18 Nisan 2024 Perşembe

BAŞKAN KİM OLACAK?

AK Parti MYK'da Köşk adayı kesinleşti, imzaların toplanmasına başlandı. Başbakan'ın ismini yakın yol arkadaşlarından Mehmet Ali Şahin ilan edecek.

Isparta
 Önceki gece 7 saat süren MYK toplantısında, AK parti'nin Köşk adayı belirlendi.

ŞAHİN AÇIKLAYACAK

Beklenildiği gibi Başbakan'ın ismi üzerinde tam mutabakat sağlandı. Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu'nun haberine göre, 2007'de "Adayımız Abdullah Gül kardeşimdir" diyerek cumhurbaşkanı adaylarını duyuran Erdoğan'ın ismini kamuoyuna açıklama görevi Mehmet Ali Şahin'e verildi.

1 Temmuz'da ATO Kongre Merkezi'nde yapılacak toplantının gövde gösterisine dönmesi bekleniyor. MYK'da son anketler de masaya yatırıldı. Sonuçlar, Erdoğan'ın yüzde 53'le ilk turda Köşk'e çıkacağını gösteriyor. Partide cumhurbaşkanlığı seçimi sonuçlanana kadar Başbakanlık ve Genel Başkanlık konusu da konuşulmayacak.

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM OLACAK

Öte yandan Sabah yazarı Yavuz Donat, Erdoğan'dan sonra Başbakanlık görevine Binali Yıldırım'ın geleceğini yazdı. Donat'a göre, Başbakan'ın gittiği hemen her yere Binali Yıldırım'ı götürmesinin nedeni de onu Başbakanlık görevine hazırlaması.

PARTİ BAŞKANI MEHMET ALİ ŞAHİN

Yine Yavuz Donat'ın haberine göre Mehmet Ali Şahin de partinin anahtarına sahip olacak: Yani AK Parti Genel Başkanı Mehmet Ali Şahin olacak.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

adil

26 Haziran 2014 Perşembe 10:44

hepsi başbakan olacak, çünkü hepsi başbakacak durumda

paralel

26 Haziran 2014 Perşembe 10:41

binali yıldırım değil ikibinali yıldırım başbakan olacakmış desenize. başbakanda milyonali olur hemde dörtbuçuk milyon.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR