekipleri mesai giriş ve çıkış saatlerinde bu caddeye radar koysa ceza yemeyen sürücü kalmaz' diyerek iddialı konuştular.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Bozuk Düzen

17 Nisan 2024 Çarşamba 23:50

Hata yan yoldan kontrolsüz çıkan beyaz kamyonette. Ama kırmızı araçta hız limitinin üzerinde. Demekki koca yolaüç tane duba koymakla kavşak düzenlenmez.Kontrolsüz düzensiz yollarda varandaşın kendi kuralları ortaya çıkıyor işte. Öyle yol yaparsan kimse orda 50 ile gitmez.

HEPİMİZ SÜRÜCÜYÜZ

17 Nisan 2024 Çarşamba 21:09

Lütfen yavaş yavaş gidelim şehir içi dışı fark etmez kasis çözüm değil dikkat dikkat edelim

çünür

17 Nisan 2024 Çarşamba 15:30

Gerçekten önleme gerek yok ama sen kurala uymam diyorsan kavşaklı yolda da kaza yaparsın.

hatayıı doğru yerde arayalım

17 Nisan 2024 Çarşamba 14:47

kural tanımayan sürücülere nasıl bir önlem alınacak acaba, adım başı kasis mi yapılarak mı kazalar önlenecek

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR