20 Nisan 2024 Cumartesi

BAŞKAN GÜNAYDIN’ DAN FİYAT İTİRAZI

BAŞKAN GÜNAYDIN’ DAN FİYAT İTİRAZI

Isparta

- ISPARTA Belediyesi katlı otopark yapacağı kent merkezindeki arsanın hazineye ait bölümünü almak için teklifte bulundu. Fiyataynı alanda kendine ait arsanın iki katından fazla çıkınca duruma itiraz edildi.

 

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın daha önce kamuoyuna açıkladığı otopark projeleri arasında yer alan Subay Lojmanları mevkiindeki 5bin metrekarelik alana yeraltı katlı otoparkı planlanıyor. Subay Lojmanlarının Özkanlar Kavşağı'na doğru bitiş noktasından Askerlik Şubesi'ne kadar olan arayola cepheli alana ilişkin belediye projelerini hazırladı, ancak inşaata başlamak için arsa bütünlüğünün sağlanması gerekiyor. 5 bin metrekarelik alanın2 bin 700'ü Isparta Belediyesi'nin tapulu malı, geri kalan kısmı ise Milli Savunma Bakanlığı'nın kullanımında hazineye ait. Belediyenin de hazinenin yeride imarda yeşil alan görünüyor.

 

Başkan Yusuf Ziya Günaydın, otopark projesini hayata geçirmek için hazinenin yerini istedi. Satış sürecini başlatan hazine,mülkiyetindeki 2 bin 300 metrekarelik arsa için 11 milyon TL fiyat belirledi.Aynı yerde belediyeye ait 2 bin 700 metrekarelik alan için 4.5 milyon TL değer tespiti yapılırken, hazinenin istediği rakam belediye yönetimini memnun etmedi.

 

Başkan Günaydın, otopark için gereken arsanın fiyatınaitiraz ederken, cumhurbaşkanlığından yardım istedi. Cumhurbaşkanlığınagönderilen yazıda belediyenin talebi önce Maliye Bakanlığı'na sonra da MilliEmlak Genel Müdürlüğü'ne sevk edildi. Oradan da Isparta Milli EmlakMüdürlüğü'ne geldi. Şu an kentin en önemli ihtiyacı otopark için gerekenarsanın değer tespiti üzerinde çalışma yapılıyor.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Raşit Hamdi

19 Aralık 2016 Pazartesi 19:10

Alt geçitten iyaşpark otele giden anayolda bisikletlere ayırdığınız yol trafiği felç etti. Orada park yasağı olsaydı daha iyi olurdu. ana cadde üzerinde bisiklet yolu mu olur bir üst caddeden yapamadınız mı

alkan

20 Aralık 2016 Salı 00:24

Raşit bey trafiği felç eden tek unsur halk otobüsleridir.Ayrıca bisikletliler ,can korkusu yaşamadan hiç olmazsa belediyenin oradan heykele kadar gidebiliyorlar evet sıkıntı ama bizde onları anlamalıyız.

Burki

19 Aralık 2016 Pazartesi 18:18

Adamdır syn günaydın...

LPG li araç sahipleri

19 Aralık 2016 Pazartesi 15:36

Belediyenin otopark projeleri güzel. Yalnız lpg li araçlar içinde açık otopark yapmasını istiyorum. Bir sürü lpg li araç var ve park sıkıntısı yaşanıyor. Buna da bir çözüm bulunsun

ben

19 Aralık 2016 Pazartesi 15:12

Noldu başkan niye itiraz ediyorsunuz? 2 sen evvel şehir hastanesi yapılacak araziyi halka hizmet edeceğini bile bile neden parayla sattın devletimize.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR