19 Mart 2024 Salı

BAŞKAN GÜNAYDIN’DAN KARDEŞ MUHTARLIK TEKLİFİ

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, şehir genelindeki merkez, ilçe, köy muhtarları ile bir araya geldi. 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla düzenlenen buluşmada Günaydın, merkez muhtarlarına çağrıda bulunarak, “Merkezde 44 mahalle muhtarımız var. Bu muhtarlarımızın belirleyecekleri köy muhtarlarımızla kardeş muhtarlık oluşturmalarını istiyorum. Böylece muhtarlarımız karşılıklı bilgi ve fikir alışverişinde bulunurlar, karşılıklı yardımlaşma içerisine girerler. Şehrimiz için güzellikle doğar” dedi.

Isparta

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla merkez, ilçe, köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Muhtarlar Günü dolayısıyla Isparta Belediyesinin düzenlediği programda Etnografya Müzesi ile önümüzdeki günlerde açılışı yapılacak olan Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi gezisi de düzenlendi. Başkan Günaydın ile muhtarlar Böcüzade Düğün Salonunda düzenlenen öğlen yemeğinde de bir araya geldi. Başkan Günaydın, burada önemli mesajlar verdi.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, eşi Dilek Günaydın ile birlikte katıldığı programda muhtarlarla yakından ilgilendi. Programa ayrıca belediyenin düzenlendiği Doğal ve Sağlıklı Ürün Günleri kapsamında şehre gelen İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü Radyasyon Onkolojisi Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Yavuz Dizdar da katıldı. Programda muhtarlara seslenen Başkan Günaydın, Isparta merkezdeki muhtarlarla, il genelindeki köylerdeki muhtarlarla kardeş muhtarlık uygulamasının başlatılmasını istedi. Günaydın, doğal ve sağlıklı ürün tüketimi ile ilgili köylerin önemine dikkat çekti. Köyler denince akla ziraat ve üretkenlik geldiğine değinen Başkan Günaydın, muhtarlar günü dolayısıyla bir araya geldiklerini ve bu buluşmadan bir kazanç elde edilmesi temennisinde bulundu.

Ülkede artık doğal ürünlerin üretilmesi gerekliliğine dikkat çeken Günaydın, belediye olarak köylerde iki ziraat mühendisi ile karış karış incelemelerde bulunulduğunu ve doğal ürün yetiştiricilerinin belirlendiğini anlattı. Köylerdeki zirai ilaç kullanılmayan toprakların bulunduğunu ve bu bozulmamış topraklarda doğal üretim yapılmasını teşvik ettiklerine değinen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Adeta bir dev ile bir karıncanın mücadelesini veriyoruz” dedi.

Çalışmalara merkeze uzak köylerden başladıklarını anlatan Başkan Günaydın, doğal ürünlerin toplanarak şu anda Gökkubbe Kongre ve Fuar Merkezinde düzenlendikleri Doğal ve Sağlıklı Ürün Günlerinde vatandaşlarla buluşturduklarını hatırlattı. ‘Ülkemize ve memleketime faydalı olmak istiyorum’ diyen Günaydın “Üretime katkı sağlamak ve doğal üretim yaptırmak istiyorum. Şehrimizden bir güneş doğabilir. Köylerimizdeki üretimin artmasıyla göç durur, köylerimiz kazanç elde eder. Çocuklarımız tahsillerini yapar, yine köylerinin gelişmesini yapacakları çalışmalarla sağlar. Umudu kuvvetlendirmeliyiz. Şu anda Çaltı köyümüz Türkiye’nin hatta dünyanın en iyi sarımsağını yetiştirmekte. Umut köylerimizdedir” görüşlerinde bulundu.

Atatürk’ün ‘Köylü Milletin Efendisidir’ sözünü hatırlatan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Evet köylümüz ürettiği ve şehri beslediği için milletin efendisidir” dedi. Ancak günümüzde üretimden uzaklaşıldığını ve buğdayın, etin dahi ithal edilir bir hal aldığına dikkat çeken Günaydın, “Köylerimizin ülkemize umut olmasını, lider olmasını diliyorum” diye konuştu.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın konuşmasında ayrıca belediye olarak bugüne kadar yaptıkları çalışmalardan da bahsederek, yapılan yatırımlarda şehri bir bürüt olarak ele aldıklarını söyledi. Belediye olarak bir milyon ağaç diktiklerini ve eskiden yeşil Isparta olarak anılan kentin yine aynı şekle getirildiğinden bahsetti. Yatırımları ve çalışmaları yaparken gösterişle alakalarının bulunmadığını belirten Günaydın, Türkiye’de altyapısını bitiren tek ilin Isparta olduğunu yine buna bağlı olarak şehrin baştan aşağı asfalt çalışmalarının yapıldığını söyledi. Şehir süsleme çalışmaları kapsamında Isparta’yı güllerle donattıklarını ve bu sezonda da 500 bin gül fidanı daha dikeceklerine değinen Günaydın, “Isparta’mızda dünya gül fuarı düzenleyeceğiz. Yaşanabilir şehirler arasında birinci olmak bize yeterli değil, bunu çok daha ileriye taşımak istiyoruz. Isparta Belediyesi Türkiye’nin şu anda en zengin belediyesidir” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, konuşmasının son bölümünde ise merkezdeki muhtarlara bir çağrıda bulundu. Günaydın, “Merkezde 44 mahalle muhtarımız var. Bu muhtarlarımızın belirleyecekleri köy muhtarlarımızla kardeş muhtarlık oluşturmalarını istiyorum. Böylece muhtarlarımız karşılıklı bilgi ve fikir alışverişinde bulunurlar, karşılıklı yardımlaşma içerisine girerler. 44 mahalle muhtarımız ile köy muhtarlarımızı kardeş muhtarlık ilan edelim” dedi.

Isparta Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Gönül de, “19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla sayın Başkanımız tüm muhtarlarımızı bir araya getirdi. Birlik ve beraberlik mesajlarını verdi. Tüm muhtarlarımızı bir araya getirdiği için teşekkür ediyoruz. Köy muhtarlarımızla da bundan sonra hep birlikte bir araya geleceğiz” şeklinde konuştu.

Gün boyu süren etkinliklerin sonunda ise şehrin değişik bölgelerinden gelen muhtarlar ise böyle bir gün düzenlediği için Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a teşekkür ettiler. Muhtarlar, “Başkanımız biz muhtarlara çok güzel bir gün yaşattı bugün. Muhtar olmakla övündük, bize bugün gösterilen ilgi ve değerden memnun kaldık. Burayı cennete döndürmüş. Şehrimiz ve vatandaşlarımız için yapılan çalışmalar hayırlı uğurlu olsun. Başkanımızın yapmış olduğu yatırımlar yerli yerinde, devamını diliyoruz. Başkanımıza yapmış olduğu çalışmalardan dolayı teşekkür ediyoruz. Başkanımızın böyle bir davetinden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR