20 Nisan 2024 Cumartesi

BAŞKAN GÜNAYDIN: ŞİKAYETÇİYİM

BAŞKAN GÜNAYDIN: ŞİKAYETÇİYİM

Isparta

Belediye Başkanı Günaydın, son zamanlarda özellikle gençlere yönelik içkili mekan sayısının artmasına tepki gösterdi. Günaydın, "Biz Belediye olarak ruhsat vermiyoruz. Ama bir şekilde Turizm Bakanlığı'ndan alıyorlar" dedi. Isparta Belediye Meclisi'nin kırmızı bölge diye tabir edilen içkili mekanlar için Bozanönü ovasını belirlemesine rağmen Kafeler Caddesi ve ticaretin yeni merkezi IYAŞ Park ile Toptancılar Sitesi bölgesinde içkili restoran ve barların açılması dikkat çekiyor. Isparta Belediye Meclisi'nin kırmızı bölge kararı bu tür işletmeler için Bozanönü ovasını işaret ederken,Toptancılar Sitesi başta olmak üzere Kafeler Caddesi ve bazı mahalle aralarında alkollü restoran, bar, pavyon gibi mekanların nasıl ruhsatlandırıldığı belli oldu. İçkili mekanlar, yasanın 'turizm ruhsatı' alternatifinden faydalanıyor.Isparta'da son zamanlarda içkili mekanların arttığı, özellikle gençlere yönelikmekanlarda bazı sorunların yaşandığına ilişkin sorunlar dün mahalle muhtarlarının ağzından ilgililere aktarıldı. Mahalle Muhtarları Derneği'nin düzenlediği kahvaltı programına katılan muhtarlar, Vali Şehmus Günaydın ile Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'a içkili mekanlarla ilgili şikayette bulundular.Bir mahalle muhtarı, "efendim son zamanlarda içkili mekan sayısı giderek artıyor. Bu yerler gençlere yönelik faaliyet gösteriyor. Burada gençler kötüyola düşüyor. Gece 3'lere kadar buralar açık kalıyor. Gençliğimizi buralarda kaybediyoruz. Silah olayları ve diğer olaylar bu mekanlarda yaşanıyor"diye şikayette bulundu. Vali Şehmus Günaydın da bu tür içkili mekanların ruhsatlarının incelenmesi gerektiğini söyledi. İçkili mekanların 00.00-01.00 saatlerinde kapatması gerektiğini belirten Vali Günaydın, Belediye Başkanı Günaydın'a 'bu konuyla ilgili çalışma yapalım' dedi. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da içkili mekanlardan kendisinin de rahatsız olduğunu söyledi.Isparta Belediyesi olarak şehir içinde içkili mekan açtırmadıklarını, meclis kararı gereği işletme ruhsatı vermediklerini belirten Günaydın, "biz ruhsat vermiyoruz ama bir yolunu bulup 'turizm işletmesi' adı altında Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan ruhsat alıyorlar. Bu konuda ben de şikayetçiyim. Turizm Bakanlığı'nı size şikayet ediyorum. Biz Belediye olarak şehir içinde içkilimekan açılmasına karşıyız" diye konuştu. 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

yalan

30 Mart 2017 Perşembe 23:57

zabıtayı kaçkere uyardınız, bunlar ruhsatsız ve turizm den izinsiz çalışırken kapatıp önlem alabilirdin.ısparta spora bağış yapan bar işletmecisi varmı yokmu. hem vali nin aklıbaşınaşmdimi geldi kaç dilekçe gitti eline , haberi yokmuydu adarların altındaki işletmeden .ne yaptı turizimbelgesi alınana kadar. hemde ohal yetkileri varken elinde..

Baş örtüsü tmm da....

30 Mart 2017 Perşembe 22:02

Ahh Havva ahh.Şimdi senin şu yazdığında iş mi yani .MİLLET GİDER Konyaya sen gidersin hanya ya .Ne yanii ne alaka meclis başörtüsü vs vs..Hala daha söylenir durursun ..

TEKEL BAYYİİİ

30 Mart 2017 Perşembe 19:57

SN BAŞKAN GÖLCÜK YULU ÜZERİNDE TEKEL BAYİLERİNDE AT 1 TL VER MALROBRO SİĞARASINI , KUMAR MAKİNALARINI KAÇ DEFA DENETLEDİN ??

Denetlemeci

30 Mart 2017 Perşembe 19:43

Cafe ruhsatı verdiginiz yerlere 10 kere tutanak tutuldu tbdk belgesi olmadan içki servisi yapıyor diye ne cezası verildi vermediler boş laf

birisinin ölmesi mi lazım

30 Mart 2017 Perşembe 18:51

İçkili yerler almış başını gidiyor hepsinin taşınması lazım galerileri nasıl taşıdıysaniz bunlarda taşınabilir insanlar girmeye korkar oldu cafeler caddesine okula 100 metre mesafesi yok neredeyse g

bora32

30 Mart 2017 Perşembe 18:13

Ruhsat verilen yerlere cafe ruhsatı belediyece veriliyor ama ruhsatı alan bara diskoya çeviriyor işletmeyi kontrolü yapılıp ruhsatinin iptali lazım faaliyet dışı hizmetten

Kemal Kurt

30 Mart 2017 Perşembe 16:37

Adam doğru söylüyor Yine de yaranamıyor. Desteklediğiniz partiden biri belediye başkanı olsa bu sözleri ayakta alkışlardınız. Sayılan mekanların birçoğu gerçekten gidip bakanlıktan çözüyor işi. Belediye yüksek binaya ruhsat vermiyor adam gibi çevre şehircilikten işi halledip geliyor. Yusuf Başkan ne yapsa yaranamaz size vesselam..

bir bilen

30 Mart 2017 Perşembe 16:16

bu işi bilen ve başkan günaydın a muhalif olan bir kişi olarak söylüyorum ki, başkan günaydın bu içki konusunda haklısayın vali bu konuya el atmalı ve durumu düzeltmeli, sayın il genel veya belediye meclis üyeleri durumdan vazife çıkarıp yönetmeliklerdeki bu çelişkiyi yargıya taşımalılar.

ANTREMAN KOÇU MÜNİR

30 Mart 2017 Perşembe 14:49

HELAL BAŞKAN

Havva

30 Mart 2017 Perşembe 14:47

inanayım mı, inanmayayım mı, bilemedim. Belediye Meclis toplantısında ilk işi başörtülü meclis üyesinin başını açmasını istemek olmuştu da.

Önemli değil

30 Mart 2017 Perşembe 14:46

Biz vermedik bir sekilde alıyorlar ruhsatı diyor sayın başkan. Sormak lazım. Kafelerdeki şölen, zuma (huni), fıstık, barcelona barların, y.şehitlerdeki han restorantın, fatih deki (toptancılar sitesindeki) B&B, 1847, huni, gevşek, barcelona extra, ****ik bar ve m.evlerdeki hangower barın ruhsatları kimin zamanında verdi. Bunlar kırmızı çizgi alarak belirlenen bozanönü yolunda mı? Devamı 2004-2005 yıllarında Isparta'da TIP lokali dahil 5 alkollü yer varken şimdi bu sayı 30. Kaç kişi biliyor.

mahfuz

30 Mart 2017 Perşembe 13:38

ziya ne yapmak istiyon ,topu bakanlığa atıp kurtulmakmı istiyon. senin elindeki imkanların kaçta kaçını kullandın . hayırcılara çalıştığın belli oluyor. bırak bu ayakları ,kimse yutmazzzz.

Cengo

30 Mart 2017 Perşembe 12:51

Ben de karşıyım içkili mekanlara, bizim millet içmeyi bilse amenna ama içip sağa sola saldırıyorlar milletin karısına kızına laf atmalar falan içki kumar komple yasaklansa çok güzel olacak. Başına gelmeyen bilemez içki ve kumarın ne kadar rezil şeyler olduğunu.

Isparta

30 Mart 2017 Perşembe 10:47

Şans oyunları ve içkili Mekanın fazla açılması eveti güçlendir

kemal dern

30 Mart 2017 Perşembe 13:48

senin gibileri ne güçlendirir peki

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR