20 Nisan 2024 Cumartesi

BAŞKAN HALICI'DAN DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

BAŞKAN HALICI'DAN DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

Isparta

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta İl Başkanı Hikmet Yalım Halıcı, 3 Aralık Dünya Engelliler günü kapsamında mesaj yayınladı.

Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında alınan kararla 3 Aralık, Dünya Engelliler Günü olarak kabul edildi. CHP Isparta İl Başkanı Hikmet Yalım Halıcı, Dünya Engelliler Günü kapsamında bir mesaj yayınlayarak, engelli bireylerin sorunlarına dikkat çekti. Başkan Halıcı mesajında:

“İnsanlık olarak yardımlaşma ve dayanışma içerisinde yaşamak en büyük vazifelerimizden birisi. Bugün ülke nüfusumuzun yüzde 12’si engelli birey olarak tanımlanmakta. Ancak engelli bireylerimizin yaşantısı konusunda yeterli yardım ve dayanışmayı ne yazık ki sosyal hayatta, iş hayatında göremiyoruz. Bu noktada yasalar ve kanunlarla desteklenmiş etkin ve sürekliliği olan çalışmalar hayata geçirilmeli. Özellikle şehirlerde yapılan planlamalarda engelli bireylerimizin hayatlarını kolaylaştıracak eklentiler zorunluluk sayılmalı. Kamu binaları ya da özel binalar fark etmeksizin, engelli bireyler için özel zorunluluklar yapı denetimlerine eklenmeli. Fırsat verilen her engelli bireyimiz ülkemiz için kazanım olacaktır” dedi.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Vatandaş

04 Aralık 2020 Cuma 20:56

Yine yeniden A hbrciler merhaba sevgili başkan bakma sen bu A hbrcilerin dediklerine böyle bir başkanları olmadıkları için accık kıskanıyorlar bu halk seninle

son kızgın adam

04 Aralık 2020 Cuma 14:09

kafası zaten sorunluda,,büyük ihtimalle fazla karbonhidrat az protein sendromu diye düşünüyorum...

dilenci memo

04 Aralık 2020 Cuma 13:34

VİCDANİ OLAN ANLATSIN İNÖNÜ halka NASIL ZÜLÜM ETTİĞİNİ,HELE ,HELE DOĞU,ĞÜNEY DOĞUYA ÖYLE ZÜLÜM ETMİŞ Kİ. böyle ağıt yakarlarmış. MUSTAFA KEMAL SAĞ OLANA KADAR BİZE DARI EKMEK YASAKTIR.İNÖNÜ SAĞ OLANA KADAR BİZE BUĞDAY EKMEK YASAKTIR.ZALİM ,zülüm . vicdani OLAN chp ye oy vermez.

Vatandaş

04 Aralık 2020 Cuma 10:14

Vatanını seven kafan mı güzel kardeş.

Vatanını seven

03 Aralık 2020 Perşembe 23:24

Bu ülkede, insanlar göstermelik birilerine üzülür. Herkes gerçekleri çok iyi bilir. Bu ülkede özürlülerin yarısı PKK terörün den meydana gelmiştir. PKK çocuğunuzu sakat bıraksa nefret edersiniz. Ama bu başkasının çocuğu ise PKK ile kol kola yürür sünüz. Lütfen çıkarlarınız için terör destekçileri ile beraber olanlar ile beraber olmamak lazım.

İstanbullu

03 Aralık 2020 Perşembe 22:35

Hepimizin birer engelli adayı olduğu unutulmamalıdır. Yalım Halıcının ağzına sağlık, teşekkür ederiz

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR